Spalanie ASZ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stitho
    Classic
    • 2010
    • 10

Spalanie ASZ

zgadzam sie z Big mysle ze taki sprzecik moze tylko pomoc w zawinieciu naszych autek. :evil:
    STITHO
  • Skodio_
    Rider
    • 2008
    • 324

Spalanie ASZ

Wiem ze napiszecie ze znajde odp na pytanie na forum, choc szczerze te odp nie bedea mnie interesowaly bo... bo beda od osób które nie stykaja sie z tym co ja codziennie rano ... mam pytanie ile pali ASZ w jezdzie mieskiej bo w moim przypadku jazda miejska przewaza niekótrzy pisza ze pali 5,5-6 po trasie ok rozumiem ale ile pali skodziana w miescie miescie stołecznym warszawa , jest to miasto specyficzne całe zeycie zajebane jak sie nie wyjedzie o dobrej porze rano czy popoludniu to sie stoim w korku jak sie wyjedzie w dobrej porze to sie toczy :P wiem wiem warunki sa rózne ale jesli ktos mógłby mi odp ile wyszału mu srednia np w ciagu miesiaca bo liczyl dosc dokładnie. Kazdy moze pow ze jak ci zalezy na spalaniu to jezdzij swoim ale zaczynam robic dosc spore przebiegi a nie zawsze bede mial ropke ze free a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZ .... z góry dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: Sob 16 Sie, 08 22:19 ]
    ps: dzis rano była piekna octa na sprzedaz na allegro własnie 130 kraj 10,5kkm przebiegu z opisu rodzyn mozliwosc sprawdzenie w dowolnym serwisie jak cos nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty .. po tel dowiedzialem sie ze kupiec wlasnie przyjechal i sa w trakcie tranzakcji 45min po ogłoszeniu aukcji ... po3 godz aukcja zniknela :cry:

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Re: Spalanie ASZ

Zamieszczone przez Skodio_
      Wiem ze napiszecie ze znajde odp na pytanie na forum, choc szczerze te odp nie bedea mnie interesowaly bo... bo beda od osób które nie stykaja sie z tym co ja codziennie rano ... mam pytanie ile pali ASZ w jezdzie mieskiej bo w moim przypadku jazda miejska przewaza niekótrzy pisza ze pali 5,5-6 po trasie ok rozumiem ale ile pali skodziana w miescie miescie stołecznym warszawa , jest to miasto specyficzne całe zeycie zajebane jak sie nie wyjedzie o dobrej porze rano czy popoludniu to sie stoim w korku jak sie wyjedzie w dobrej porze to sie toczy :P wiem wiem warunki sa rózne ale jesli ktos mógłby mi odp ile wyszału mu srednia np w ciagu miesiaca bo liczyl dosc dokładnie. Kazdy moze pow ze jak ci zalezy na spalaniu to jezdzij swoim ale zaczynam robic dosc spore przebiegi a nie zawsze bede mial ropke ze free a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZ .... z góry dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: Sob 16 Sie, 08 22:19 ]
      ps: dzis rano była piekna octa na sprzedaz na allegro własnie 130 kraj 10,5kkm przebiegu z opisu rodzyn mozliwosc sprawdzenie w dowolnym serwisie jak cos nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty .. po tel dowiedzialem sie ze kupiec wlasnie przyjechal i sa w trakcie tranzakcji 45min po ogłoszeniu aukcji ... po3 godz aukcja zniknela :cry:
      polecam spritmonitor 8) - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnic :roll:

tu masz moje wyniki - ASZ 190KM jeżdżony po Wawie - ja mam ciężką nogę:

tu masz Ćwiarteczki

Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• wojtass
        Rider
        • 2007
        • 473

skodio
        ja mam ASV i w trasie z interpackiem spalił mi 5,5-6 l przy prędkości ok 120-140 km/h
        W mieście naomiast pali mi jakieś 7,5 l przy włączonej klimie, radiu itp i jest to wynik "letni" W zimie natomiast ok 8-8,5 l

Komentarz

• Skodio_
          Rider
          • 2008
          • 324

Dzieki wielkie javascript:em('MisiekWAW, ') przejrzałem spritmonitor i rózne wyniki tam sa ale widze ze inny kolega z wawy miał srednia okolo 7L majac 162ps ale jafajnie koledzy z niecmiec w kazdej pozycji jazda z autostrada piekna rzecz i 5,5 -6,5l ale nie u nas .Czyli okolo 1,5-2,5 litra wiecej niz obecnie no ale 162 to nie 90 czy 192 ops:

dzieki raz jeszcze

Komentarz

• Ćwiarteczka
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 605

Co do mojego spalania to dodam, że max co miałem spalanie w miescie to ok 8 litrów, a ale duzo zależy od stylu jazdy :wink: no i natężenia.

[ Dodano: Nie 17 Sie, 08 09:31 ]
            Zamieszczone przez MisiekWAW
            polecam spritmonitor - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnic
            Można ograniczyć rok prokukcji.
            Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez Ćwiarteczka
              polecam spritmonitor - niestety pomieszane z O2, ale nie widze prostego rozwiazania jak je wyodrebnic
              no i co Ci to da :?: ASZ był produkowany w 2003 i 2004, BKD w 2004 :P musiałbyś ograniczyć moc do 96kW ale to bez sensu :roll:
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Ćwiarteczka
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 605

Zamieszczone przez Ćwiarteczka
                no i co Ci to da :?: ASZ był produkowany w 2003 i 2004, BKD w 2004 :P musiałbyś ograniczyć moc do 96kW ale to bez sensu :roll:
                Zawsze to coś :P
                Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• Zibi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 491

Moj przypadek widac w podpisie
                  Generalnie na trasie niska 6-stka, a w miescie wysoka 6-stka
                  Max zima korek krotki odcinek tuz ponizej 9

Pozdrawiam
                  Zibi

Komentarz

• dariuspolo
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1168

...moje wyniki- kliknij w podpisie "zuzycie paliwa"

...a tu masz same 130 w Octavi:
                    T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
                    SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
                    Zuzycie paliwa

Komentarz

• arci9
                      RS
                      • 2004
                      • 2007

Moje ASZ spalało, między 6.6-6.8l -> noga też nie lekka a auto po virusie na 166/394NM
                      Dodam, bo widzę, że kolega z Łomianek,moje spalanie podaje gdy jeździłem od Nowego Dworu na Ursynów do pracy.
                      Więc oprócz kawałka trasy to potem same korki począwszy do pierwszych świateł w Dziekanowie po sam Ursynów (Służewiec).

Komentarz

• Skodio_
                        Rider
                        • 2008
                        • 324

arci9
                        ja tez smigam na ursynów do pracy wiec twoja inf bardzo mi sie przyda

[ Dodano: Pon 18 Sie, 08 15:19 ]
                        znowu u mnie cytat musze chyba wziąśc urlop dzieki arci9

Komentarz

• arci9
                          RS
                          • 2004
                          • 2007

ja tez smigam na ursynów do pracy wiec twoja inf bardzo mi sie przyda
                          Tobie będzie brakowało zapewne tego kawałka gdzie możesz wrzucić 6-tkę i sporo "zbić" spalanie

Teraz jak luźniej, to spalanie spokojnie na tej samej trasie powinno oscylować w granicach 6l
                          BTW: masz ASZ czy AGRa? Bo w profilu masz oznaczenie silnika 90KM...;P

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Zamieszczone przez arci9
                            a wystarczy tylko przeczytac...

Zamieszczone przez Skodio_
                            a mam zamiar moze na wiosne poszukac ASZ
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• arci9
                              RS
                              • 2004
                              • 2007

arci9 napisał/a:

a wystarczy tylko przeczytac...
                              oj, zapytać się nie wolno..?

Komentarz

Pracuję...