A HA ważna sprawa
na stronie producenta SHELA olej ULTRA 5w30 nie ma normy 507.00
a na butelkach na stacji benzynowej jest - co jest grane - sam widziałem !!!:?:
i ma naklejkę pomarańczową na dole - aprobowany przez audi vw skode seat
A spróbujcie kupić na stacji olej dowolnej marki o specyfikacji 505.01. Ostatnio na katowickiej zatrzymywałem się we wszystkich stacjach od Częstochowy aż po Katowice i nigdzie nie było...
:evil:
A spróbujcie kupić na stacji olej dowolnej marki o specyfikacji 505.01. Ostatnio na katowickiej zatrzymywałem się we wszystkich stacjach od Częstochowy aż po Katowice i nigdzie nie było...
:evil:
Nie widzę problemu. Castrol EDGE 5W40 Turbo Diesel ( złota butelka z czarną nakrętką ) dostępny praktycznie na każdej stacji BP ( chociaż mimo to i tak zawsze wożę ze sobą litrową butelkę na "czarną godzinę" :diabelski_usmiech ). Spełnia normę 505.01 i jest dedykowany do silników grupy VW z pompowtryskiwaczami (PD).
Olej SHELL HELIX ULTRA EXTRA 5W30 jest uniwersalnym olejem do silników benzynowych i diesla wyposażonych w filtr cząstek stałych (DPF),jeśli twój silnik posiada taki filtr to warto go stosować przedłużysz żywot filtra i zaoszczedzisz ok 1500 zł.na nowy filtr
Ten olej o ktorym wspominałem "ULTRA' - rekomendowany przez audi vw skoda seat - bedzie chwytem marketingowym... - jade po ULTRA EXTRA - mam to gdzieś - tak jak wspomniał kolega Huwe jesli spełna norme .....
Komentarz