[O1] dylemat z wylacznikiem swiatel

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tank102
    Drive
    • 2008
    • 63

Będzie spotowe lepienie bałwanka?
    Diesel, diesel uber alle!
  • chimek11
    Rider
    • 2007
    • 482

witam
    mam problem odnosnie wylacznika swiatel
    wlasnie mi padl. octa jest przed liftowa z czerwonymi zegarami, i w wylaczniku jest przyciemnianie zegarow. problem w tym ze wiekszosc teraz dostepnych jest bez tej regulacji. czy istnieje mozliwosc zamiany na ten chyba poliftowy/bo po lifcie zniklo chyba to male pokretlo- tak mi sie wydaje/

zamienniki sa w miare tanie. cena w aso jest zaporowa ale sa dostepne

czy da sie zamienic na nowszy model?

Komentarz

• tompol
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 410

Ta zaporowa cena to ile? Ja kupiłem oryginał ze ściemniaczem i przednimi halogenami za 154.50 zł w sklepie na Radzymińskiej w W-wie. W ASO nie mieli od ręki (ostatnia cena ~145), więc nie miałem nawet wyjścia specjalnie bo potrzebowałem go na gwałt.

Przy okazji pytanie, czy przy włączonych samych pozycyjnych powinna świecić się kontrolka na desce? Bo na tym nowym mi się nic nie włącza, a głowę bym dał, że wcześniej się włączała. Może jakiś lewy kupiłem? Numer zgadzał się co do literki. Może coś jeszcze szlag trafił.
      srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• chimek11
        Rider
        • 2007
        • 482

i po problemie.

w aso powiedzieli mi 320 zl za ori. tak wiec sam rozebralem wlacznik. i okazalo sie ze jest to proste- sa tam takie blaszki ktore sie odginaja po przekreceniu pokretla.

nadmieniam ze trzeba sprawdzic metoda prob i bledow ktore odpowiadaja za dane swiatelko.
        i trzeba sie obchodzic z nimi bardzo delikatnie- sam jedna urwalem i musialem lutowac kawalek druta miedzianego ale dalem rade.

Komentarz

Pracuję...