[O2] jasna tapicerka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • c.jablo
    Classic
    • 2010
    • 2

[O2] jasna tapicerka

Hejka!

Ja postaram się wpaść ale na spota

Pozdro J.
    Czarek
  • Hargin
    Classic
    • 2008
    • 29

[O2] jasna tapicerka

Witam serdecznie,

stoje przed zakupem O2 z salonu, zdecydowalem sie na wersje kombi - Elegance 1.9TDI w kolorze czarnym.

Mam zagwostke przy wyborze koloru tapicerki. Zdecydowanie bardziej podoba mi się jasny Onyx, z uwagi na jego bardziej elegancki charakter. Jednak mam 3,5 letniego smyka i drugie dziecko "w drodze" i z doswiadczenia wiem czym to grozi dla tapicerki.

Jakie macie doswiadczenia z utrzymaniem tej jasnej wersji? (podatnosc na zaplamienia, usuwanie zarysowan z podeszw butow, piachu, ziemi, trawy; brudzenie sie oparc foteli od buckiow)

Nie chcąc tworzyć nowego wątku, mam też pytanie dla posiadaczy wiekszych psow przewozonych w bagaznikach. Czy wasze czworonogi nie maja problemow (oporow) przed wskakiwaniem z uwagi na obnizona podloge? Jak radzicie sobie z przeciwdzialaniu zarysowaniu krawedzi bagaznika? (jakies nakladki zabezpieczajace?). Moj piesek jest juz wytrenowany do skokow na "pake", ale w autach o rownej linni zaladunku (Passat, Focus). Glupio mi z nim sie udac do salonu na testy

Z gory dziekuje za odpowiedz.
    będzie: O3 1.8TSI DSG
    była: O2 2008 1.9 77kW Kombi - Elegance - black magic

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Hargin
      Zdecydowanie bardziej podoba mi się jasny Onyx
      ja też stałem przed takim wyborem i kupiłem w ciemnej tapicerce z dwóch powodów
      1 - ojciec ma jasną tapicerkę w nissanie i sporadycznie przewozi nasze pociech a wygląd tapicerki tragedia, tu plamka po soku tam wgnieciony kawałek czekolady gdzieś indziej wtarte błoto z obuwia, szorowałem, piankowałem nawet dałem do myjni żeby wyjęli tylnią kanapę i ją uprali, niestety niektóre plamki pozostały
      2 - sąsiad ma w jasnej tapicerce w O2 i jak widzę w jakim stresie wsiada to dziecko do auta żeby tylko czegoś nie pobrudzić ......
      Dlatego wybrałem ciemną, fakt straciło sporo na tak zwanym eleganckim wyglądzie ale przynajmniej dzieciak się nie stresuje i ja też przy okazji.
      Jak mogę zasugerować to dokupić odrazu progi plastikowe, maluchy nie wsadzi odrazu nogi do środka.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• _tm_
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2333
        • Superb III (3V3)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja mam zwykłą, szarą tapicerkę i 3-letniego brzdąca i niestety zbyt czysto w samochodzie to nie jest - głównie w porze jesienno-zimowo-deszczowej, bo wtedy najczęściej brudzi bucikami podczas wsiadania i wysiadania z samochodu. Jednak dziecko to jest pikuś przy psie. Mam sporego psa (kundel większy od owczarka niemieckiego, z sierścią jak u owczarka właśnie) i niestety po każdej podróży z psem muszę bardzo dokładnie odkurzyć cały samochód, a i tak na ściankach bagażnika widać psią sierść, której nie chce wciągnąć odkurzacz. Na podłodze bagażnika mam gumowo-plastikową podłogę (oryginalny produkt Skody) i bardzo ją polecam jeżeli ktoś chce wozić psa - łatwiej ją doczyścić niż tapicerkę bagażnika. Z wskakiwanie mój pies nie ma żadnego problemu i myślę, że żaden nie powinien mieć, bo to w sumie jakoś bardzo wysoko nie jest (chyba, że ktoś ma yorka lub jamnika, ale wtedy to go może podsadzić ).
        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
        -------------------------------------------------------------------------
        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• yanooshiiik
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 172

ja mam jasna tapicerke (ivory zdaje sie to nazywa) - no i nie jest za fajnie mimo ze nie mam dzieciakow.

Apropo, ktos moz polecic dobry zaklad w KRK pioracy tapicerki (na priv zeby nie robic reklamy).

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Ja mam O II właśnie czarną z jasnobeżowa tapicerką - zamówiłem ja delowo bo pięknie wyglada auto ma juz 1 rok i ... zadnych problemów z utrzymaniem tapicerki w nalezytej czystosci
            jest tylko jedno ale .. ja nie mam dzieci, gdybym miał chyba nie zdecydowałbym sie na jasna tapicerke
            Czarny Elegance

Komentarz

• Hargin
              Classic
              • 2008
              • 29

Dziekuje Wam za pomoc w podjeciu decyzji. Z ciezkim sercem wybralem ciemna.

Pieska mam takiego sredniego... wyrosnietego amstafa. Bede musial jakos rant bagaznika zabezpieczyc, bo bydle ma tendencje do szukania pazurami podparcia.

Pomagasy dla kolegow

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bede musial jakos rant bagaznika zabezpieczyc, bo bydle ma tendencje do szukania pazurami podparcia.
                Na stronie skody tego niema ale w katalogu z dodatkowym wyposażeniem jest coś takiego co się nazywa "Wkład wodoszczelny do bagażnika" i ma też wywinięcie na rant bagażnika, ile to kosztuje to nie wiem.
                DMA 619001 - O2 htb
                DMA 629001 -O2 kombi
                http://www.accessories.skoda.co.uk/p...p_no=DMA619001

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam w bagażniku taki:
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Hargin
                    Classic
                    • 2008
                    • 29

kurde, z nieba mi spadles z tym patentem!!! akurat piesek ma jasna krotka siersc, ktora kazda tapicerke dewastowala po krotkim okresie uzywania (niestety ciezko ja usunac)

wielkie dzieki!

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hargin,
                      DMA 619001 - O2 htb
                      DMA 629001 -O2 kombi
                      No przecież napisałem numery katalogowe tego produktu z podziałem na wersie nadwozia

Komentarz

• Hargin
                        Classic
                        • 2008
                        • 29

tadam....

[ Dodano: Czw 03 Lip, 08 19:32 ]
                        loru: kurde, ze szczescia galki oczne zaniemogly

Komentarz

• mateo
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 172

Zamieszczone przez yanooshiiik
                          ja mam jasna tapicerke (ivory zdaje sie to nazywa) - no i nie jest za fajnie mimo ze nie mam dzieciakow.

Apropo, ktos moz polecic dobry zaklad w KRK pioracy tapicerki (na priv zeby nie robic reklamy).
                          podbno swietnie robia na ruczaju - myjnia w pasazu ruczaj

a czemu nie reklamowac jesli ktos jest naprawde dobry ?
                          porzadnych ludzi trzeba cenic i polecac

[ Dodano: Czw 03 Lip, 08 19:46 ]
                          Witam serdecznie,

stoje przed zakupem O2 z salonu, zdecydowalem sie na wersje kombi - Elegance 1.9TDI w kolorze czarnym.

Mam zagwostke przy wyborze koloru tapicerki. Zdecydowanie bardziej podoba mi się jasny Onyx, z uwagi na jego bardziej elegancki charakter. Jednak mam 3,5 letniego smyka i drugie dziecko "w drodze" i z doswiadczenia wiem czym to grozi dla tapicerki.
                          rok temu kupilem bezowa skoda z bezowa tapicerka

na pytanie czemu taka niepraktyczna decyzja powiedzialem:
                          jak juz kupuje tak zarabiscie zdrowo-rozsadkowe auto jak skoda to nie bede sie zdrowym rozsadkiem kierowal przy tapicerce

na koniec dokupilem welurowe bezowe dywaniki :twisted:
                          (w zimie tez ich uzywalem)

dziecko mam - nad-aktywnego 7 latka

od roku nie czycilem tapicerki, nie pralem - jednym slowem nic
                          jedyne ALE to lekko uswinione oparcie fotela pasazera - skopane przez znudzonego dzieciaka

w krakowie moge dokonac prezentacji lub zrobic zdjecia

podsumowywujac : nie zaluje - mi sie nadal podoba
                          (innym tez :szeroki_usmiech )
                          a jak patrze na smutne ciemne tapicerki to mi sie micha cieszy
                          Mateo
                          chip'ed

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mateo
                            jedyne ALE to lekko uswinione oparcie fotela pasazera - skopane przez znudzonego dzieciaka
                            na to też jest rada:
                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Hargin
                              Classic
                              • 2008
                              • 29

o tym myslalem... do czarnej tapicerki nie bedzie dracznie wygladac, ale przy jasnej waliloby kiczem na sto metrow jak przyciemnie szyby to takowy sprawie (nie bedzie go widac Tym bardziej, ze zona z synem maja tendencje do robienia balaganu mi w samochodzie.... przeciez to moj samochod :diabelski_usmiech )

Komentarz

• mateo
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 172

Zamieszczone przez shado
                                Zamieszczone przez mateo
                                na to też jest rada:
                                http://allegro.pl/item388647412_orga...ta_nowosc.html
                                co ciekawe - moje dziecko odbija buty dokaldnie na koncach - lewym i prawym fotela

zrobie zdjecia i pokaze :]
                                Mateo
                                chip'ed

Komentarz

• plaga69
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 18

Jak wybierałem auto to też zastanawiałem sie nad jasna tapicerką. Bardzo podobały mi się foldery i zdjęcia na stronach Skody. Ale przemyslenia odnośnie uzytkowania (dzieci no i czasami różne pakunki firmowe na tylnych siedzeniach) sprawiły, że zamówiłem ciemna tapicerkę. I nie żałuję bo obejżałem ostatnio O2 mojego kolegi z jasna tapicerką. wygladało to strasznie. Myślę, że jak jasna to tylko skóra. Łatwiej utrzymać w czystosci
                                  plaga69
                                  Octavia II 2.0TDI Elegance + DSG +Xenon

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez plaga69
                                    I nie żałuję bo obejżałem ostatnio O2 mojego kolegi z jasna tapicerką. wygladało to strasznie. Myślę, że jak jasna to tylko skóra. Łatwiej utrzymać w czystosci
                                    Plaga jak to się mowi "jak dbasz tak masz". Ja zamówiłem O II i eminent ivory (czyli jasnobezowa tapiecerką) i pomimo roku użytkowania nie am na niej żadnych plam czy odbrawień. Fakt że ludzie boja się wsiadac do mojego auta (szczególnie tesciowa bo "jeszcze cos ci pobrudze" ) ale naprawde ta tapicerka ładnie się sprawuje.
                                    Przeciez jest to materiał zaprojektowany do używania w samochodzie a nie do oglądania za szybą gabloty !! wystarczy tylko troche uwagi i wszysko bedzie o..k.
                                    Oczywiscie nie polecam tej tapicerki przy małych dzieciach, bo tyvh upilnować sie nie da :twisted:
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

Big, ale teściową wychowałeś , brawo :wink: . też uwazam że gdy sie dba mozna długo utrzymać ja w czystości. warunek - nie jeżdzisz z pełną obsada , wtedy zawsze komus coś może polecieć czy coś , ale wielu z nas na pewno ma duże rodziny i wtedy będzie ciężko...
                                      niemam jasnej tapicerki ale jasne w stawki i jak na razie mają wygląd pierwotny ... nie pozwalam jeść w samochodzie na przykład ..... . tylko ze ja w zasadzie jeżdżę sam..., , jest mi łatwiej utrzymać czystość
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...