Moje już wyjaśniały po prawie 6 latach, ale przód miałem jaśniejszy niż tył, żeby sięmnie pały nie czepiały i faktycznie skutkowało. Nie mieli dotad pojęcia i nadal większość nie ma pojęcia, że już szyba bez folii jest na granicy normy :lol:
Filtr powietrza / przepływomierz - 2 pytanka + duży problem
Zwiń
X
-
Filtr powietrza / przepływomierz - 2 pytanka + duży problem
[b] Po pierwsze to witam serdecznie !!!
To pierwsza wiadomość mojego autorstwa na tym forum.
Nie zastrzelcie mnie tylko, jeśl odgrzewam kotleta !!!!
W bagażniku mojej Octavii jeździ nowiutki przepływomierz i filtr powietrza. I pięknie, ale ja mam pewne wątpliwości. Filtr jest made by FILTRON. Co sądzicie o filtrach powietrza tej firmy ? Macie takie w autach ? W pewnej firmie tuningowej powiedziano mi, że filton zabija przepływomierze i należy stosować jedyny słuszny Mann- Filter. Podejrzewam jednak pana tunera o marketing, więc pytam również Was.
Sprawa 2 - mam zepsuty przepływomierz. Da radę zregenerować (pewnie da, bo są regenerowane), a jeśli tak, to gdzie ?
Pozdroofka !!!
P.S. Z chęcią kupiłbym Mann- Filter, ale akurat w sklepie nie mieliEtykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
-
-
Z markami filtrow to roznie, ja sie nie moge wypowiadac, bo zaraz powiedza ze stronniczy jestem, a powod jest w moim podpisie :wink:
Przeplywki sa regenerowane przez Bosha. Jedziesz do salonu mowisz ze chcesz wymienic swoja na ta z programu regenerowanych czesci. Koszt okolo 400zl, w jednym z watkow na forum jest dokladnie opisana procedura wymiany. Sam jej nie zregenerujesz to Ci gwarantuje.
P.S Bede mial filtr powietrza z mojego podpisu z napisami VW(oznaczenia, a obok oznaczenie MF), wiec "moja" firma im je tez dostarcza :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rentierw SZUKAJ znajdziesz,
przeplywki regenerowane sa w ASO, 50% ceny nowej
Zamieszczone przez rentierw dziele kupie/sprzedam znajdziesz odpowiednie filtryEtykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisWiem, ale mi chodzi o podjechanie np. do Bosha i zostawienie przepływomierza do regeneracji. Da się tak ?
Zamieszczone przez rentierWiem również co można włożyć do mojego auta. Pytam tylko o to, co polecacie, bo jeśli Filtron jest dobry inaczej, to w szybkim tempie rozwalę nową przepływkę, a tego bym nie chciał."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
No i wielka dooop.....
Wymieniłem przepływkę. I .... TRAGEDIA !!! Jest gorzej niż było !!!! Teraz Skoda zbiera się gorzej niż Cinquecento 700. Profilaktycznie odłączyłem całkiem przepływkę i jest najlepiej
Teraz tylko pytanie co się dzieje .... Przepływomierz oryginal Bosh .... sprawdzony ... z pewnego źródła ..... Macie jakieś teorie ? Bo z tego co tu wyczytałem przepływomierze są PNP i powinno od razu działać.Etykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
Komentarz
-
-
Podzwoniłem trochę po ludziach i powiedzieli, żebym nie podłączał przepływki, ponieważ może stać zawór EGR albo głupieje turbina i w najgorszym razie mogę spalić nową przepływkę. Ostatnie jeżdżenie z VAGIEM dało tylko błąd czujnika temp. No i stary przepływomierz kiepsko dawkował.
Zarówno stary jak i nowy przepływomierz mają numery 0 280 217 121 ( BOSH) i 06A 906 461 (OE SKODA). Jak sprawdzałem po kodzie silnika ( AHF) , roku prod.(2000) w katalogu InterCarsu na przykład to wychodziłem również na te numery w przypadku Bosha i Skody.
A kto mógłby ewentualnie pomóc ? Bo ja jestem zdesperowany :szeroki_usmiech i w drodze powrotnej z pracy chyba wjadę do Janek, beknę 100PLN i się zdiagnozuję na bogato.
A do tej pory było tak fajnie ....Etykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
Komentarz
-
-
Jesli bedziesz w Jankach podjedz do chlopaków z diagtronika, powinni Ci pomóc. A z przeplywkami to roznie bywa, bo gdy moja padla to dopiero drugi podlaczany oryginal zadzialal jak trzeba. dlaczego tak jest? nie wiemBMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
danielpoz
-
Zamieszczone przez MisNo i już po bólach. Okazało się , że nowa przepływka była sprawna inaczej. Nie dawała ŻADNEGO sygnału .... po prostu atrapa :lol: Druga działa jak trzeba. A po przeczytaniu Waszych opinii zdanie na temat filtrów powietrza też mam wyrobionek
-y. Dopiero z innego źródła poszła jak trzeba. A co do Filtrona to używam i nie widzę żadnej różnicy. A jeśli nie widać żadnej różnicy to po co przepłacać?? :lol: :lol: :lol:
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz