Nowe ceny Skody.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piechu777
    Classic
    • 2009
    • 2

Nowe ceny Skody.

Dziękuję za odpowiedzi.

coma79 zamieszczam link do stronki gdzie możesz obejrzeć jak wyglada reduktor.

__kater__ u Ciebie - silnik BSE - reduktor jest chyba tam gdzie ma być. Znalazłem w necie coś na ksztalt instrukcji montażowej dot. właśnie Twojego silnika. (obejrzyj plik pdf)

http://www.autogasassistenza.it/greenauto/Landi_schemi_schede/skoda/OCTAVIA%2016W%2005%20BSE%20Lm%20G%20(001)/

Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz

MH
  • paz
    Classic
    • 2008
    • 10

Nowe ceny Skody.

Od dzisiaj, tj. 25.08.2008. jest nowy cennik Skody.Na O2 przy zakupie gotówkowym jest 9500zł rabatu, a przy opcji ratalnej 6000zł.Wszystkie szczegóły na stronie SAP-u.

Komentarz

• oculus
      Ambiente
      • 2008
      • 228

Do tego nowa oferta leasingowa Chociaż w Ameryce auta i tak są 2 x tańsze...
      Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• satoot
        Rider
        • 2008
        • 525

Re: Nowe ceny Skody.

Zamieszczone przez paz
        Od dzisiaj, tj. 25.08.2008. jest nowy cennik Skody.Na O2 przy zakupie gotówkowym jest 9500zł rabatu, a przy opcji ratalnej 6000zł.Wszystkie szczegóły na stronie SAP-u.
        Niech jeszcze Skoda Auto Pl zrobi taką obniżkę na Octavię Tour (mimo obecnego upustu stale goszczącego w cenniku), to wreszcie bym kupił.
        I to nawet nie posiłkując się kredytem...
        A może i na combi bym się zdecydował...

Komentarz

• Woytas
          Rider
          • 2008
          • 279

Cena O1 tez spadła. Taniej nie o 6000 a o 9000 pln.
          Juz mysle co dołozyc do Toura Combi dopiero zamówionego :wink:
          Na razie w dotychczasowej cenie dostalem juz sporo, ale to szansa na wiecej....
          Teraz podstawowa cena jest całkiem całkiem w porwnaniu do konkurencji.

Juz nie moge sie doczekac odbioru :lol:

Woytas

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Woytas, nic juz nie dołożysz cena jest obowiązującą podczas zamówienia

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

kupno nowej Octavii II ???

Czesc,

szczerze mowiac nie myslalem za bardzo ostatnio o kupnie nowej O2, gdyz jestem wlasnie po zakupie mieszkania z kredytem na glowie (a nawet dwoma...) i zakupie uzywanego auta (a drugie stare stoji w garazu i nie moge sprzedac...). Bardzo mi sie podoba O2 jednak jej katalogowe ceny sa tworzone chyba przez osoby niespelna rozumu, bo juz zupelnie zrezygnowalem z mysli nawet o nabyciu nowej takowej kiedys w przyszlosci.

Dzieki temu forum jednak dowiedzialem sie, ze jest mozliwosc sporych negocjacji cenowych, jednak osobiscie bardziej podoba mi sie podejscie Toyoty, gdzie jest teraz (tak jak kiedys) jeden cennik - cen sie nie negocjuje, ale sa stosunkowo tanie w porownaniu z konkurencja. No i pokochalem (?) Corolle za 55.000 - ma wszystko co potrzebuje..... wiec jakbym mial kupowac to pewnie ja. Jednak obecnie ta kwota to wciaz sporo pieniedzy dla mnie. zwlaszcza biorac pod uwage kredyty i to ze przeciez samochod juz mam....

Jednak milosc do O2 dzis znowu ozyla - rano dostalem maila od Skody, ze sa nowe ceny - ale jak wszedlem na strone to jeszcze nie bylo (?) uaktualnionych cennikow. Wiec rozczarowany dalem sobie spokoj. Wszedlem wieczorem dzis na forum, i jest info o tych cenach - no to znowu od niechcenia wszedlem na strone Skody i cenniki sa juz zmienione.

No i sie zaczelo.... A moze by kupic? Tyle ze pieniedzy malo. I zastanawiam sie tak niesmialo nad O2 z silnikiem 1.4 (80 KM)... (Boze zolw!), choc marzylem o 1.8 TSI....

No wlasnie i teraz pytanie do Was:

1. Te osoby ktore mialy stycznosc w praktyce (a nie tylko czytaly) z silnikiem 1.4 w O2 - czy on sie do czegos nadaje, czy to kompletna porazka? Wiem, ze ladowali je do VW Golfa V w Niemczech i emeryty jezdzily. Moim zdaniem do miasta specjalnie nie powinien przeszkadzac brak mocy - i tak nie ma jak pedzic, a poza miasto przepisowe predkosci chyba tez osiagnie - ja jezdze jak emeryt, wiec moze jednak jest OK?

2. Interesuje mnie O2 1.4 wersja MINT. Czy jest ktos kto ma te wersje? Co warto dolozyc? Uprzedzam, ze na wiele juz mnie raczej stac nie bedzie... Czy tam jest komputer czy trzeba (i w ogole mozna) dokupic??? Bo to akurat chcialbym miec (takie marzenie z dziecinstwa hehe;-)

3. Do forumowych kolegow co moga cos taniej sprzedac. Czy w tym wypadku mozecie cos jeszcze taniej zrobic? Jestem z Gdanska, ale jak mialbym zaplacic mniej to moge i na drugi koniec Ojczyzny wyruszyc w pielgrzymke po auto... moj mail: [email protected]
              Wersja jaka mnie interesuje to O2 1.4 Mint z komputerem (chce widziec jak malo pali pod moja noga - haha ;-) i idealnie byloby gdyby byl czarny...

pozdrawiam i prosze o w miare szybka odpowiedz, bo moje fundusze sa dosc plynne i byc moze za kilka dni te zapytania nie beda juz niestety aktualne.

ps. oczywiscie nie ukrywam, ze wolalbym silnik conajmniej 1.6 jakby byla taka cenowa mozliwosc...

ps2. jesliby doszlo do zakupu to kredyt (3? haha) nie wchodzi juz w gre - wiec byloby to za gotowke i dlatego kwota 45k raczej graniczna...
              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

ja mam minta i wlasnie jestem w trakcie zakupu drugiego dla ojca.

Zamieszczone przez marlej108
                ja jezdze jak emeryt, wiec moze jednak jest OK?
                jesli rzeczywiście tak jest, to 1,4 powinna wystarczyć, idż na test drive :idea:

Co warto dolozyc?
                nie ma sensu NIC dokładać jeśli mowa o aucie budżetowym, a jakie dodatki warto to wiadomo, pewnie najbardziej xenony, może skórzana kierownica a poza tym... to IMHO bardzo miłe ale fanaberie.

Czy tam jest komputer czy trzeba (i w ogole mozna) dokupic???
                ZTCW musiałbyś wziąć ambiente bo w classicu kompa niet i nie można go dokupić.

Do forumowych kolegow co moga cos taniej sprzedac...
                ...odezwij się osobiście tel, mejl lub PW :idea:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

No no dali po rajtuzach z tymi cenami hehe

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez andriu21tg
                    No no dali po rajtuzach z tymi cenami hehe
                    co :?: :!: :szeroki_usmiech
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• robbo
                      Classic
                      • 2008
                      • 29

Wychodzi na to, że O1 1.6 TwinPower potaniała o 3k PLN.....
                      Mogłem poczekać

Komentarz

• bob*
                        Classic
                        • 2008
                        • 16

No to czekamy na ruch francuzów i koreańców ...

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

francuzi już sprzedają 407 diesla w cenie benzyny :idea:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bob*
                            Classic
                            • 2008
                            • 16

Jak dla mnie za drogi.

[ Dodano: Wto 26 Sie, 08 13:31 ]
                            --> marlej108

No to kolego może razem walimy do małopolski po Skodovki - ja bym chętnie nabył O1. :drive:

Komentarz

• gosmo
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 201

ech... tez moglem poczekac, mialbym dizelka w cenie mojego Pb+LPG
                              Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

A na mnie te obniżki nie robią wrażenia. O II elegance 1.6 MPI po odjeciu tych 9,5 tys zł i dodaniu kasy za dodatki które dobrałem do swojej i tak wychodzi w tej chwili o 1400 zł drozej niż zapłaciłem za swoja rok temu
                                Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

dokładnie Big, nie wiem o co ten szum, trzeba wiedziec gdzie kupowac albo umiec negocjować
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• orzel720
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2267
                                    • Superb III (3V3)

ale 9,5 tysi to chyba przy zakupie gotówką? przy kredycie to 6 tysi..

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez orzel720
                                      ale 9,5 tysi to chyba przy zakupie gotówką? przy kredycie to 6 tysi..
                                      do tego to są zdaje się rabaty DO... nie we wszystkich wesjach takie same, ale nie jestem pewien.
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• orzel720
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 2267
                                        • Superb III (3V3)

jak pamiętam to niedawno było 5500/2000zł wiec realna obniżka to max 4000zł a za to to już nie kupi się TDI zamiast 1.6MPI...

Komentarz

• tomekjmopl
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1187
                                          • Opel
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
                                          A na mnie te obniżki nie robią wrażenia. O II elegance 1.6 MPI po odjeciu tych 9,5 tys zł i dodaniu kasy za dodatki które dobrałem do swojej i tak wychodzi w tej chwili o 1400 zł drozej niż zapłaciłem za swoja rok temu
                                          Dokładnie Big, - ja na swoją miałem 10000 rabatu + kredyt 50/50 bez żadnych dodatkowych opłat + promocyjny pakiet ubezpieczeniowy za 2100 bodajże + wiele dodatków od salonu, typu blokada skrzyni biegów, głośniki z tyłu, itd ... - a to było jeszcze wtedy gdy nie miałem pojęcia, że taki djczas, czy hondar wogóle istnieją :-)

Komentarz

• Woytas
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 279

Zamieszczone przez djczas
                                            Woytas, nic juz nie dołożysz cena jest obowiązującą podczas zamówienia

djczas - musze ci powiedzieć, że jednak sie udało - samochód dostanie halogeny :wink:

W

Komentarz

• shado
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 5315
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No, ale może od tej zniżki też się uda coś jeszcze utargować :?: Może kolejne 6-10k :?:
                                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czesc,

no wiec przespalem sie z pomyslem zakupu O2 i ... wciaz nie jestem do konca przekonany - glownie powstrzymuja mnie dwie rzeczy - ze trzy miesiace temu kupilem drugi samochod uzywany (mam teraz dwa stare...), i ze ma zaraz wyjsc ta wersja po faceliftingu z moze lepszym wyposazeniem (nie wiadomo za ile)....

dostalem juz dwie propozycje (wlasciwie to kilka wiecej, ale oprocz tych dwoch to reszta dotyczyla uzywanych aut, a ja chcialbym nowy - mialem juz 3 uzywane pojazdy, czas na odmiane:-)

ogolnie to mialem dzis koszmarny dzien - zaczelo sie od tego ze jakis ch..j porysowal mi samochod - drzwi kierowcy i pasazera - skad sie biora tacy chorzy ludzie???
                                                ale moze to znak zeby sprzedac i kupic te O2, z tym ze jakby mi O2 porysowal to chyba dostalbym apopleksji....

Interesuje mnie O2 1.4 Mint + lakier black pearl + radio stream (na forum kilka osob narzekalo na nie, ale imho wnetrze O2 o wiele lepiej z tym radiem wyglada niz z dolozonym nie firmowym) + listwy boczne. Dzieki czarnemu lakierowi ujda uwadze czarne lusterka, klamki i listwy... Zastanawiam sie co jeszcze ewentualnie mozna dostac? Pewnie juz niewiele.... Bylem tez u jednego dealera w 3-miescie - ale ceny wyszly gorzej niz te propozycje co dostalem. Problem w tym ze nie mial O2 z 1.4 do jazdy probnej, a tylko 1.6 a to nie to samo = jutro zobacze u innego dealera i zadzwonie moze do Elblaga - ktos z Was tam kupowal? Moze jak maja mniejszy sporo ruch - to sa bardziej sklonni do dorzucania jakis gratisow?

Ogolnie to po przygodzie z bydlakiem co porysowal moja dziecinke dochodze do wniosku ze najlepiej w tym kraju jezdzic czyms za 2k - porysowanym i obitym - i mozna miec wszystko w du...ie - a tak sie czlowieku starasz a kilka sekund dzialania jakiegos debila i masz problem. Eh zycie....

Jakby ktos mial jakas rade czy propozycje to prosze o kontakt (w kwestii zakupu O2).

Dziekuje wszystkim za porady :-) i pozdrawiam

ps. co lepiej - alarm czy blokade dolozyc z salonu? Osobiscie wydawalo mi sie ze blokade, ale z drugiej strony za kazdym razem toto otwierac i zamykac...

ps2. aha sprzedawca w salonie twierdzil dzis ze ta promocja to obowiazuje do konca wrzesnia... wie ktos moze cos na ten temat? i ze wersji z silnikiem 1.4 nie ma na placach - wiec trzeba czekac az zbuduja w Czechach (albo nie daj boze w rosji...)
                                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Jakby ktos mial jakas rade czy propozycje to prosze o kontakt (w kwestii zakupu O2).
                                                  Moja propozycja jest następująca: przemyśl powaznie zakup silnika 1.6 MPI. Samochodu nie kupujesz na rok tylko na dobrych pare lat (zwłaszcza nowy). Po roku minie zachwyt nowym, salonowym autem, a zacznie sie nażekanie, ze muł, że mogłeś dołozyć te parę zł i kupić mocniejszy silnik Przemyśl to.
                                                  co lepiej - alarm czy blokade dolozyc z salonu?
                                                  Zdecydowanie blokade - z tego co pamietam to kupujesz za gotówkę, więc alarmu nikt nie będzie od ciebie wymagał a blokada faktycznie zabezpiecza auto.
                                                  ze wersji z silnikiem 1.4 nie ma na placach - wiec trzeba czekac az zbuduja w Czechach (albo nie daj boze w rosji...)
                                                  Jeśli chcesz zamawiać do auta dodatki to i tak samochód musiałby być produkowany pod Ciebie w Fabryce.
                                                  Octavie II produkowane w Rosji NIE są sprzedawane na rynkach Unii Euroopejskiej.
                                                  P.S.
                                                  Myślę, że wybrane przez Ciebie dodatki są bardzo praktyczne i przydatne. Dołożyłbym jeszcze regulację pod lędzwie w obu przednich fotelach i regulacę wys. fotela pasżera (600 zł), pakiet skórzany (nie pocą sieręce na plastikowej kierownicy, a z kierownica masz non-stop styczność) (500 zł), oraz zdalne sterowanie centralnego zamka ze składanym kluczykiem( 500 zł). Myslę, że jak dobrze ponegocjujesz to te opcje powinieneś dostac gratis od dealera.
                                                  A najlepiej uderz do Djczas, lub Hondara.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...