[O1] pyrcha przy odpalaniu zimnego silnika + lpg BFQ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

Na blokade biegow, zeby odjechac autem jest bardzo latwy sposob. Tak wiec, nic podobno. A jak juz stoi na placu i nie wyje to mozna rozpracowywac blokady i inne zabezpieczenia.
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Witam, auto ma przejechane 150 tys, z rana jak odpalam na benzynie to pracuej nierowno dodaje gazu to pyrcha sie przydusi, przygazuje troche i jest ok, pozniej juz nie ma problemu nawet jak postoji 6 godzin, najgorzej jest z rana lub przy dluzszym postoju. Mam instalke gazowa i wszystko ok dobrze, nie gasnie pracuje rowno. Co moze byc przyczyna ze slabo pali z rana? Czasem za pierwszym wogole nie zalapie, musze przytrzymac gaz i wtedy zawsze zapali. Wymienilem przewody bo byly w kiepskim stanie, oraz swiece. Czytalem na temat przepustnicy, ze niby sie ja czysci i w jakis sposob adaptuje. Kazda porada mile widziana . dzieki

Komentarz

• mariano_z
      Classic
      S_OCP Member
      • 2007
      • 35

Re: pyrcha przy odpalaniu zimnego silnika + lpg BFQ

Zamieszczone przez speede
      Witam, auto ma przejechane 150 tys, z rana jak odpalam na benzynie to pracuej nierowno dodaje gazu to pyrcha sie przydusi, przygazuje troche i jest ok, pozniej juz nie ma problemu nawet jak postoji 6 godzin, najgorzej jest z rana lub przy dluzszym postoju. Mam instalke gazowa i wszystko ok dobrze, nie gasnie pracuje rowno. Co moze byc przyczyna ze slabo pali z rana? Czasem za pierwszym wogole nie zalapie, musze przytrzymac gaz i wtedy zawsze zapali. Wymienilem przewody bo byly w kiepskim stanie, oraz swiece. Czytalem na temat przepustnicy, ze niby sie ja czysci i w jakis sposob adaptuje. Kazda porada mile widziana . dzieki
      Ja mam identyczny problem tylko że ja mam przejechane 10x mniej

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

speede, moze cos na Vagu by pokazało. Z przepustnicą można było by próbować jeżeli obroty by Ci falowały.
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• pawka1
          Classic
          • 2008
          • 6

przebieg 115 tys silnik 2,0. Miałem podobne objawy okazało się że wtryskiwacz jest brudny i przepuszcza gaz i zalewa sie silnik. Wyłącz instalacje lpg ale bezpiecznikiem ,żeby w ogóle nie działała. Jeżeli po wyłączeniu lpg rano silnik działa prawidłowo to wina wtryskiwaczy.

[ Dodano: Sro 16 Lip, 08 17:18 ]
          A jeszcze jedno rano odpal samochód na wyłączonej instalacji i zobacz czy chodzi równo silnik .
          U mnie silnik zaczął sie tak zachowywać po 80 tyś rano i po dłuższym postoju.

Komentarz

Pracuję...