samodzielny montaż radia a utrata gwarancji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • calizna
    Classic
    • 2010
    • 16

Zamieszczone przez Kasiunia
    A co powiecie na to?
    Po napisaniu tego postu wsiadam, odpalam - kontrolka sie swieci i po przejechaniu 100 m zgasla i juz sie nie zapalila, dzis tez nie. Jak daje na zaplon to szybko gasnie, podczas krecenia rozrusznikiem jakby sie na chwilke zapalila, po czym znow gasnie. Sprawdzilam na sliskim, abs dziala... no cyrk.
    Ale dzieki chlopaki, przy kolach bylo tylko tyle grzebane, co wymiana opon na zimowki i chyba dwa lata temu klocki z przodu. Wiec sadze, ze to jakas glupia elektryczna sprawa.

[ Dodano: Wto 20 Sty, 09 08:09 ]
    Ps. To moze jeszcze podpowiecie, gdzie w Gorzowie lub Zielonej Gorze podpiac paskudke pod kompa, bo w tych miastach bywam? Zeby bylo dobrze i tanio
    Po przejechaniu 300m AbS robi diagnoze i jezeli jest wszysko ok ( np. po wymianie czujnika ) to wtedy kontrolka gasnie. Może koło czunika nagromadzil sie syf lub snieg przez noc odparowal i teraz jest ok.
  • taranx
    Ambiente
    • 2008
    • 123
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

NIe znalazłam takie tematu. Jutro odbieram autko i poszłam do salony z prośbą czy mogliby zamontować mi radio niefabryczne ( miałam na myśli że gratis skoro tyle kasy u nich zostawaniam ale Pan wyskoczył mi że za 80 zł + jakiś wzmacniacz który pewnie nie jest mi potrzebny ) kiedy zaczęłam zadawać pytania to Pan powiedział że samodzielny montaż radia oznacza utratę gwarancji ja mu na to że przecież auto jest przygotowane do montażu radia on mi na to że tak ale fabrycznego itd.
    Prosze o szybą odpowiedz bo jutro odbieram.

[ Dodano: Pon 09 Cze, 08 18:05 ]
    sorki ops: znalazłam jest taki temat. Literówkę w wyszukiwarce zrobiłam ale nadal męczy mnie fakt że każą mi za to płacić. To przecież buractwo klienta tak robić
    http://chomikuj.pl/taranx

Komentarz

• Piotr_T
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 479

ja tam wydebilem za darmo radio i montaz
      kwestia jest taka, ze pewien gosciu z AutoKacika zamontowal kiedys radio i zjaral pol instalacji w swoim Citroenie C3 - oczywiscie gwarancja nie zostala uznana (i slusznie). Caly dowcip polegal na tym, ze zlacze bylo zwykle ISO, ale kable nie byly jak w ISO. W Octaviach nic nie spalisz, ale dwa kable sa zamienione miejscami - radio bedzie tracilo pamiec po wyjeciu kluczyka. Osobiscie bym odzalowal 80zl i mial swiety spokoj. A ten wzmacniacz to nie przypadkiem do anteny (separator) ? U mnie dzialalo bez tego lepiej niz po zamontowaniu.

Komentarz

• taranx
        Ambiente
        • 2008
        • 123
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

A ten wzmacniacz to nie przypadkiem do anteny (separator) ? U mnie dzialalo bez tego lepiej niz po zamontowaniu.
        do anteny do anteny. Ale nie dam się naciągnąć.

Nie chodzi o to że żałuję 80 zł ale poziom obsługi klienta w naszym kraju jest żenujący. To powinno być gratis i tyle, bez dębiebia proszenia i takich tak aby klient była zadowolony a nie wk......

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Chodzi o to, ze zeby dzialalo radio inne niz fabryczne poprawnie trzeba zmienic ze soba dwa kable zasilajace i tu sie boja, ze ktos spali auto lub cos podobnego
          Spritmonitor.de

Komentarz

• taranx
            Ambiente
            • 2008
            • 123
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Sama sobie zakładałam rado w moim poprzednim autku które też było na gwarancji, co za filozofia jeśli się ma schemat i kable w komplecie. :evil:

Komentarz

• gosmo
              Ambiente
              • 2008
              • 201

Zamieszczone przez taranx
              Sama sobie zakładałam rado w moim poprzednim autku które też było na gwarancji, co za filozofia jeśli się ma schemat i kable w komplecie. :evil:
              Pochwal się może gdzie są tacy hojni inaczej. Będę unikał.
              Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

• taranx
                Ambiente
                • 2008
                • 123
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez gosmo
                Szczecin. Po rozmowie z kierownikiem i sugestią że w innym ASO zrobią za 1/3 tej ceny usługa nagle staniała do 50 zł, przepraszali ale jak ile nerwów :cry: po co taka lipa dla takiej firmy jak skoda to wstyd takie coś odstawiać.

Gratis dostałam dvd bezpieczna jazda ze skodą czy coś takiego

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

usługa nagle staniała do 50 zł
                  Qrde ale wiocha.......
                  jak kupowałem 8 lat temu Fiata w salonie, to przy odbiorze przyniosłem swoje radio i głośniki, od ręki zamontowali za free, mało tego pan kierownik poleciał jeszcze na zaplecze i przyniósł tekstylne dywaniki (nie było o nich mowy) ze swoim logo, tez gratis. Przykręcili jeszcze tablice.
                  Widać, jak się chce to można.
                  pzdr.
                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• taranx
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 123
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

wiocha wiocha, nie no rejestracje sami załatwili i tablice przykręcili .

Komentarz

• pawman
                      Classic
                      • 2008
                      • 9

mi pani sprzedawczyni skody w salonie sama powiedziała, że jak chcę to oni mi mogą zamontować moje radio, ale nie jest to konieczne jeśli będę w stanie sam podłączyć. Wiec chyba to lipa z tą utratą gwarancji.

kwestia jest taka, ze pewien gosciu z AutoKacika zamontowal kiedys radio i zjaral pol instalacji w swoim Citroenie C3
                      no cytryny to tak mają fabrycznie już :twisted:

Komentarz

• norbi99
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 218

trzeba było tak negocjowac zeby oryginalne radyjko za free dali

Komentarz

• pawman
                          Classic
                          • 2008
                          • 9

Zamieszczone przez norbi99
                          trzeba było tak negocjowac zeby oryginalne radyjko za free dali
                          spoko, wymieniłem gratisowe radyjko na gratisową wycieraczkę szyby tylnej :szeroki_usmiech bo potrzebuję w radyjku AUXa, a oryginalny sprzęt skody tego nie miał dlatego zdecydowałem się na inne radyjko (też z zielonym podswietleniem ma się rozumieć)

Komentarz

• marte
                            Rider
                            • 2007
                            • 259

Zamieszczone przez gosmo
                            Szczecin. Po rozmowie z kierownikiem i sugestią że w innym ASO zrobią za 1/3 tej ceny usługa nagle staniała do 50 zł, przepraszali ale jak ile nerwów :cry: po co taka lipa dla takiej firmy jak skoda to wstyd takie coś odstawiać.

Gratis dostałam dvd bezpieczna jazda ze skodą czy coś takiego
                            Skoda Auto Poland jak wszystkie xxxx Auto Poland to bardzo marne firmy. Szczerze mówiąc walczyłem rok ze skodą o pewną rzecz, którą nabroił pewien serwis i SAP zawsze opierał się na "zeznaniach" serwisu a nie klienta. Tak naprawde to SAP g....o obchodzi Twoje i innych zdanie jaką sa firmą.

Pzdr

Komentarz

• Geralt
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 589

pytanie:
                              czy montujac radio np. Gamma z VW tez trzeba zmieniac te 2 piny zasilania :?:
                              pozdrawiam
                              Adam W.

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez Geralt
                                czy montujac radio np. Gamma z VW tez trzeba zmieniac te 2 piny zasilania :?:
                                nie, cała grupa VAG ma tak samo poprowadzone zasilanie
                                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Geralt
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 589

Nexus6, ok dziekuje
                                  pozdrawiam
                                  Adam W.

Komentarz

Pracuję...