zgadzam sie z Big mysle ze taki sprzecik moze tylko pomoc w zawinieciu naszych autek. :evil:
Spalanie ASZ
Zwiń
X
-
Spalanie ASZ
Wiem ze napiszecie ze znajde odp na pytanie na forum, choc szczerze te odp nie bedea mnie interesowaly bo... bo beda od osób które nie stykaja sie z tym co ja codziennie rano ... mam pytanie ile pali ASZ w jezdzie mieskiej bo w moim przypadku jazda miejska przewaza niekótrzy pisza ze pali 5,5-6 po trasie ok rozumiem ale ile pali skodziana w miescie miescie stołecznym warszawa , jest to miasto specyficzne całe zeycie zajebane jak sie nie wyjedzie o dobrej porze rano czy popoludniu to sie stoim w korku jak sie wyjedzie w dobrej porze to sie toczy :P wiem wiem warunki sa rózne ale jesli ktos mógłby mi odp ile wyszału mu srednia np w ciagu miesiaca bo liczyl dosc dokładnie. Kazdy moze pow ze jak ci zalezy na spalaniu to jezdzij swoim ale zaczynam robic dosc spore przebiegi a nie zawsze bede mial ropke ze free a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZ .... z góry dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: Sob 16 Sie, 08 22:19 ]
ps: dzis rano była piekna octa na sprzedaz na allegro własnie 130 kraj 10,5kkm przebiegu z opisu rodzyn mozliwosc sprawdzenie w dowolnym serwisie jak cos nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty .. po tel dowiedzialem sie ze kupiec wlasnie przyjechal i sa w trakcie tranzakcji 45min po ogłoszeniu aukcji ... po3 godz aukcja zniknela :cry:
-
-
Re: Spalanie ASZ
Zamieszczone przez Skodio_Wiem ze napiszecie ze znajde odp na pytanie na forum, choc szczerze te odp nie bedea mnie interesowaly bo... bo beda od osób które nie stykaja sie z tym co ja codziennie rano ... mam pytanie ile pali ASZ w jezdzie mieskiej bo w moim przypadku jazda miejska przewaza niekótrzy pisza ze pali 5,5-6 po trasie ok rozumiem ale ile pali skodziana w miescie miescie stołecznym warszawa , jest to miasto specyficzne całe zeycie zajebane jak sie nie wyjedzie o dobrej porze rano czy popoludniu to sie stoim w korku jak sie wyjedzie w dobrej porze to sie toczy :P wiem wiem warunki sa rózne ale jesli ktos mógłby mi odp ile wyszału mu srednia np w ciagu miesiaca bo liczyl dosc dokładnie. Kazdy moze pow ze jak ci zalezy na spalaniu to jezdzij swoim ale zaczynam robic dosc spore przebiegi a nie zawsze bede mial ropke ze free a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZ .... z góry dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: Sob 16 Sie, 08 22:19 ]
ps: dzis rano była piekna octa na sprzedaz na allegro własnie 130 kraj 10,5kkm przebiegu z opisu rodzyn mozliwosc sprawdzenie w dowolnym serwisie jak cos nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty .. po tel dowiedzialem sie ze kupiec wlasnie przyjechal i sa w trakcie tranzakcji 45min po ogłoszeniu aukcji ... po3 godz aukcja zniknela :cry:
tu masz moje wyniki - ASZ 190KM jeżdżony po Wawie - ja mam ciężką nogę:
tu masz Ćwiarteczki
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dzieki wielkie javascript:em('MisiekWAW, ') przejrzałem spritmonitor i rózne wyniki tam sa ale widze ze inny kolega z wawy miał srednia okolo 7L majac 162ps ale jafajnie koledzy z niecmiec w kazdej pozycji jazda z autostrada piekna rzecz i 5,5 -6,5l ale nie u nas .Czyli okolo 1,5-2,5 litra wiecej niz obecnie no ale 162 to nie 90 czy 192 ops:
dzieki raz jeszcze
Komentarz
-
-
Co do mojego spalania to dodam, że max co miałem spalanie w miescie to ok 8 litrów, a ale duzo zależy od stylu jazdy :wink: no i natężenia.
[ Dodano: Nie 17 Sie, 08 09:31 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWpolecam spritmonitor - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ĆwiarteczkaZamieszczone przez MisiekWAWpolecam spritmonitor - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnicTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez ĆwiarteczkaZamieszczone przez MisiekWAWpolecam spritmonitor - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnic
Komentarz
-
-
Moje ASZ spalało, między 6.6-6.8l -> noga też nie lekka a auto po virusie na 166/394NM
Dodam, bo widzę, że kolega z Łomianek,moje spalanie podaje gdy jeździłem od Nowego Dworu na Ursynów do pracy.
Więc oprócz kawałka trasy to potem same korki począwszy do pierwszych świateł w Dziekanowie po sam Ursynów (Służewiec).
Komentarz
-
-
ja tez smigam na ursynów do pracy wiec twoja inf bardzo mi sie przyda
Teraz jak luźniej, to spalanie spokojnie na tej samej trasie powinno oscylować w granicach 6l
BTW: masz ASZ czy AGRa? Bo w profilu masz oznaczenie silnika 90KM...;P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9BTW: masz ASZ czy AGRa? Bo w profilu masz oznaczenie silnika 90KM...;P
Zamieszczone przez Skodio_a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz