dziwny obiaw szumu "łypania" gdzies z okolic komor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robuś
    Drive
    • 2010
    • 75

Ponizej dwa linki poleccie które lepsze:

• momo05
    Rider
    • 2008
    • 395

octawia tdci 2004 r 131 km 6 biegowa mam dziwacznyobiaw słyszalny dzwiek jak by łypania jak jade takiego łyp łyp łyp jednostajnego od predkosci 10 km do maxa co dziwne nic nie trzesie nie puka nie stuka prowadzi sie idealnie a dzwiek jest jednostajny dreczacy nic nie obciera na klockach tarczach sprawdziłem łozysko sa oki nic sie nie dzieja dzwiek jest dziwny bo jak by delikatne łypanie cos jak by opona nieraz łypie byłem u wulkanizatora kola sa oki nie bija felga oki prosta a moze cos ze skrzynia nie mam pomysłu jak podniosłem na podnosiku i właczyłem biekg to samo ale znacznie delikatniej i ciszej prawie nieslyszalnie moze ktos ma jakis pomysł co sprawdzic gdzie szukac albo moze miał ktos taki przypadek wdzieczny będe za pomoc
    .................................................. ..............
    O SERCE SZKODNIKA dba
    Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• hsurim
      Elegance
      • 2006
      • 788
      • Kia
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

A na rolkach słuchałeś (od dołu) ?
      Pomacaj przeguby, czy nie ma luzów.
      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Adrian
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 662
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Może przeguby??

W Skodzie posiadamy silniki TDI :!: Proponuje używać znaków przystankowych :roll:
        PerfectService by DGW
        Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
        Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
        Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• momo05
          Rider
          • 2008
          • 395

przegub co prawda nie sprawdzilem jakie rolki od tylu bo pomaga mi w tym kolega ja bardzo sie nie znam
          czy przegub moze dawac taki efekt jak łypanie takie łyp łyp jednostajne kolega sluchal pod samochodem to mowil ze to jak by cos w skrzyni bylo słychac ale głowy nie daje

[ Dodano: Wto 29 Lip, 08 16:30 ]
          dzis stala sie zecz fantastyczna a mianowicie dzieki za wszystkie porady sprawdzilismywszystko i wszystko okazalo sie sprawne poprosilem kolege bo ne mielismy juz pomyslu izeby podjechal swoja skodziana zamienilem kola cale przednie od niego i co sie okazalo moja skodziana ozdrowiala jak reka odjol walnieta opona wniosek jak cos lypie opona ale mozna sprawdzic wszystko tak na wszelki wypadek 2 wniosek nie ufac firmom oponiarskim nawet dobrym ja bylem w dobrej i sie nie poznali albo taka maja wiedze albo zbycie klienta co prawda opona niby wygladala na bdb
          POZDRAWIAM
          O SERCE SZKODNIKA dba
          Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

Pracuję...