Ranking serwisów ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RABIN
    Rider
    • 2009
    • 450
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Co do krakowa to jest jakieś nieporozumienie.
    Obsługa sprzedażowa naprawę na wysokim pozomie zarówno na Kocmyrzowskiej jak i w Emidzie (przerabiałem oba salony)
    co do serwisu to jak narazie powaliło mnie podejście panów z Inter auto gdzie ciągali mnie dwa razy przy wymianie licznika bo Pan zapomniał dodać że potrzebne są dwa kluczyki do kodowania i mam sobie przyjechać jak bede miał oba :P (bagatekla 100km w jedną stronę) Troszkę złagodził całą sytuację Daniel jednak i tak musiałem dymać drugi raz.

Co do emidy w Rudzie Śląskiej nie wiem dlaczego tak tu ten serwis jest polecany.
    Upust dla klubu już nie jest aktualny (jak się ma najdrobniejszą część) przeglądy się ciągną czasowo. a przy naprawie mojego fotela dali dupy konkretnie :P

Komentarz

• pandzik
      RS
      • 2011
      • 2254
      • Seat

Zamieszczone przez RABIN
      Co do emidy w Rudzie Śląskiej nie wiem dlaczego tak tu ten serwis jest polecany.
      Upust dla klubu już nie jest aktualny (jak się ma najdrobniejszą część) przeglądy się ciągną czasowo. a przy naprawie mojego fotela dali dupy konkretnie :P
      Ja miałem jedną sprawę i na razie mam dość... Chodziło o naprawę gwarancyjną (15 min z użyciem śrubokręta i młotka).
      A trwało to wszystko 40 dni, z 10 rozmów telefonicznych (Pan, który sie na tym zna jest na urlopie, pan z którym miałem sie kontaktować został zwolniony...) A podczas ostatniej wizyty próbowano mnie zbyć i miano mnie za wariata.
      Ot miła atmosfera.

Komentarz

• Rosomak
        L&K
        • 2011
        • 1365
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

A wypowiedziałby się ktoś na temat doświadczeń z serwisami ASO w Warszawie???
        Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
        http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
        Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• RABIN
          Rider
          • 2009
          • 450
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pandzik, u mnie naprawa fotela kosztowała mnie cztery wizyty w Rudzie na szczęście zakończona sukcesem
          na części czekałem ze 2-3 m-ce

najgorsze jest to iż kazdy mnie zlewał zamiast informować co i jak się dzieje. dopiero po mojej interwencji okazało się iz części od kilku dni czekają na moje autko :P jednak nikt nie raczył zadzwonić i umówić mnie na wizyte (tak od początku się umawiałem)

Komentarz

• pandzik
            RS
            • 2011
            • 2254
            • Seat

RABIN, Zabawnie było podczas wyjazdu z serwisu. Za bramą widzę w lusterku majstra, który pędzi za mną. Staję a ten mnie pyta czy jego pracownik skserował książkę gwarancyjną.
            Zamurowało mnie. Skąd miałem wiedzieć co z nią robił przez dwie godziny (naprawa trwała kwadrans)?

Przed zakupem auta, w salonie, po jeździe próbnej umówiłem sie, że wycenę mojej konfiguracji dostanę mailem. Po tygodniu dzwonię, pytam dlaczego zostałem zlekceważony. Odpowiedź była prosta, jasna i klarowna: MIELI SZKOLENIE. uchar

Żeby było jasne, nie jest tam najgorzej :roll: ale do normalności duuuużo brakuje.

Komentarz

• Lashlo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1455

A ja mialem wczoraj w Ciechanowie mala awarie,odkrylem przypadkiem,ze mam przegub zewnetrzny lewy caly w smarze. Zajechalem do ASO,od reki przyjeli,sciagneli czesc.Wszystko milo i sympatycznie,ale 308zl za wymiane gumowej oslony przegubu zewnetrznego,to moim zdaniem jednak lekka przeginka...

Komentarz

Ja polecam ASO Korczyk!

Jak będą Ci coś malować to będą malować nawet 60 dni.
                Jak będą Ci coś malować to przygotuj się na kilkukrotne poprawki pędzelkiem robione przez pracownika na taborecie.
                Jak będą Ci coś malować to przygotuj się że zapomną odkleić taśmy maskującej.
                Jak będą Ci coś przyklejać to przykleją to tak że odpadnie.
                Jak będą Ci przyklejać to co odpadło to przykleją to klejem do szyb zamiast 2 stroną taśmą 3M.
                Jak już Ci wszytko pomalują, przykleją i popoprawiają przygotuj się że po roku to co malowali to zacznie gnić, to co przyklejali zacznie odpadać z drugiej strony.
                Jak już skompromitują się na forum OCP przygotuj się że dostaniesz pismo z zaproszeniem na ustalenia co było przyczyną gnicia tego co pomalowali, dlaczego odpadło z drugiej strony to co przykleili klejem do szyb a nie dwustronną taśmą 3M.
                Zawsze możesz do nich przyjeżdżać na kolejne poprawki o ile tylko dysponujesz czasem jak emeryt.
                Jak będą Ci przyklejać szybę klejem do szyb na pewno spodoba Ci się rustykalny falowany wzór kleju.
                Na pewno przejmą się faktem że te poprawki i kolejny już lakier wpłynął na spadek wartości samochodu.
                Na pewno ucieszysz się że GRATIS dostaniesz pachnący spoconym panem samochód zastępczy za który zapłacisz komornikowi.
                Pamiętaj że zawsze odbierzesz umyte auto nawet jak pada deszcz.

Serdecznie polecam ASO Korczyk wszystkim hardcorom :-)

Komentarz

• Psycho Dad
                  Rider
                  • 2009
                  • 629

Zamieszczone przez mkania777
                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
                  Kicha straszna reklamowałem działanie klimatronika.
                  Opinia była taka że klima nie działa jeśli auto stoi np. w korku.
                  Człowiek nie jest w stanie odróżnić czy klima chodzi czy nie ...
                  Nie jest zamontowana żeby zmniejszyć parowanie szyb + kilka jeszcze kosmicznych teorii które były wygłaszane z poważną miną przez pracowników.

+ Gratisowe przypalenie sprzęgła i wesoła minka że to sam zrobiłem ...

DNO totalne.
                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• kmicio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 233

Zamieszczone przez gelox
                    Czy ktoś miał doświadczenia z ASO w Lublinie?

Pozdr.

Gelox
                    Hej,
                    W Zaglu kupowalem tylko cewkę do 1.8T. Ze starszym panem od części przez tel. nic nie ustalisz. Na miejscu nie wygląda za sympatycznie i miło nie jest - pewnie dlatego że zostawiłem u niego tylko 105zł.
                    W Danelczyku robiłem O1 i O2. Wymiana oleju w DSG - terminowo, zniżka klubowa uwzględniona, materiały własne. Resztę oleju oddali. Trochę gratisów dorzucili - jednym z nich to przeze mnie nie zgłaszana wymiana postojówki w lewej przedniej lampie xenonowej - za darmo z ich żarówką. Do tego dali mi pokrowców na litrowy olej z 5szt.(dla znajomych itp.) Cena za wymianę oleju to było około 140zł brutto.
                    Druga naprawa to wymiana oleju w Haldexie. Szybko sprawnie i co najważniejsze w dobrej cenie. Poza tym to kupuję tam części do moich aut i nigdy zgrzytu nie było - odpukać !

Polecam Kalinówkę. Co do Kalinówki to kapociarski serwis ma tam Kia ale to odrębny wątek. Niezłe kładą tam historie - jakbym nic się nie czaił to by wmówili mi ze lakier z maski może sam schodzić...
                    *1B1B*1.8T*4x4
                    *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• Lashlo
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1455

namo, zapomniales jeszcze dodac o zastraszaniu przez Pania Radca Prawny :-)

Komentarz

Zamieszczone przez Lashlo
                        namo, zapomniales jeszcze dodac o zastraszaniu przez Pania Radca Prawny :-)
                        Aha. I jako klient ASO Korczyk możesz zawsze liczyć na konsultację Pani radca_prawny w zakresie zadowolenia z jakości usług.

:-)

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

dlaczego są dwa wątki o
                          Ranking ASO Skoda --> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=ranking+aso
                          Ranking serwisów ASO --> ten
                          czy jakiś admin mógłby je scalić?
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Marek__82
                            Rider
                            • 2013
                            • 262

Zdecydowanie odradzam serwis na Zakopiańskiej w Krakowie.
                            Byłem niedawno na usunięciu wydawało by się prostej usterki w tygodniowym samochodzie, czas usuwania ponad 2h, z hali serwisowej odchodziły piski opon (mam nadzieję, że nie mojego samochodu), moje auto "przekopane" w środku nie wiem w poszukiwaniu jakichś skarbów ... No i felgi porysowane przez nieudacznika, który nie potrafi używać klucza. Brak słów, więcej tam nie pojadę.

Komentarz

• andrzejfrątczak
                              Classic
                              • 2016
                              • 16

Zamieszczone przez Rosomak
                              sinclan bis grochowska - wymiana 2 razy rozrządu bez zastrzeżeń co do wykonania, obsługi .
                              ASO Modlinska - likwidacja szkody komunikacyjnej z oc sprawcy - bez zastrzeżeń
                              Pozostałą obsługę Octavii robie poza aso

Komentarz

Pracuję...