Ranking serwisów ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dobrzyl
    Ambiente
    • 2009
    • 209
    • Octavia III (5E3)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Ranking serwisów ASO

Maru 123 lub Mast,
    czy któryś z Was jest w stanie zmierzyć długość siedziska w obu fotelach? Przybyło choć kilka symbolicznych cm?

Aha, no i ile, jeśli to nie tajemnica, kosztował kpl siedzeń? Zagłówki ori, czy też podmienione?
    Łukasz
  • slawko007
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 65

Ranking serwisów ASO

Chiałbym założyć ten temat aby pomóc wszystkim w właściwym wyborze serwisów Skoda a także dać do myślenia tym którzy mają coś na sumieniu Pomyślałem o tym po wizycie w serwisie w AUTOREMO w Nowym Targu na Szaflarskiej, gdzie będę jeździł do końca życia..mojego lub jej, tzn skodzinki. Polecam ten serwis z wielu powodów ale przede wszystkim ze względu na profensjonalizm i za to że zadbają o wasze autka jak o swoje. Byłem już w wielu serwisach: w Krakowie (Interauto), Wieliczce (Murawski), w Lublinie (Żagiel) Ale najwyżej oceniam AUTOREMO. Także wszystkim z okolicy polecam ten serwis. Pozdro dla Pana Janusza !
    slawko007

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Re: Ranking serwisów ASO

Zamieszczone przez slawko007
      Pozdro dla Pana Janusza !
      Czy przypadkiem pan Janusz Dworzak?
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• slawko007
        Drive
        S_OCP Member
        • 2008
        • 65

Hej !
        slawko007

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U Murawskiego w Wieliczce jak im coś nie leży na półce obok to nie są w stanie tego sprzedać. Kiedyś jak poprosiłem o zamówienie czujników ultradźwiękowych do alarmu do Fabii to mi koleś odpowiedział, że nie umie zamawiać. Ten serwis to totalna porażka.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ted220
            Classic
            • 2008
            • 5

Re: Ranking serwisów ASO

Byłem już w wielu serwisach: w Krakowie (Interauto), Wieliczce (Murawski), w Lublinie (Żagiel) Ale najwyżej oceniam AUTOREMO. Także wszystkim z okolicy polecam ten serwis. Pozdro dla Pana Janusza !
            Co możesz powidzieć o Interauto bo tam kupiłem Octe i chce jechać na serwis a jako że mam sporo km do nich (100) to nie wiem czy sie opłaca.

Komentarz

• rymeks
              Drive
              • 2007
              • 93
              • Octavia III (5E3)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jeśli chodzi o INTERAUTO to podobno lepszy jest serwis na Kocmyrzowskiej niż na Zakopiance, ale na razie nie mam porównania bo byłem tylko na Zakopiańskiej. Jak byłem na przeglądzie po 15tys to panowie zapomnieli zakręcić korka wlewu oleju - na szczęście go nie zgubiłem ale jakby mnie nie pokusiło sprawdzić pod blokiem to pewnie bym zgubił. Po 30tys wybiorę się na Kocmyrzowską to wtedy będę mógł porównać.
              Pozdrawiam
              Octavia 3 RS TSI
              Octavia 2 BXE +

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

slawko007, Przekaże Januszowi pozdrowienia
                JanuszSz, nie to nie ten Janusz

Komentarz

• rrysio
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 493

Zamieszczone przez rymeks
                  Jeśli chodzi o INTERAUTO to podobno lepszy jest serwis na Kocmyrzowskiej niż na Zakopiance
                  Ale chyba za to się bardziej "cenią"
                  Montaż halogenów: Zakopiańska - 230zł, Kocmyrzowska 340zł.
                  ASO w Wieliczce - 420zł za to samo :shock:

Swoją drogą olbrzymie rozpiętości za taką samą robotę

Komentarz

• yanooshiiik
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 172

Mi ostatnio strzeklil zaczep maskownicy spryskiwaczy xenonow. Oczywiscie odpadl i w zderzaku byla dziura . Pojechalem do Interauto na zakopianskiej i uslyszalem ze jak nie ma czesci to nei moga przyjac reklamacji. Ze tak powiem, zamurowalo mnie, bo jakby czesc byla to bym raczej nie przyjezdzal . Urwala sie, odpadla, i tyla ....

Pomyslalem, supcio, no to w plecy jakies 100-200 pln, ale podjechalem do innego serwisu w krakowie i okazuje sie ze jednak sie da Generalnie odnioslem wrazenie ze na zakopianskiej potraktowano mnie jak oszusta chcacego wyludzic 100-200 pln. Bravo! Nie wiem jak Pan serwisant koncypowal ze majac autko za 90tys. chce wyludzic 100 pln, ale coz, pewnie jakas swoja logike mial, pokretna bo pokrętna ale "jego wlasną"

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

yanooshiiik, mnie niestety też się to przydarzyło już nie raz na Zakopiańskiej i szczerze mówiąc jest to to co mnie tam irytuje. Jak widzę 2 serwisantów to już wiem, że co by to nie była za reklamacja to mi ją odrzucą.
                      Gdzie Ci się udało załatwić reklamację pozytywnie? W Emidzie?

Komentarz

• rrysio
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 493

Po dzisiejszej wizycie w Interauto na Zakopiańskiej w Krakowie dopisuję się do grona "wielbicieli" tego serwisu.
                        Dżizas - jaka ŻENADA :!: :!: :!:

Chciałem się umówić na montaż halogenów - wcześniej przez telefon dwa razy dowiadywałem się o cenę i dwa razy powiedziano mi 230zł (zresztą pisałem to już we wcześniejszych postach). Dzisiaj pan mi mówi, że będzie to kosztować 350zł, a na moje protesty i powoływanie się na ustalenia telefoniczne pan mi mówi, że na pewno nikt od nich nie mógł mi powiedzieć takiej ceny :shock:
                        Noż kurna - to ja nie wiem do kogo się wcześniej dodzwoniłem - może do piekarni? :wink:

Na pytanie, czy można wejść na salę serwisową pan mi powiedział, że nie ma mowy bo podłoga jest śliska i mógłbym się na niej przewrócić :lol:

Tak więc Panie i Panowie - moja Skoda na pewno już w tym serwisie się nie pojawi (ciekawe czy znajdę jakiś lepszy :wink: )

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rrysio

Na pytanie, czy można wejść na salę serwisową pan mi powiedział, że nie ma mowy bo podłoga jest śliska i mógłbym się na niej przewrócić :lol:
                          A nie miałeś ze sobą obuwia przeciwpoślizgowego :?: :szeroki_usmiech

Komentarz

• rrysio
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 493

Zamieszczone przez shado
                            A nie miałeś ze sobą obuwia przeciwpoślizgowego :?: :szeroki_usmiech
                            He he - no kurde, nie miałem Ale będę musiał się poprawić
                            W ogóle chyba klienci ASO powinni mieć zawsze ze sobą wazelinę - żeby serwisowi łatwiej było ich dymać :szeroki_usmiech

Komentarz

• loru
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4286
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rrysio
                              miałem podobną sytuację oparłem grzecznie panu że jeżeli chce to mogę mu napisać oświadczenie że w razie wywrócenia się na śliskiej nawierzchni nie będę się domagał odszkodowania od serwisu, po czym zapytałem czy ma jeszcze coś do dodania bo muszę iść patrzeć jak mi naprawiają moje auto, odwróciłem się i poszedłem na halę
                              Czasami trzeba być bezczelnym tak jak oni.
                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• rrysio
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 493

Zamieszczone przez loru
                                Czasami trzeba być bezczelnym tak jak oni.
                                Co prawda to prawda

Ale w serwisach Seata (2 w których byłem) nigdy nie było problemu z wejściem na halę. Prosili tylko, żebym się nie szwendał po całej hali jak już tam wejdę :szeroki_usmiech
                                Więc dzisiaj trochę kolo mnie zaskoczył

Komentarz

• yanooshiiik
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 172

Gdzie Ci się udało załatwić reklamację pozytywnie? W Emidzie?
                                  shado, ano tak. Nawet bez ogladania samochodu :| . Generalnie mi tam rybka ale 100 PLN to w sumie mala ale zawsze kasa - przynajmniej na jeden maly wypad na browar wystarczy. Serwis na zakopianskiej mam pod reka i jazda na drugi koniec mnie troche boli, ale kurcza to co tam goscie czasem odstawiaja to istna paranoja. Troche sie poczulem jak w komediach Barei

Ten serwis to akurat dlugi temat. Chyab inaczej jest na kocmyrzowskiej, tam kiedys cos zalatwialem przez telefon i przyznam ze mialem bardzo pozytywne odczucia - przynajmniej via phone [/quote]

Komentarz

• andriu21tg
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1499

ja tez servisuje w emidzie tylko ze w rudzie i jestem zadowolony. Natomiast kolega shado ma racje murawski w wieliczce to porazka ja tam kupilem swoja czeszke i i przy odbiorze auta sprawa sie oparla o kierownika a potem o wlasciciela salonu tak mnie pan marcin z dzialu sprzedazy zgrzał.. a sevis masakra jak cos zrobia niesprawdzaja czy To dziala.. blokade mi porysowana zamontowali...musialem ze slaska jechac poraz 2 na wymiane cyrki ze szok.. mialem sprawe do zalatwienia mieli oddzwonic nikt nieoddzonil .. niedomowienie na niedomowieniu poczulem sie jak bym Kie kupil bo tam w servisie jest to samo !

pozdrawiam

Komentarz

• gelox
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 53

Czy ktoś miał doświadczenia z ASO w Lublinie?

Pozdr.

Gelox

Komentarz

• bubuDE
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 763
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Serwis Zagiel, mila obsluga, dwa nowe kupione auta i nic nie wytargowalem . Od 6-ciu lat, gdyby nie wysokie koszta jakie wpisuja na rachunek po serwisowaniu , nie mialbym uwag. Serwis blacharski Wojciechowska , bylem 2-krotnie, wymieniaja i maluja wiecej niz konieczne, najlepiej z AC, byle rachunek byl wysoki.
                                        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez gelox
                                          Czy ktoś miał doświadczenia z ASO w Lublinie?
                                          No ja mam
                                          Skoda Danelczyk - bardzo miła obsługa. Ostatnio byłem na przeglądzie. Umówiłem sie na konkretna godzinę. Jak przyjechałem to juz na mnie czekano Nie było najmniejszych problemów z wejscie na serwis aby byc przy aucie. Sam przegląd wykonany bardzo dobrze, po czym auto zostało umyte i odkurzone
                                          Zdecydowanie polecam
                                          Co do serwisu Żagla. Byłem raz w sklepie z częściami (chciaem kupic gumowe dywaniki do O2). Starszy facet który tam sprzedaje to totalny gbur!! Chyba zapomniałe ze zmienily się czasy. Z usług serwisu nie korzystalem ale ten pan z części skutecznie odstraszył mie od Żagla
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• slawko007
                                            Drive
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 65

Zamieszczone przez djczas
                                            slawko007, Przekaże Januszowi pozdrowienia
                                            JanuszSz, nie to nie ten Janusz
                                            djczas Dzieki serdeczne. Pojawie się u niego w następnym tygodniu bo musze sprawdzić N75 bo coś gubi ciśnienie a poza tym wiem że zadba jak o swoje.

[ Dodano: Sro 23 Lip, 08 18:10 ]
                                            Zamieszczone przez ted220
                                            Byłem już w wielu serwisach: w Krakowie (Interauto), Wieliczce (Murawski), w Lublinie (Żagiel) Ale najwyżej oceniam AUTOREMO. Także wszystkim z okolicy polecam ten serwis. Pozdro dla Pana Janusza !
                                            Co możesz powidzieć o Interauto bo tam kupiłem Octe i chce jechać na serwis a jako że mam sporo km do nich (100) to nie wiem czy sie opłaca.
                                            ted220 Jesli chodzi o Zakopiańską to lubiłem ten serwis ale tylko wówczas kiedy zostawiałem auto na cąły dzień i przyjezdzałem po niego po południu. Ale kiedyś umnówiłme się na 6.30 rano żeby zdązyc przed praca na wymianę dmuchawy klimy auto przyjeli odrazy ale prze następne pól godziny stało pod halą. Dipiero po awanturze dlaczego jeszcze nic się nie robi (przecież wstałem o 5 rano żeby dojechać !) auto poszło na halę. Wymiana trwała 5 minut ale cąła operacja z czekaniem 50 minut. także nie dbają na klienta czyli za mała konkurencja. Następnym razem pojechałem z kolega który jest noga jesli chodzi o motyrazcję z Fabią która gubiła płyn chłodniczy w ilości 200ml na miesiąc. Kiedy powiedziałem że skoro nie widac wycieków na zewnątrz i układ wyglada na szczelny to pewnie płynu trzeba szukać w ioleju stwierdzili że sie nie znam i że w ksiązce obsługi jest napisane że jesli ubywa to trzeba dolewać. Totalna porażka. Dlatego skończyłem z nimi. Niepowiem o spapraniu przeglądu klimy. dal coś buczy, przelewa się...brr.

[ Dodano: Sro 23 Lip, 08 18:14 ]
                                            Zamieszczone przez bubuDE
                                            Serwis Zagiel, mila obsluga, dwa nowe kupione auta i nic nie wytargowalem . Od 6-ciu lat, gdyby nie wysokie koszta jakie wpisuja na rachunek po serwisowaniu , nie mialbym uwag. Serwis blacharski Wojciechowska , bylem 2-krotnie, wymieniaja i maluja wiecej niz konieczne, najlepiej z AC, byle rachunek byl wysoki.
                                            bubuDE Przez długi okres serwisowałem Fabię w Lublinie w Zaglu nie miałem zastrzeżeń oprócz tego że za długo się czeka. Wychodzę z przekonania że jeśłi się umawiam na 14.00 to auto ma trafić do mechanika zaraz po jego przyjeicu przez serwisanta a nie pół godziny później. Jeśłi chodzi o lakiernię to masz rację. PO dzwonie moją OCtą (zderzaki , chłodnice, maska, błotnik reflektor itd) skroili ubezpeiczyciela na około 12 patoli netto. Wymienili wszystko c się dało i co się nie dało chyba ale z korzysią przed wszsytkim dla siebie nie dla autka. Żle spasowana maska razi do tej pory. Także porażka.
                                            slawko007

Komentarz

• martinezcb
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 8

Ja puki co wielkich doświadczeń nie mam z racji młodego auta, ale jak padł wentylator nawiewu pojechałem na Zakopiańską w Krakowie, bo mam najbliżej. Autko zabrali szybko, Pan powiedział ze wygląda jakby coś tam wpadło i jeśli tak się stało to będzie mnie to kosztować jakieś 150 zł. Przekonany byłem że w takim razie że zapłacę
                                              Po 20 minutach podszedł Pan z recepcji że faktycznie wentylator jest uszkodzony, założyli nowy, wyjechałem bez problemów po jakich 40 minutach, tak że puki co złego słowa powiedzieć nie mogę, szybko, sprawnie, bezboleśnie.
                                              Niestety znika mi gdzieś płyn chłodzący, dzisiaj w związku z tym będzie druga wizyta na Zakopiańskiej , zobaczymy czy utrzymają dobry poziom, na co liczę

Komentarz

• paulob1
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 470
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Panowie z Krakowa i okolic, dajcie sobie spokój z Interauto, przynajmniej tym na Zakopiańskiej, bo to partacze.Deko lepiej jest na Kocmyrzowskiej, serwisowałem tam poprzednią Fabię 1kę i tam na pulsie rękę trzymał Tadeusz Motyl, który teraz pracuje na Zakopiańskiej, ale od 3 lat mam wrażenie że mu wisi patrzenie na ręce swoim podwładnym.
                                                Głupi przykład:
                                                Oddałem O1 do wymiany folii przeciw deszczowych w drzwiach tylnych, to mi połamali klamki. Fakt,że krawat mnie przeprosił,ale niesmak pozostał.
                                                Jeśli już musicie jechać na Zakopiańską, to przy jakichkolwiek problemach trzeba się powołać na Pana Tadeusza Motyla- szefa serwisu. To jedyny moim skromnym zdaniem normalny człowiek w tym "Zakładzie Pracy Chronionej".
                                                Jeszcze jeden przykład:
                                                Wymiana uszczelki przydachowej (tej meszkowej) i regulacja wodzików skrzyni przekładniowej - 5,5 godziny. Myślałem że mnie tam potarga. Dosłownie. Oni powinni sięnazywać "Zakład Pracy Chronionej Daremny Trud".

Komentarz

• martinezcb
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 8

No tak niestety auto mam na gwarancji więc puki co muszę.
                                                  A dopadło mnie bulgotanie w desce, przeniosłem tego posta do tematu Które ASO w Krakowie

Komentarz

Pracuję...