Czujnik temperatury a klima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BoYan
    Classic
    • 2009
    • 32

ten przedni to jest w skody katalogu do kupienia. (albo bardzo podobny)
  • wizjoners
    Drive
    • 2007
    • 42

1.9 TDI AHF 2000 r. Proszę o pomoc bo już sobie z tym nie radzę.
    Zaczęło się od tego że na panelu klimatyzacji temperatura zewnętrzna spadła do -55 ? i klima przestała chodzić, po paru kilometrach wszystko wróciło do normy. Wczoraj problem powrócił, pomyślałem że to czujnik, ten pod kratką po stronie kierowcy. Dobrałem się do niego ale końcówka była pusta, pomyślałem że go zgubiłem. Dziś kupiłem nowy, wyjeżdżam autem z garażu by go wymienić a tu na panelu klimatyzacji temperatura +17, klima działa!? To gdzie jest ten czujnik??? Jest jakiś drugi? albo w moim aucie jest gdzie indziej, skąd wziął te +17, potem temperatura spadła do -4 i tak jest do teraz, nowy czujnik nic nie daje, brak reakcji -4 i nic. Może trzeba rozebrać i sprawdzić kable ( nie zwierają gdzieś ?) no ale skąd wziął te +17 czy jest gdzieś inny czujnik.
    Bardzo proszę o pomoc znających temat, co robić dalej, gdzie szukać. :roll:
    Pozdrawiam!
    Załączone pliki

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

jeśli była klimatyzacja dokładana w tym modelu to czujniki możesz mieć dwa
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• wizjoners
        Drive
        • 2007
        • 42

Nie była, a dziś rano temperatura wróciła do +17, musi być gdzieś ten czujnik ?!

[ Dodano: Wto 17 Cze, 08 07:27 ]
        Jeszcze jedno. Przeczytałem gdzieś hasło TERMISTER co to jest, możo to to jest do wymiany :?:

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

wizjoners, termistor to rodzaj elementu reagującego na zmianę temperatury czyli potocznie czujnik.
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• szpal
            Drive
            • 2005
            • 88

W podszybiu, z lewej strony (patrząc z miejsca kierowcy), obok silniczka wycieraczek i białej skrzynki (w niej np. wpina się tempomat) jest jakiś czyjnik - podobny do czyjnika temperatury- ma kształt walca, jest przymocowany do boku tej białej skrzynki, a przewód z tego czujnika bezpośrednio wchodzi w wiązkę przewodów.
            Chwile temu pytałem na forum co to za czujnik i do czego służy- ale nie otrzymałem odpowiedzi.
            Np. w seacie właśnie tam jest jakiś czujnik temperatury.
            Jeści w skodzie to nie jest czujnik temp. to co to jest?
            Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• wizjoners
              Drive
              • 2007
              • 42

Uporałem się nareszcie z tym czujnikiem. Do czerwca 2000r. czujnik jest umieszczany pod kratką natomiast później w podszybiu. Wstawiłem orginał i hula.
              Pozdrawiam i miłej niedzieli

Komentarz

Pracuję...