tylko ta biurwa na poczcie niestety mowi, ze nadawca powinien reklamowac przesylke a nie odbiorca, wlasnie wracam z poczty ....... gorzej tam qrwa niz w skarbowce :evil:
Zajebiscie... :evil:
W takim razie prosze Wszystkich do ktorych nie dotarly przesylki o zgloszenie sie do mnie. Jutro odwiedze poczte w celu zlozenia reklamacji... :x
Miałem jakieś 1/4 baku oleju i nalałem do pełna benzyny :-(
Po przejechaniu jakichś 3 km, Oktavia zgasła i już nie odpaliła. Wtedy
zorienetowałem się, że nalałem benzyny :-(((.
Po paru kombinacjach spuściłem paliwo z baku (przez otwór pod siedzeniami,
bo wężykiem przez wlew się nie dało). Nalałem oleju do pełna i po paru
próbach silnik w końcu zapalił.
Pojechałem następnego dnia w trasę ok. 400 km i zauważyłem, że spalanie
wyniosło jakieś 6,0l/100km - dotychczas na tej trasie było jakieś
5,5l/100km. To samo było w powrotnej trasie. Czy to wina tego, że nalałem i
silnik się "przytarł"? (Klimę miałem włączoną i jechałem raczej ostrożnie -
może poza autostradą). Specjalnej różnicy w osiągach też nie zauważyłem, z
powrotem na autostradzie jechałem nawet 200km/h.
Czy takie spalanie jest w normie? Do tej pory nie jeździłem często z klimą i
nie wiem teraz czy to spalanie to wina benzyny czy klimy?
Czy w takiej sytuacji muszę jeszcze dać samochód do serwisu, żeby "coś tam"
przeczyślili?
zawsze jak włączasz klime to spalenie wzrasta klima odbiera pare koni i to prawdopodobnie jest przyczyna zwiększonego spalania
Czyli jak zavirusuje swoja 110 to przy wlaczonej klimie bedzie palic mniej niz przy wloczonej teraz na serii :wink: Bedzie wiecej koni to procentowo po wlacznieu kilmy bedzie miejszy spadek mocy
Czy to wina tego, że nalałem i
silnik się "przytarł"? (Klimę miałem włączoną i jechałem raczej ostrożnie -
może poza autostradą). Specjalnej różnicy w osiągach też nie zauważyłem, z
powrotem na autostradzie jechałem nawet 200km/h.
Czy takie spalanie jest w normie? Do tej pory nie jeździłem często z klimą i
nie wiem teraz czy to spalanie to wina benzyny czy klimy?
Czy w takiej sytuacji muszę jeszcze dać samochód do serwisu, żeby "coś tam"
przeczyślili?
Co mogło się przytrzeć to najwyżej pompa wtryskowa, bo pompa jest smarowana ON a benzyna jakby nie jest olejem :lol: . Myślę że spalanie jest zupełnie OK. Ja spalam powyżej 7,0.
Słyszłem taką teorię że do ON można wlać trochę mixol-u (olej do 2-taktów) aby poprawić smarowanie pompy. Ale dziś jest wiele innych środków do poprawy właściowości ON i na Twoim mikejscu poszukałbym coś takiego na stacji benzynowej i wlał do baku żeby przesmarowac pompę na wszelki wypadek.
P.S. Kiedyś zalecano w zimie dolanie nawet 30% benzyny do ON by nnie dopuścić do wytrącenia parafiny. Ja kiedyś też przez pomyłkę nalałem z 20 l benzyny do baku TDI (AGR) i auto jeździło normalnie. Żadnych skutków negatywnych.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Tez uwazam ze nic nie bedzie, mialem taki przypadek z nissanem, ale ja nie wylewalem tylko zalalem do pelna olejem i dalej w Polske... k Wysztko byloby ok gdybyu nie to ze ukradli mi nissana po miesiacu :shock:
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Jestem w szoku że nic sięnie stało poważniejszego po zalaniu Pb !!!! :shock: Jeżeli chodzi o Mixol to rzeczywiście też słyszałem że dobrze jest dolać do ON. lepiej sparuje ropka tłusta !!!! Ale ja tego myku nie stosuje.... 8)
Jestem w szoku że nic sięnie stało poważniejszego po zalaniu Pb !!!! :shock: Jeżeli chodzi o Mixol to rzeczywiście też słyszałem że dobrze jest dolać do ON. lepiej sparuje ropka tłusta !!!! Ale ja tego myku nie stosuje.... 8)
ja od czasu do czasu wlewam 1l mixolu na pełen zbiornik. Co 4 tankowania. Zaczełem to robić jak usłyszałem od kilku znajomych co potrafią właściciele stacji lub dystrybutorzy paliw robić z paliwem. Zaczełem to robićjak autko przekroczyło 20000 teraz mam280000 i na razie jest OK. Silniczek cyka jak ta Lala ;-)
Komentarz