Mam pytanie:
Czy reflektory i kierunki przednie z Octavii 2000 r. pasują do starszego modelu (98 r. - przed face liftingiem). Probowal juz ktos takiej przemianki???
Kiedys pytalem o to mechanikow w ASO. Twierdzili, ze nie beda pasowac, bo ponoc roznia sie troche ksztaltem i chyba mocowaniem tez. Ale przeciez Polak potrafi, nie? :lol:
pasuja na 99% . przeciez zmienili tylko szklo na gładkie...
No niezupełnie :idea: :roll: zmienili też m.in. wtyczki połączeniowe... kumpel zmieniał i juz mu wysłałem to pytanie, więc jak tylko odpowie to napiszę co dokładnie wymagało wymiany / przeróbki :idea:
Po face liftingu zmienil sie ksztalt i wielkosc grilla. Nowe swiatla nie beda pasowac na zasadzie plag&play. Troche rzezby bedzie.
dokładnie :idea:
Zgodnie z obietnicą zamieszczam odpowiedź kumpla (zresztą pozwoliłem sobie go tu zaprosić :wink: )
1. reflektory
2. kostki (w starym reflektorze są dwie - do reflektora jedna i oddzielna do sterowania wysokością. w nowym wszystko jest w jednej kostce)
3. zderzak (stąd mój wygibas z evo plastikon edyszyn)
4. atrapę
5. mocowania atrapy do maski (są inne. ja to olałem i wszystko się jakoś trzyma, ale powinno się to też zmienić)
6. kierunkowskazy - można też ich nie zmieniać, ale będzie kiszkowaty wygląd
7. pas przedni należy zmodyfikować tak, żeby wszedł zderzak i lampy - to prosty zabieg - minimalnie się dopasowuje części pod lampami
Hmm, znajomy ma Octe kombi jedna z pierwszych i miala kiedys bum z tylu. ASO wymienilo lampy na te nowego typu a czy z wtyczkami trzeba bylo kombinowac to przyznaje bardzo mozliwe, glownie chodzilo mi o ich ksztalt.
Ja czekam az mnie ktos z przodu stuknie bo caly czas myślę o xenonach z nowej ;-)
Xenonki są super, tylko nie zapomnij przełożyć (mam nadzieję że się uda bez rzeźby) układu do samopoziomowania, w przeciwnym razie jak załadujesz parę osób lub coś do bagażnika, będziesz straszliwie oślepiał.
Ja czekam az mnie ktos z przodu stuknie bo caly czas myślę o xenonach z nowej ;-)
z przodu to raczej Ty będziesz musiał stuknąć, nie kombinuj tylko wal
Cały czas mam taką głupią nadzieję że mnie kiedyś ktoś na światłach w tyłek strzeli i przestawi na tyle do przodu żebym w następnego dobił ;-)
Tylny zderzak z nowej już leży w garażu, czekam tylko na sponsora przedniego zderzaka ;-) Xenony kupię już we własnym zakresie
Komentarz