Ja też jeżdżę z przekrzywioną kierownicą i mam drgania przy 130-140 i ściąga w prawo. Byłem w ASKO chyba ponad miesiąc temu - poprawili coś, dali wydruk że jest wszystko o.k. a efekt jak był tak jest. Może sie ciężarek oderwał od koła, nie mam pojęcia. Pojade niebawem na wyważanie ponowne.
padła turbina i na gwarancji wymieniaja - moze zmienic?
Zwiń
X
-
padła turbina i na gwarancji wymieniaja - moze zmienic?
Witam, w autoryzowanym mi powiedzieli ze turbina do wymiany, naszczescie na gwarancji... i teraz moje pytanie... czy moze doplacic im cos by cos lepszego wlozyli, co polecacie zamiast standardowej turbiny w 110 konnej 1,9Tdi z 2004r. Niestety nie mam pojecia jaki model jest standardowy itp. nie znam sie na turbinach itp. bo to moj pierwszy dieselek wiec licze na objaśnienia... przy okazji jasli ktos wie jakie sa roznice w cenach...
z góry dzieki, grisza
-
-
Re: padła turbina i na gwarancji wymieniaja - moze zmienic?
Zamieszczone przez grisza85(...) czy moze doplacic im cos by cos lepszego wlozyli (...)Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
no wlasnie, a mi pasuje by bez rzeźby weszla... a w Rzeszowie jest serwisowany, tam sa spoko serwisanci... a wiecie jak to jest... jak sie dobrze zagada to i wymienia... ;] tylko pytanie jaka zalozyc... wole od znawcow sie dowiedziec... bo pewnie w autoryzowanym nie codzien im sie to zdarza i chlopaki moga nieznac sie ;>
Komentarz
-
-
Jak sie uda to pakuj od asz`eta!!
A czemu Ci padla?? Byl slyszalny szelest lopatek przy spadaniu z obrotow??
Ceny turbin w ASO skoda felinskiego 2:
asv 110 - 4 tys !
asz 130 - 6tys ! regenerowane 30% taniej...
od 150tki arl nie maja...
ceny na rynku....
asv 110- max 800zl
asz 130 - max 1300zl
arl 150 - max 1800zł ....
wiec sam kolego widzisz ze lepiej z ASO nie robic interesow.... :?
Komentarz
-
-
padniecie objawilo sie tym ze jak jechalem dluzej 170-190 i potem zatrzymuje sie na swiatlach to przy ruszaniu turbina poprostu sie nie wlaczala, albo podczas jazdy 170 zwalniasz do jakis 120 po czym przyspieszasz, nawet delikatnie, i turbo tez sie wylacza... czasami nawet jak sie jechalo 150 to po pewnym czasie sie sama odlaczala...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grisza85no wlasnie, a mi pasuje by bez rzeźby weszla...
Watpie zeby Ci wymienili turbine plus troche innych potrzebnych gratow.
Po pierwsze koszta, po drugie trzeba jeszcze wiedziec jak to zrobic.
Ale probowac mozesz. :twisted:
PS. Cos w tych ASV 2004 turbiny padaja. :roll:
U mojego kumpla po ~30kkm tez padla. Najpierw niby zapieczona sztange czyscili, potem wkoncu wymienili na nowa."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grisza85hehe, chyba bede teraz robil serwis tylko w krosnie, wymienili mi turbinke, podobno cena ze wszyskim to 6,5k a mnie dodatkowo dozucili 20 koni ;] hehe, to sie nazywa zaprzyjazniony serwis
I niby jak Ci dolozyli te 20KM? :roll:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grisza85zmieniajac soft, facet wziol go na chamownie i powiedzial, ze ladnie wyglada te 130 kucy, ja mu na to ze ten samochod ma 110, a on na to ze pewnie tomek dlubnol cos bo szef mu szepnol slowko, ale jesli cos mi nie pasuje to moze wrocic do 110
Komentarz
-
Komentarz