Odgrzebuję, bo zakupiłem zmieniarkę XCARLINK (350PLN) do radia Stream bez MP3 z 2005r. Jak na razie działa elegancko, montaż b. prosty.
Wg mnie lepszy wybór niż kupno Stream z MP3.
Ludziska w jakim systemie robicie przeglądy w waszych octavkach? Chodzi mi konktetnie czy wg wskazań komputra czy stale co 15000km. Czy jest o gdzieś określone? Parę dni temu (podobny temat zamieściłem już na forum) dopatrzyłem się błednego wpisu w ks. serwisowej, byłem w ASO wyjaśniłem sprawę i tak jak myślałem przyznali mi rację i wbili w ks. serwisową że przeglądy mam wg wskazań komputera. Ale mając octavię z lpg fabryczny chciałbym się was poradzić zostać przy QG1 czy robić co 15000.
Jeśli o mnie chodzi , to QG1 wogóle nie jest uzasadnione ekonomicznie. Olej Long Live jest sporo droższy , a może się zdażyć , że niewiele więcej przejedziasz niż 15 tys. od wymiany. Ale to tylko moje zdanie. Natomiast filtry gazu trzeba wymieniać co 30 tys. Chociaż słyszałem też opinie , że filtr fazy ciekłej co 15 tys. a lotnej co 30 tys.
Ludziska w jakim systemie robicie przeglądy w waszych octavkach? Chodzi mi konktetnie czy wg wskazań komputra czy stale co 15000km. Czy jest o gdzieś określone? Parę dni temu (podobny temat zamieściłem już na forum) dopatrzyłem się błednego wpisu w ks. serwisowej, byłem w ASO wyjaśniłem sprawę i tak jak myślałem przyznali mi rację i wbili w ks. serwisową że przeglądy mam wg wskazań komputera. Ale mając octavię z lpg fabryczny chciałbym się was poradzić zostać przy QG1 czy robić co 15000.
Mam auto ze sporym przebiegiem i LPG założone u t.z. prywatnego gazownika. Przeglądy serwisowe w ASO i LPG nie pokrywają się . Zawsze się zastanawiam który przegląd robić najpierw ? Ponieważ każdy robi swoje regulacje, ale w sumie jeździ się na gazie.
ja robie ogólny przegląd co 15 - 17 tyś instalacje załozyłem przy 100 tyś
obecnie na liczniku jest niecałe 255 tyś i jak narazie wszystko jest w porządku
[ Dodano: Sro 30 Lip, 08 16:14 ]
Zamieszczone przez zeza1
Mam auto ze sporym przebiegiem i LPG założone u t.z. prywatnego gazownika
zeza1, ile masz przejechane swoja octavią jestem ciekaw czy ten silnik wytrzyma 300 tyś bez żadnego remontu
instalkę zakładaną miałem od razu w salonie i od pierwszych kilometrów jeżdżę na gazie - na dzisiaj mam stuknięte 55tyś, przeglądy robię co 15tyś( oba przeglądy ) i jak do tej pory wszystko jest oki. osobiście zalecam robienie przeglądu co 15tyś i obowiązkowo wymieniać oba filtry od gazu(jeśli instalacja jest sekwencyjna) - wiadomo jakiej jakości mamy gaz - a z samochód powinien wtedy być oki.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Komentarz