Czy ktoś z Was miał doświadczenia z serwisami Skody w woj. lubelskim (Biała Podlaska, Zamość, Lublin)? Ktoś z Was kupował tu może wóz i może polecić konkretny salon?
Czy ktoś z Was miał doświadczenia z serwisami Skody w woj. lubelskim (Biała Podlaska, Zamość, Lublin)
Tak.
ZTCW to masz do wyboru:
Biała Podlaska tam jest chyba Carsed
Zamość oddział Żagla.
Lublin Żagiel (polecam, serwisuję tam od początku samochód, nie było wpadek, za chwilę jadę na wymianę rozrządu bo 90 kkm zbliża się wielkimi krokami). leszekmw, chyba kupił swoją czeszkę w Żaglu, możesz go zapytać.
Kalinówka Danelczyk. To duży salon, obok jest też Audi i VW firmowane tym samym nazwiskiem.
Niestety Danelczyk mnie zawiódł. Czułem się tam jak facet za komuny w kolejce stojący po mięso i marudzący, że kurczak był podany brudną szmatą
Nie zrobili na mnie dobrego wrażenia także zostaje CRH.
Pozdr.
G.
Odgrzewam trochę kotleta ale potwierdzam powyższe. Z łaską i jak w poprzednim systemie.
Wymiana oleju? Tylko spuszczenie. Odsysania niet bo spuszczanie jest lepsze. A poza tym maszynka się popsuła to tym bardziej nie będzie. Sprawdzenie grubości okładzin hamulcowych. Bez odkręcenia felg (stalowych) żeby było śmieszniej. Podobno tak się robi (tak mówi procedura...). Stawiam flaszkę jak ktoś oceni przez felgę stalową czy klocki się nadają do wymiany czy nie. Jednym słowem żenada i nie polecam.
Dan,,,,k omijać z daleka. wogóle Lublin omijać z daleka( trudno mi tego dokonać ale na bank w Lublinie samochodu nie kupię). Takiego zdzierstwa i pazernisci w pewnym salonie nie mogę do dzisiaj zrozumieć.
bassy, a ja nie mam z serwisem Skoda Danelczyk absolutnie żadnych problemów Powiem więcej jestem z tego ASO bardzo zadowolony Fachowo, terminowo i na czas. Jak umawiałem sie na przeglad i przyjechałem 10 min przed czasem to juz na mnie czekano. Nie ma tam najmniejszego problemu żeby byc obecnym przy aucie podczas przeglądu. Przegląd wykonany został zgodnie ze sztuką. Olej jaki sam przynioslem w bańce został wlany a to co zostało włożono mi do bagażnika. Dla mnie ten serwis jest jak najbardziej o.k. i nie mam do niego absolutnie żanych zastrzeżeń.
bassy, a ja nie mam z serwisem Skoda Danelczyk absolutnie żadnych problemów Powiem więcej jestem z tego ASO bardzo zadowolony Fachowo, terminowo i na czas. Jak umawiałem sie na przeglad i przyjechałem 10 min przed czasem to juz na mnie czekano. Nie ma tam najmniejszego problemu żeby byc obecnym przy aucie podczas przeglądu. Przegląd wykonany został zgodnie ze sztuką. Olej jaki sam przynioslem w bańce został wlany a to co zostało włożono mi do bagażnika. Dla mnie ten serwis jest jak najbardziej o.k. i nie mam do niego absolutnie żanych zastrzeżeń.
Dokładnie to samo mogę powiedzieć o innym ASO Skody czyli Żaglu. Serwisuję już tam drugi samochód, w tym roku będzie już 5 lat mojej współpracy i nigdy ale to przenigdy nikt mnie nie wqrwił w serwisie, o co naprawdę ciężko w dzisiejszych czasach.
W związku z tym polecam serwis w L-nie z czystym sumieniem. Myślę że pojedyncze przypadki niezadowolenia innych userów, w moim przypadku nie mają wpływu na całokształt dotychczasowej współpracy z w/w seriwsem.
Mamy wolny rynek. Przeykład tego wątku pokazuje ze niektórymi opiniami na forum nie warto się przejmiwać bo są subiektywne i niestety przez to niemiarodajne. W pewnym momencie i tak jesteśmy skazani na podjęcie własnej decyzji. Zresztą wolnosc na forach już od dawna jest manipulowana( co nie oznacza ze ktoś może być z jakiegos serwisu zadowolony).
Mieszkałem przez 2 latka w Lublinie i serwisowałem wtedy autko u Żagla - mogę śmiało polecić. Nie "zlewali" klienta, i SŁUCHALI co się do nich mówiło - a to już naprawdę dużo.
Ceny też OK - i skłonni do negocjacji przy większych kwotach,
Komentarz