Jakie autko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

Jakie autko

Gratulacje, ze wszystko odbylo sie bez problemow.
  • NICO
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 146

Jakie autko

Witam .Mam pytanie jakie autko kupic wymagania napewno mniejsze od octavi ,automat ,4/5 dzwiowe,no i dizelek...

jezdziłem toyota aurisem 1,4 d4d MM bo znajomy ma i jezdzi spoko(nie jest to dsg) odczuwalne zmiany biegów ale da sie przyzwyczaić
    ewentualnie jeszcze by wchodzil leon 2.0 tdi dsg jest w dobrych pieniadzach nie w salonie ale przez firme brokerska -jeszcze nie wiem ile trzeba bedzie czekac .
    ewentualnie coś innego...

co polecacie wedlug siebie .
    (zastanawialem sie nad fabia ale nie ma w automacie moze wiecie kiedy bedzie?_)
    2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• Ths
      Rider
      • 2007
      • 317

NICO,
      mazda 3 (Hatchback) made in Japan
      Niestety nie jeździłem, ale słyszałem opinie że super autko

Komentarz

• yanooshiiik
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 172

NICO, o ktorej firmie brokerskiej mowisz ?
        Pytam bo zona tez mnie meczy zeby jej leona kupic, a w salonie slabo sie chca targowac

Komentarz

• Andrev3
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 6116

Nico a może Focus?? jak coś to uderz do mnie a obiecuję że będziesz miał prawie jak za darmo
          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• marte
            Rider
            • 2007
            • 259

Zamieszczone przez Andrev3
            Nico a może Focus?? jak coś to uderz do mnie a obiecuję że będziesz miał prawie jak za darmo

Prawie robi różnice....

A tak na poważnie jest takie powiedzenie:

Ford g...o wort a fiat jego brat :P

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marte
              Ford g...o wort a fiat jego brat
              Jeździłeś ?

Mamy w rodzinie jeszcze forusa II żeby nie lakier to byłby fajny samochód

1.6 TDCI 90 km zbiera się bardzo fajnie jest troche bardziej obciążały ale bardziej elastyczny przez CR
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• marte
                Rider
                • 2007
                • 259

Zamieszczone przez Ziomal
                Zamieszczone przez marte
                Jeździłeś ?

1.6 TDCI 90 km zbiera się bardzo fajnie jest troche bardziej obciążały ale bardziej elastyczny przez CR
                Tak i fordem i fiatem...

Lakier i blacha w obu żenująco niskiej jakości.
                A awaryjność też nie jest zachwycająca. Fiat potrafił się psuć conajmniej raz w tygodniu a ford starał mu się dorównać...
                Tak na marginesie to żona jeździ matizem co ma xxx lat i jeszcze nic się w nim nie popsuło, a co ważne przez okres gwarancji serwis w ASO wraz z częściami i materiałami eksploatacyjnymi był za DARMO.
                Jeśli teraz miałbym wybierać dość poważnie zastanowiłbym się nad audi lub mercedesem...
                Niestety do skody też już się zraziłem.

Pozdrawiam

Komentarz

• milleniusz
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 186

Jeździłem takim tuż przed przesiadką na Octavię BXE i w zasadzie wydawało mi się, że jest szybszy (choć teoretycznie dużo słabszy). Może to właśnie ta elastyczność, albo mniejsza waga? Nie wiem. Na pewno wiem, że ma znacznie silniejszy dolny zakres obrotów. Zgasł mi chyba ze dwa razy tylko na jakieś 15 tys. km (a wcześnieje jeździłem benzynowcem). Potem 1.9 TDI to się trzeba było nauczyć ruszać. :szeroki_usmiech

A do kolegi co mówi, że "Ford gówno wort", hmm, co jak co, ale my kapelusznicy chyba nie powinniśmy się kierować stereotypami. A Focus ma najlepsze właściwości jezdne w swej klasie (wliczając Octavkę). No tyle, że kosztuje prawie tyle samo.

Komentarz

• sptom
                    Rider
                    • 2007
                    • 351

Zamieszczone przez marte
                    Jeździłeś ?

Nie wiem do czego porównując tą elastyczność? Mam w firmie min. dwie Foki II TDCI 110KM którymi trochę jeżdzę i dla mnie jej osiągi w porównaniu do seryjnego ASV to lekka porażka :roll:
                    Nie wiem jak w sprincie ale w dziedzinie elastyczności to przepaść!
                    To co w Fordzie mi sie podoba to zawieszenie i układ kierowniczy! Reszta imho jest kaprata.
                    Aaaaa no i jeszcze w porównaniu do TDI silnik TDCI jest zdecydowanie bardziej kulturalny, cichy i mniej telepie budą.
                    Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• Udesky
                      RS
                      • 2007
                      • 1692
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Ths
                      mazda 3 (Hatchback) made in Japan
                      znajomy ma tak ową do sprzedania, rocznik chyba 2007 1.6disel w serii powinna mieć 110KM a wyszło 136 i ma dodatkowo założonego chipa na 150KM, ale czy bym kupił Mazdę hmmm :? koszty utrzymania są jednak znacznie wyższe niż przy europejczykach i nie jest to super bezawaryjne auto jak mogło by się wydawać, moim zdaniem plasuje się za hondą i toyotą.
                      W Polsce nie ma kryzysu.
                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Andrev3
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 6116

marte, jeżeli chodzi o cenę to zrobie każdemu z klub najniższą jaka jest możliwa.
                        A jeżeli chodzi o jakoś Fordów to juz nie są to te samochody co kiedyś. Blacharka jest duuuużo lepsza. Poprawiła się w 2004 roku. Jak każdy zauważył Prowadzenie i zawieszenie w tych samochodach są najlepsze w swojej klasie. Wiadomo że jak każdy samochó ma też swoje wady ale nie zgodzę sie z opinią że psuje się co tydzień.
                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• marte
                          Rider
                          • 2007
                          • 259

marte, jeżeli chodzi o cenę to zrobie każdemu z klub najniższą jaka jest możliwa.
                          A jeżeli chodzi o jakoś Fordów to juz nie są to te samochody co kiedyś. Blacharka jest duuuużo lepsza. Poprawiła się w 2004 roku. Jak każdy zauważył Prowadzenie i zawieszenie w tych samochodach są najlepsze w swojej klasie. Wiadomo że jak każdy samochó ma też swoje wady ale nie zgodzę sie z opinią że psuje się co tydzień.
                          Może to moje uprzedzenie....

A jeśli chodzi o cene to się nie wypowiadałem i nie wypowiadam.

Pozdrawiam

Komentarz

• yanooshiiik
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 172

Andrev3, nic dodac nic ujac. Uwielbiam mondziaki jakby nie to ze mi zona skasowala poprzedniego i ma uraz po wypadku to dalej jezdzilbym fordem. 4 lata, 70tys przebiegu i zero , (ZERO!!, NULL, 0) usterek. Wiec panowie, jak nie jezdziliscie to sie nie wypowiadajcie.

Apropo Andrev3, bede kupowal zonie bryke, wiec moze zglosze sie do ciebie po fieste nowa Kiedy premiera?

Komentarz

• PiterNZ
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 389

Zamieszczone przez marte
                              A awaryjność też nie jest zachwycająca. Fiat potrafił się psuć conajmniej raz w tygodniu a ford starał mu się dorównać...
                              Posiadałem Fiata Bravo i wcale mi się nie psuł co tydzień. Przez cały okres eksploatacji była jedna awaria a dźwięk silnika 1,6 po prostu piękny. Plus to skrzynia biegów a minusy jakość tapicerki oraz zuzycie paliwa.

Zamieszczone przez marte
                              Jeśli teraz miałbym wybierać dość poważnie zastanowiłbym się nad audi lub mercedesem...
                              Sądzisz, że się nie psują
                              Lepsze wykończenie ale więcej elektroniki a serwisy drogie jak diabli. Poza tym Audi są cały czas kradzione. Poza tym uważaj na chińskie części w niektórych modelach i rocznikach Mercedesa

Zamieszczone przez marte
                              Niestety do skody też już się zraziłem.
                              Jak każdy samochód ma wady i zalety. Ja z mojej O II z 1.6 FSI jestem bardzo zadowolony i jedyna wada jaką dostrzegam to elektryczne wspomaganie.

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

yanooshiiik, planowana premiera nowej Fiesty koniec roku lub początek nowego. Teraz wchodzi Kuga więc troszeczkę trzeba będzie poczekać. Ale jak coś to zapraszam
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Blacharka jest duuuużo lepsza.
                                  też o tym słyszałem, podobno karoseria w starych fordach była tłoczona już z ocynkiem i w tedy powstawały jakieś mikrouszkodzenia czego wynikiem była rdza (w innych samochodach była tłoczona i znów cynkowana).
                                  Zamieszczone przez PiterNZ
                                  marte napisał/a:
                                  Sądzisz, że się nie psują
                                  nowe mercedesy to już podobno nie te merce, np, ML psuje się jak tylko wyjedzie z salonu, natomiast audi, to fakt kradzione są na potęgę, ale co do zawieszenia to sam sie go bałem lecz ostatnio otrzymałem info że wystarczy kupić komplet wahaczy (chyba febi) koszt ok 1200zl na allegro na oś i znika nam problem, po za tym to nie alfa gdzie zawieszenie ledwo po wyjeździe z warsztatu już zaczyna sie psuć.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Andja
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 596

a moze cos z koreanskich (Cee'd, i30) ze wzgledu na gwarancje?

Komentarz

• marte
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 259

yanooshiiik, planowana premiera nowej Fiesty koniec roku lub początek nowego. Teraz wchodzi Kuga więc troszeczkę trzeba będzie poczekać. Ale jak coś to zapraszam
                                      Też choruje na elektryczne wspomaganie. Jak dla mnie to porażka.

Komentarz

Pracuję...