Jestem posiadaczem skody octavi ale problem tkwi w innym moim samochodzie a mianowicje w Mazdzie 121.Zacieła mi się stacyjka kupiłem nowe wkłady z kluczykami ale niemogę wyjąć starych może jest ktoś z Łodzi kto się na tym zna pozdrawiam.
Problem z VAG USB-octavia
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Posiadam Skodę Octavię 1,6AEE i po podłączeniu Vaga nie może się połączyc z żadnym sterownikiem....wyskakuje komunikat "can't synch baud rate". Próbowałem zmieniać baud rate od 9600 do 1200 i dalej to samo.. Próbowałem też wielu proramów i nic...
Co może dolegać??
-
A jaki masz kabelek ( viaken?, allegro ? przejściówka USB-RS232? ), bo coś mi świta, że przy USB i WinXP były jakieś problemy z przerwaniami; potrzebne były chyba jakieś dodatkowe sterowniki...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
No ja kupiłem najpierw szajs z allegro i powędrował w śmieci. Dopiero Viaken działa jak należy.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Ja mam z telwisa, ale działał jak onależy, tylko zmieniłem laptopa i tak się dzieję....
Mam XP HOME...
Komentarz
-
Bart_71, A sterowniki wgrałeś do kabla? Port COM dobrze ustawiłeś w kompie i programie do diagnostyki?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Tak, wszystko wgrałem. W programie widzi kabel ale przy próbie połączenia wyskakuje bład przy 13 baud rate...
Komentarz
Komentarz