brak jednego stopu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirekzx
    Classic
    • 2010
    • 3

brak jednego stopu

Zamieszczone przez AdamB
    wojciech_, nie wiem jak się dokładnie nazywa. Chodzi mi o tuleję tylną przedniego wahacza. Najpierw jednak radziłbym sprawdzić na stacji diagnostycznej.
    Na stacji diagnostycznej byla badana i nie stwierdzono zadnych luzow. No ale przeciez nie powinno byc tak, ze przy wiekszych predkosciach moge delikatnie poruszac kierownica na boki (po kilka milimetrow) bez wyraznej zmiany kierunku jazdy. Fabia na takie delikatne ruchy reagowala bardzo czule. No nic, trzeba bedzie to jeszcze raz przebadac, skoro w wiekszosci twierdzicie, ze O1 powinna prowadzic sie lepiej niz fabia.

Pozdrawiam
    W
    Mirek
  • tour1200
    Classic
    • 2008
    • 1

brak jednego stopu

Witam wszystkich.
    Mam takie dwie sprawy:

1. Nie mam lewego stopu. Wymieniłem dwie żarówki i nie pomogło. Co to może być?
    Na forum znalazłem, że czasami nie świeci żaden stop, albo ciągle świecą wszystkie i to jest wina czujnika nad pedałem hamulca. Do tego jeszcze kontrolka silnika podobno na desce się świeci. U mnie kontrolka się nie świeci.

2. Jeden czujnik cofania wpadł w zderzak (jakby go ktoś wepchnął do środka). Czy jest na to jakaś rada poza zdjęciem zderzaka? Jesli nie, to czy ktoś posłużyłby opisem, jak zdjąć zderzak w Octavii Tour Combi (2006) tak, żeby nie pourywać żadnych zaczepów itp.??

Pozdrawiam

Komentarz

• piniu
      Classic
      • 2008
      • 27

1.
      w bagazniku z lewej stonymusisz wyjac wykladzine,podnia leci wiazka i wtym miejscu czesto koroduje jezeli nie zobaczysz golym okiem to poszarp za przewody i problem powinien sie rozwiazac.polecam wyciac kostke i polutowac wszystkie przewody-nie bedziesz miec podobnej akcji w przyszlosci.
      2.
      zderzak od dolu przykrecony jest paroma wkretami,oczywiscie trzeba odkrecic odciagnac wszadzic reke im chudsza tym lepsza,znalezc czujnik i wlozyc skad wypadl dla pewnosci mozna uzyc troszke kleju typu kropelka.

rocznik 2006-mozliwe ze posiadasz jeszcze gwarancje warto sprawdzic.

Komentarz

• radekb
        Ambiente
        • 2007
        • 134

Witam. Odnośnie żarówki miałem taki sam problem. Winą u mnie były zaśniedziałe styki. Postaraj się delikatnie zetrzeć np. śrubokrętem miejsca styku blaszki z żarówką. Jeśli to nie pomoże zaopatrz się w miernik i sprawdź czy na w/w stykach masz napięcie. Jeśli nie to, jak radził kolego Piniu sprawdź tak samo przewody w kostce. Pozdrawiam
        Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
        Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

Pracuję...