Pasek wielorowkowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grisza85
    Drive
    • 2005
    • 84

Pasek wielorowkowy

zeby byc: cooool, jazzyyyy lub tredyyy trzeba byc w Kroscienku :wink:

2 lata temu bylem w Tatralandii a teraz Kasi pokazalem zdjecia, mowi: ale bedzie jazda

bo to pies na wode :diabelski_usmiech
  • henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

Pasek wielorowkowy

Witam, mam pytanko niedawno wymieniłem pasek wilorowkowy i po zapaleniu silnika słychać taki szum jakby z niego .Kolega mówił że musi się pasek ułożyć ale to już drugi tydzień się układa.Jak auto zimne to szumi trochę przejadę zagrzeje się i już nie słychać szumu , aha jak zimny jest i jak dodam trochę gazu to też znika ale jak schodzi na wolne obroty znów słychać taki szum.Sprawdzałem wcześniej rolki , napinacz i niby wszystko ok.Na starym pasku nigdy nic takiego nie było , nie mogłem żle napiąć bo jest automatyczny napinacz , hm...sam niewiem czy naprawdę musi się ułożyć może ktoś coś takiego miał?

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Re: Pasek wielorowkowy

Zamieszczone przez henio
      może ktoś coś takiego miał?
      Czy ten szum to cos w rodzaju glosnego posykiwania. Typu - pssss... psssss ?
      Bo jezeli tak, to u mnie sie cos takiego pojawilo przy przebiegu 50kkm.
      Roznice spece rozne rzeczy mowili ale najprawdopodobniej jest to wina rolki. Tej z samej gory.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Pasek wielorowkowy

Zamieszczone przez Purchawa
        Czy ten szum to cos w rodzaju glosnego posykiwania. Typu - pssss... psssss ?
        Bo jezeli tak, to u mnie sie cos takiego pojawilo przy przebiegu 50kkm.
        Roznice spece rozne rzeczy mowili ale najprawdopodobniej jest to wina rolki. Tej z samej gory.
        Mnie tez to dopadlo przy 55kkm i co ciekawe czasami szum jak by znikal :roll:
        A najbardziej jest ciekawe ,ze bylo sprawdzane ze to z rozrzadu szumi ,pasek od alternatora byl zdjety zeby go wykluczyc i niby dalej szumialo,a jak zapale auto i poleje ten pasek(od alternatora) woda ze szlachu to jakby szum znikal :shock:
        Sprawa sie nie dugo wyjasni bo do 90kkm zostalo mi jakies 1300km wiec nie dlugo zmiana. Jezeli szum nie zniknie i okaze sie ze to jednak pasek od alternatora ,to sie wpienie ,ze za wczesnie rozrzad zmienilem :wink: (ale bede jezdzil spokojny ze sie nie rozesra :szeroki_usmiech )
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

U mnie po wymianie rozrzadu tez jest troche inny dzwiek jego pracy. :?
          TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Czy wy wszyscy pod maska nasluchujecie odglosow silnika. Auto ma jezdzic, a w srodku jak okna sa zamkniete i gra muzyka to i tak nie slychac silnika na zewnatrz a tymbardziej paska ktory szumi :szeroki_usmiech
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez Maicroft
              Czy wy wszyscy pod maska nasluchujecie odglosow silnika. Auto ma jezdzic, a w srodku jak okna sa zamkniete i gra muzyka to i tak nie slychac silnika na zewnatrz a tymbardziej paska ktory szumi :szeroki_usmiech
              W tym sek, ze rano jak auto postoi to ten dzwiek jest slyszalny i w srodku. :?

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Purchawa
                W tym sek, ze rano jak auto postoi to ten dzwiek jest slyszalny i w srodku. :?
                Dokladnie :? dlatego zawsze z rana sie wsluchuje czy sie dzwiek nie nasila :roll:
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• henio
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 631

Dzisiaj rano się wkurzyłem i dosłownie troszkę psiknołem WD 40 na rolkę napinacza i jak ręką odjął.I czy nie jest przyjemnie posłuchać samego klekotu bez szumu w dali? :P Tylko problem jest dalej bo trochę psikneło na pasek i nie wiem czy może pasek się nawilżył i zaczą dobrze działać.Ale wszystko jutro sprawdzę , grunt że jestem na dobrej drodze :wink:

[ Dodano: Nie 31 Lip, 05 22:09 ]
                  Dziś zmieniłem napinacz z amortyzatorkiem używany, i odwruciłem pasek i super- prawie.Troszkę słychać ten amortyzator i jak go przycisnę to ciszej chodzi napinacz , mam pytanie- czy mogę zdemontować całkiem ten amorek z napinacza? wiem że chyba po liftingu zrezygnowano z niego. :wink:

Komentarz

odgrzeje kotleta

wlasnie mam zamiar wymienic pasek wielorowkowy ale nie wiem jak z tym napinaczem

znaczy sie w jaki sposob poluzowac tak zeby szlo swobodnie zdemontowac paseczek

sprawa pilna ze tak powiem :twisted:

[ Dodano: Czw 09 Lut, 06 18:05 ]
                    nikt nie wie? :?

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Halo, Ktos ma ELSE, zeby pomoc koledze??
                      TDI 205PS

Komentarz

juz po robocie

sprawa banalnie prosta: najlepiej z kanalu/podnosnika kluczem numer 16 )wskazany lekko krzywy :wink: chwytamy z leb sruby i caly napinacz nam sie odgina

robota latwa,prosta i przyjemna z tym ze i tak musze zrobic powtorke bo sie okazalo ze jedna rolka lekko sie konczy

Komentarz

• ===Tomy===
                          Rider
                          • 2006
                          • 552

Pozwolę się wtrącić: to co tak naprawdę odpowiada za to : psssst.....pssst ?
                          Pojawiło się to u mnie 4 dni temu. Jak w zegarku tuż przed wtorkowym rozrządem.
                          Zamierzam wymienić tylko tę rolkę, którą rekomendują na 90kkm (z napinaczem).
                          Czegoś nie wiem ? :-)
                          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

ale jest jeszcze jedna rolka i ona tez moze sie konczyc

Komentarz

• ===Tomy===
                              Rider
                              • 2006
                              • 552

Zamieszczone przez danielpoz
                              ale jest jeszcze jedna rolka i ona tez moze sie konczyc
                              Się wymieni ;-)
                              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

Zamieszczone przez ===Tomy===
                                Pozwolę się wtrącić: to co tak naprawdę odpowiada za to : psssst.....pssst ?
                                Pojawiło się to u mnie 4 dni temu. Jak w zegarku tuż przed wtorkowym rozrządem.
                                Zamierzam wymienić tylko tę rolkę, którą rekomendują na 90kkm (z napinaczem).
                                Czegoś nie wiem ? :-)
                                Problem psss, psss... Byl juz opisywany. Miedzy innymi mnie to spotkalo.
                                Za ten dzwiek odpowiedzialna jest ta gorna rolka prowadzaca. Wymien ja i po problemie.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Leafy
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 229

a mamy gdzieś dostęp do tańszych rolek .... bo w ASO zaśpiewali mi 300 zł + 90 zł za pasek ( wersja z klimą)

Komentarz

sama rolka(nie od napinacza) to w ASO koszt 100-120zl

Komentarz

Pracuję...