Zakup używanej Skody Octavii I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kotek12
    Classic
    • 2010
    • 38

wiecie szwagier przedtem jeździl polonezem - przesiadl sie na "normalny" samochód" to nie przyzyczajony ze trzeba na normy patrzec bo do poloneza podchodziło prawie wszystko fakt faktem ze TDI lubi łyknać szczególnie na dotarciu - auto ma 2000 km i już trzeba było dolać około 200 ml....taki urok TDI btw w moim 1,6BFQ mam 90 000 bez mała i niedawno pierwszy raz mi sie zdarzyło dolać oleju - urok 1,6
    kotek12
  • dudek_t
    L&K
    • 2008
    • 1421

Panowie, przymierzam się do zmiany swojego samochodu. Jako że Octaviami Rodziców jeździ mi się świetnie oraz z uwagi na dość ograniczone możliwości finansowe chciałbym kupić używaną Octavię I.

Znalazłem ciekawy egzemplarz... tylko teraz pytania... jak z kosztami eksploatacji.
    Mianowicie: rok 2003, silnik 2.0, 4x4. Czy ten silnik dobrze znosi gaz (instalacja sekwencyjna)? Jak jest z zużyciem paliwa? Mam się szykować na jakieś atrakcję i niespodzianki w stosunku do wersji 2x4?

I teraz kwestia silnika? Ten 2.0 z gazem jest dobrym rozwiązaniem czy lepiej szukać z 1.9 TDI?

Komentarz

• tomeeek
      Drive
      • 2007
      • 52

spróbuj tutaj.
      pozdrawiam,

Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."

Komentarz

Pracuję...