podczas jazdy zapala sie kontrolka awaria silnika...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • makumba77
    Classic
    • 2008
    • 8

Ceny hamulców które ja podałem nie są cenami z Inter Carsu ani z żadnej innej hurtowni także Nexus Ci nie pomorze :P

Nie musisz mi tłumaczyć że pomiędzy WRX a STI jest dużo różnic...
  • spoe
    Classic
    • 2007
    • 2

jak wylacze silnik to za czwartym odpaleniem gasnie i znowu jedzie bez problemow.Bylem w ASO i pokazuje sie blad czujnika temp.cieczy chlodzacej - czy to napewno to?

p.s zawsze po czterokrotynym odplaneniem silnika kontrolka gasnie.

Prosze o porade co to moze byc.

Dzieki
    Pozdrawiam

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

spoe, skoro byles w ASO to mogli od razu sprawdzic jakie wartosci czujnik podaje wtedy wszystko byloby jasne.
      Posiadamy taka opcje SZUKAJ, twoj problem byl juz wiele razy opisywany, wiec znajdziesz tam rozwiazanie twojego problemu.
      Jezeli nie masz ochoty samemu sie w to bawic to na gorze znajdziesz reklame MT Tuning, w twojej okolicy masz dwa oddzialy tej firmy, poza chiptuningiem sluza oni rowniesz diagnoza aut grupy VAG.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• spoe
        Classic
        • 2007
        • 2

Hej dariuspolo,
        probowalem (moze nie umiejetnie) znalezc cos podobnego ale sie nie udalo poniewaz jak to sie zapala to ja nie trace wcale mocy silnika, auto normalnie przyspiesza i wogole tylko ze siwieci sie ta lampka.Jak masz podobny przypadek to prosba o wklejenie.
        Dzieki

Komentarz

• dariuspolo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1168

...bardziej powinienes szukac wg. numeru bledu jaki byl, a nie objawu ze za 4 razem gasnie kontrolka, w aso sprawdzali wszystkie moduly czy tylko sterownik silnika.
          W przypadku bledu czujnika temp.cieczy chlodzacej nie wystepuje notlauf (czyli auto bedzie jezdzic normalnie), moga za to wystapic problemy z rozruchem auta.

[ Dodano: Czw 05 Cze, 08 10:46 ]
          T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
          SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
          Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...