dobra Panowie 8) ...o tym czy byliście pomocni okaże się po spotkaniu z Oktavką. Owe spotkanie zweryfikuje waszą pomocność - to czy nawciskaliście mi kitu :wink: , czy mówiliście prawdę :lol: . Póki co idę zapier..lać do egzaminów... na prawo jazdy :wink: ( sesja of course)
GLX a SLX
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JaninhoArfeel, możesz kliknąć 'pomógł' za roboteZamieszczone przez b707Mi też:P
Kiedys widziałem na innym forum ostrzeżenie u jakiegoś użytkownika w powodzie pisało: Wymuszanie punktów pomógł :wink:
Taki OTByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalKiedys widziałem na innym forum ostrzeżenie u jakiegoś użytkownika w powodzie pisało: Wymuszanie punktów pomógłA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arfeeldobra Panowie 8) ...o tym czy byliście pomocni okaże się po spotkaniu z Oktavką. Owe spotkanie zweryfikuje waszą pomocność - to czy nawciskaliście mi kitu :wink: , czy mówiliście prawdę :lol:chociaż w sumie to i tak trochę o dupe rozbić skoro auto jest z Belgii
Zamieszczone przez ZiomalKiedys widziałem na innym forum ostrzeżenie u jakiegoś użytkownika w powodzie pisało: Wymuszanie punktów pomógł :wink:
Komentarz
-
-
Dobra panowie, niedawno widziałem Oktavkę. Oczywiście była to wersja SLX 81KWz climatronikiem i podgrzewanymi siedzeniami. Jest to rocznik '99 po face liftingu wewnątrz. Zawieszenie nie puka, hamulce raczej sprawne - nie mam odniesienia do innych skód, bo wcześniej jeździłem jedynie corsą C. Silnik pali na dotyk, chodzi równo na III biegu przy gazie w dechę czuć, że przyśpiesza. Ile dalibyście za taką Oktavkę (po opłatach itp. of course) ??? :?:
Komentarz
-
-
Witam forumowiczów. Ja posiadam SLX 06'2000. Silnik 110KM (niestety był), 4x poduszki powietrzne, manulana klima, alufelgi, pogrzewane i el. lusterka, 4xel. szyby, oświtelenie nad tylnymi drzwiami.Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekbWitam forumowiczów. Ja posiadam SLX 06'2000. Silnik 110KM (niestety był), 4x poduszki powietrzne, manulana klima, alufelgi, pogrzewane i el. lusterka, 4xel. szyby, oświtelenie nad tylnymi drzwiami.
[ Dodano: Wto 01 Lip, 08 15:20 ]
Zamieszczone przez radekbWitam forumowiczów. Ja posiadam SLX 06'2000. Silnik 110KM (niestety był), 4x poduszki powietrzne, manulana klima, alufelgi, pogrzewane i el. lusterka, 4xel. szyby, oświtelenie nad tylnymi drzwiami.miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
Przyłączę się do dyskusji o różnorodności wersji.
Nabyłem niemiecką SLX 110 KM po liftingu z wyposażeniem:
- felgi aluminiowe 16'
- 4 x airbag
- pełna elektryka tył, przód
- klimatyzacja
- podgrzewane stołki
- tempomat
- halogeny soczewkowe (nie wiem czy to standard czy nie ? )Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź"
www.lodz-eksploracja.org
Komentarz
-
-
Ja mam SLX z niemiec i klima manualna, podgrzewane fotele z przodu silnik AGR 90 KM, szyby x 4 el., fotel kierowcy i pasażera reg. na wysokość i lędzwie, el regulowane i podgrzewane lusterka, parktronic, abs ,central, halogeny, kopm. pokładowy, domykanie szyb,alufegi "15, i lakier niemetalizowany. Pozdrawiam Aartikoo i wszystkie szyby ściemnione:roll:
Komentarz
-
-
tak samo zapomniałem dopisać o podgrzewanych lusterkach, centralnym z domykaniem szyb oraz MFAStowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź"
www.lodz-eksploracja.org
Komentarz
-
-
Witam kolegów ja również się dołączę
moja octavia jest sprowadzona z Włoch wersja SLX 1998 110 koni
- 4 szybki elektryka
- klimka manualna
- podgrzewane lustereczka
- halogeny soczewkowe
- podłokietnik przód i tył
- oświetlenie nad tylnymi drzwiami
- domykanie szyb z alarmu i samego kluczyka
- alufelgi oryginalne skody
- i też ma MFA
A TAK OGÓLNIE TO JESTEM ZADOWOLONY MAŁO PALI ROPKI I JEST OK !!
POZDRAWIAM. :lol:
Komentarz
-
-
moja SLX z Francji
manualna klima
alufelgi
silnik 81kW
lampki tył są
domykanie szyb z klucza
2x podłokietnik
deska VW
elektryka pełna
wlew paliwa otwierany elektrycznie
niklowane klamki w środku
regulacja wysokości foteli przednich
2xairbag
MFA 1,2
metalic
brak podgrzewanych foteli i podgrzewania wstępnego silnika
tempomatu
parctronic
:idea: Szukam informacji czy SLX miały sterowanie z pilota, jeśli tak to jaki macie typ pilota z jakim oznaczeniem bo chciałem sobie dokupić ale nie wiem jaki.
Kupie pilota do SLX jesli istnieje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Janinhomodele na Polske nie grzeją, chyba że bąką zasadzisz
A poważnie, moja również z Francji, SLX 99` AGR (90KM)
-wspomaganie kierownicy
-regulacja kierownicy
-abs
-zderzaki i lusterka pod kolor budy (klamki już nie)
-lusterka podgrzewane i elektrycznie regulowane
-regulacja przednich foteli na wysokość
-dwie poduchy z przodu
-lampki tył nad drzwiami
-podłokietnik przód/tył
-alusy ori 15`
-kanapa z tyłu dzielona (a może i wszystkie tak mają)
-podświetlany schowek (j.w.)
-szyby przód/tył elektryczne
-klima manualna
-wlew paliwa otwierany elektrycznie
-światła przeciw mgielne soczewkowe
-komputer
-klameczki w środku chromowane
-radio + głośniki
Generalnie jestem z niej zadowolony.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marjusz:idea: Szukam informacji czy SLX miały sterowanie z pilota, jeśli tak to jaki macie typ pilota z jakim oznaczeniem bo chciałem sobie dokupić ale nie wiem jaki.
Tez chcialbym sobie takowy dolozyc oczywiscie tylko ori ale nie wiem czy nie za duzo kasy na to by poszlo... jak ktos wie jak to zrobic to piszcie chetnie sobie cos takiego doloze
Komentarz
-
-
Ja niestety nie mam orginalnego alarmu czy centralnego VAG tylko dokładany alarm jakiejś firmy Sikrua bo w PL w 2000 roku przed liftem nie było nawet centralnego w standardzie, z resztą z tego co wiem to był dopiero w L&K. GLX pl nie miał nawet radia tylko samą instalację ( 4 głośniki z przodu). Na tamte czasy mimo, że GLX był drugą wersją wyposażeniową od dołu to było zwyczajnym golasem choć był np. komputer pokładowy czego wszystkie Paski np. z tego roku nie miały. Z zewnątrz GLXa i SLXa różniły tylko felgi i spryskiwacze reflektorów i też różnie bywa w różnych rocznikach. Jedne SLXy miały, a inne nie.
Podgrzewane dupy na pewno był dostępne w pl do SLXa, a silnik AGR od AHF można też odróżnić po tylnich hamulcach. W AGRach były bębny, a w AHF powinny być już tarczowe.
Gdzieś mam jakieś katalogi na temat OI PL z 2000 roku.
Poza tym były też jakieś wersje limitowane, które nie były dostępne w PL. Widywałem OI w nie jakiej wersji bodajże Edition czy jakoś tak, które wyposażeniowo można sklasyfikować między SLX, a L&K bo miały grzane dupy, nie typowe alufelgi "szprychowe" 16 cali, Climatronic, i skorzane kierownice oraz gałki zmiany biegów i byly to egzemplarze przed liftem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiekoctaviaw 2000 roku przed liftem nie było nawet centralnego w standardzie, z resztą z tego co wiem to był dopiero w L&K.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Racja central był. Alarmu nie było
Zamieszczone przez Octannawet koła miała mniejsze bo 14 cali zamiast 15 stosowanych w GLX i SLX
Swoją drogą w 200 roku nawet GLX był golasem bo szyby są na korbki. Elektryka z przodu była dopiero w SLXie.
Komentarz
-
-
Ja mam GLX 1.6 75km z 1997r i mam
4xel szyby z funkcją domykania i otwierania w kluczyku,
el i podgrzewane lusterka,
komputer,
ABS,
wspomaganie,
kierownica regulowana w 2 płaszczyznach,
siedzenie kierowcy z regulacją pod kręgosłup i podnoszone,
c.zamek w kluczyku,
halogeny soczewkowe,
1xairbag,
el.światla i regulację podświetlenia zegarów.Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r
Komentarz
-
Komentarz