U mnie jest dokładnie tak samo, ale do dnia dzisiejszego nie udało mi się rozwiązać problemu. U mnie są tylko 3 pipnięcia i wskazówka na 120, bez zapalania się kontrolki, no i oczywiście tylko przy włączonej dmuchawie na min. 2. Szukałem również opisu tych pipnięć (zapewne jest to gdzieś opisane), ale również bez rezultatu :cry:
klikanie jak zegarek w okolicy deski rozdzielczej
Zwiń
X
-
klikanie jak zegarek w okolicy deski rozdzielczej
witam mam skode octavie tdci131 km 2004 r po rzekreceniu kluczyka slysze klikanie tykanie delikatne jak zegarek w okolicy deski rozdzielczej nie jest to włacznik awaryjnych bo wymieniłem na nowy i dalej to samo co za diabelstwo ma ktos jakiś pomysł co sprawdzić.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
-
-
Zamieszczone przez momo05skode octavie tdci131
Co do cykania w desce. Mogą to być np. wyloty powietrza na przednią szybę lub cała komora miesznia. Czy ten problem występuje np. tylko podczas wlaczonego ogrzewania?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
sory mialem 2 skody potem 2 fordy i znowu skoda wiec te tdci to z przyzwyczajenie obecnie dti sorki
sprawze jak jest po wylaczenioiu grzania ajesli bedzie to co moze byc
a co z tymi wlotami jak to usunac.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
u mnie takie niregularne klikanie jak zegarek jest zwiazane z jednym z (chyba)przekazników w skrzynce z bezpiecznikami po lewej stronie deski rozdzielczej. Dokladnie jest to zwiazane z odcieciem pradu do tylnych szyb i zapalniczki. Cyka gdy mam wlaczoną w/w blokadę, przyciskiem na drzwiach. Jak wylacze to nie cyka.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Odgrzeję temat i podzielę się swoimi wrażeniami, bo u mnie jest dokładnie taki sam objaw. Jak ściszę radio i wyłączę nawiew klimatyzacji (klimatronik) to wyraźnie słychać tykanie jak by ktoś budzik schował za schowek po stronie pasażera. Tykanie owo słychać tylko przy włączonym zapłonie. Źródło dźwięku jak na moje ucho jest za schowkiem, ale sam odgłos przenosi się przez nawiew i słyszalny jest też po stronie kierowcy.
Niby mała rzecz a denerwuje.
--
Sławek
Komentarz
-
-
Już kiedyś wspominałem podobny objaw w innym wątku - ale i tu dorzucę swoje grosze.
U mnie cykanie występuje po jeździe i tuż po wyłączeniu zapłonu - cykanie pod zegarami. Ale nie zawsze - zdążyłem się już w sumie przyzwyczaić, ale na dniach będę na przeglądzie to zapodam temat w serwisie.
Komentarz
-
-
właśnie i tak w koło servis u mnie stwierdził ten typ tak ma dobre nie ale mnie to czasem doprowadza do szału.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez momo05właśnie i tak w koło servis u mnie stwierdził ten typ tak ma dobre nie ale mnie to czasem doprowadza do szałuNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
u mnie jest tak tyka jak chce i kiedy chce znaczy czasem nic sie nie dzieje czasem tyka samo z siebie kika dni czasem potyka jednego dnia jakis czas i przestaje ale zawsze po przekreceniu zaplonu i po odpaleniu auta.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
Panowie kurcze ja mam ten sam irytujący problem. Czy może będziecie zorientowanie od czego lub przez co w octavii II combi dokładnie gdzieś w schowku lub za nim (schowek od pasażera siedzącego na prawo od kierowcy ) jest dziwne klikanie takie jak stycznik od prądu wydaje z siebie. podwójne kliknięcie i cisza na kilka sekund i znowu... i co ciekawe przy tym kliknięci na ułamek sekundy podświetla się radio i gaśnie. Dzieje się to wtedy gdy wyjmę kluczyk ze stacyjki odczekam chwile i podwójne kliknięci się zaczyna, a podczas jazdy słychać, że cisza schowkiem się cały czas przesuwa jakby jakaś kulka gdzieś się na zakrętach przesuwała
Komentarz
-
-
Panowie, tyrkają silniczki nastawne klap sterujących nawiewu
Climatronic - TTTM :evil:
Też mnie to czasem irytuje, ale nie ma co się stresować niepotrzebnie
Ale przecież to kotlet :twisted:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz