te drgania są naprawdę niewielkie trzeba się mocno wczuć żeby je wyczuć , może jestem trochę przewrażliwiony dopiero co sprzedałem paska b5 bo już nie miałem sił do niego bo tylko wkładałem w niego pieniądze .... myślę że O2 będzie mniej awaryjna tym bardziej że auto młodsze o 7lat a przebieg 3razy mniejszy . ech
[o2] Spryskiwacze przedniej szyby, czy ten typ tak ma?
Zwiń
X
-
[o2] Spryskiwacze przedniej szyby, czy ten typ tak ma?
Chodzi mi o opóźnienie o jakieś 1.5 sekundy spryskiwania szyby. Fela pryskała prawie natychmiast, tutaj, najpierw jakieś resztki, potem nic, a po jakiejś sekundzie pełną parą. W sumie logika podpowiada, że ciecz może po spryskaniu wracać do zbiorniczka i stąd opóźnienie, ale... przecież może to być niebezpieczne, gdy np. coś nas ochlapie to w 1.5 sekundy przy 100km/h pokonuje się 42m na której może być pielgrzymka do CzęstochowyTak tylko u mnie?
Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
-
-
Aha, jeszcze jedno. Wentylator chłodnicy. U Was też taki traktorek? Tzn. ze środka niesłyszalny, ale jak się tylko drzwi otworzy to "turkocze". Poza tym nie miałem jeszcze takiej sytuacji, aby pracował po zgaszeniu silnika. Zawsze, wyłączam zapłon i wentylator się powoli zatrzymuje (wiem, bo go słyszę po otwarciu drzwi). W poprzednim aucie, był po prostu mocny, słyszalny szum i przeważnie pracował jakiś czas po wyłączeniu zapłonu.Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
Gosmo, po wyjściu z auta szum pracujacego wentylatora jak najbardziej słychać, ale u mnie jest to po prostu zwykły szum ( taki jaki wytwarza np. obracajacy sie wiatrak) na pewno nie jest to zadno terkotanie. wentylator powinien nawet po wyłaczeniu silnika popracowac do momentu gdy dostatecznie schlodzi ciecz.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMasz czujnik deszczu?? I czy same wycieraczki jada na sucho czy dopiero jak szyba jest mokra :?:
[ Dodano: Wto 15 Lip, 08 17:20 ]
Zamieszczone przez BigGosmo, po wyjściu z auta szum pracujacego wentylatora jak najbardziej słyszać, ale u mne jest to po prostu zwykły szum ( taki jaki wytwara np. obracajacy sie wiatrak) na pewno nie jest to zadno terkotanie. wentylator powinien nawet po wyłaczeniu silnika popracowac do momentu gdy dostatecznie schlodzi ciecz.Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
Re: [o2] Spryskiwacze przedniej szyby, czy ten typ tak ma?
Zamieszczone przez gosmoChodzi mi o opóźnienie o jakieś 1.5 sekundy spryskiwania szyby
Komentarz
-
-
Witam.
Koledzy czytałem gdzieś ze do prędkości ~110-120km/h (nie pamiętam dokładnie) wycieraczki włączają sie po sekundowym opóźnieniu (właśnie dlatego żeby nie 'jeździć po suchej szybie), powyżej tej prędkości przy naciśnięciu dźwigni spryskiwaczy wycieraczki uruchamiają się od razu bez żadnego opóźnienia. Sprawdziłem u mnie i dokładnie tak jest.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz