Big, Blokada tak samo zabezpiecza auto jak alarm, czyli wcale - no prawie. No z ta roznica, ze do blokady trzeba bardziej wprawnego czlowieka, ale to dalej jest pikus. W koncu mamy po pierwsze sprzeglo, a po drugie, linki przy skrzyni zawsze mozna zdjac
Nowe ceny Skody.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftBlokada tak samo zabezpiecza auto jak alarm, czyli wcale - no prawieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, Akurat rozbrojenie linek w skrzyni biegow w OI zajmuje mniej niz 30sekund Ale to prawda, jak cos ma trwac za dlugo to sie tego nie robi, bo zwroci juz na siebie uwage.
[ Dodano: Sro 27 Sie, 08 07:28 ]
marlej108, A moze jednak przemyslec poszukanie czegos rocznego, gora 1,5 rocznego, albo posalonowego. Cena wtedy jest automatycznie duzo nizsza, a jesli auto sprzedaje diler to najczesciej ma normalna gwarancje na 2 lata czyli do konca jej trwania, a potem jeszcze mozna wynegocjowac przedluzenie jej na kolejny rok albo dwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108co lepiej - alarm czy blokade dolozyc z salonu? Osobiscie wydawalo mi sie ze blokade, ale z drugiej strony za kazdym razem toto otwierac i zamykac
Zamieszczone przez Bigkupujesz za gotówkę, więc alarmu nikt nie będzie od ciebie wymagał a blokada faktycznie zabezpiecza auto
Komentarz
-
-
czesc,
dzieki Chlopaki za odpowiedzi,
jestem na 80 % juz przekonany do zakupu - do piatku juz bede wszystko wiedzial i pewnie w koncu powozil moim motoryzacyjnym marzeniem ;-)
ale mam jeszcze kilka pytan - czy uwag, moze ktos ma jakas porade:
1. sklaniam sie ku blokadzie, choc alarm wygodniejszy...
2. Chcialbym dolozyc do wyzej wymienionych dodatkow jeszcze: pakiet skorzany (dzieki Big za przypomnienie!), moze halogeny (szczerze mowiac poprawiaja tylko wyglad, bo uzywane sa moze raz na rok...), moze te podparcie ledzwi, moze ten skladany kluczyk i moze system siatek w komorze bagaznika (2) i siatka pod tylna polka (tylko ze nie wiem zupelnie o co z tym chodzi i jak to wyglada i czy sie przydaje...).
3. co do silnika 1.6 to wciaz to wychodzi ok. 4000 zl drozej - niby nie tak duzo, ale z drugiej strony wtedy z tymi wszystkimi wymienionymi rzeczami zaczynam sie zblizac do 50k, a poniewaz nie mam tu naprwawde zbyt duzych mozliwosci manerwru to wychodzi troche za duzo niestety...
owszem 1.4 to bedzie osiolek - powolny, ale 1.6 jakims demonem predkosci tez chyba nie jest? w dwoch samochodach co mam teraz jest 1.6 - jeden 8 zaworowy, drugi 16-to i szczerze mowiac przez ostatnie 4 lata moja predkosc max. to 140 km/h... ja naprawde jezdze powoli, moim marzeniem byloby 1.8 TSI albo 2.0 TFSI - coby jezdzic wolno ale jak trzeba to i czasem sie troche poscigac czy "wychowac" domoroslego mistrza kierownicy w Golfie III czy starym Civicu 3d przyklejonym do jezdni (jak oni sobie nie urywaja elementow wydechu???).
gdybym dostal dobra propozycje 1.6 to jeszcze moze, ale na razie mam 2 chyba bardzo dobre propozycje na 1.4, dwie nieco gorsze na 1.4 i jedna na 1.6. Dzis bede jeszcze jezdzil tu po 3miescie i wciaz czekam na odzew jednego kolegi z forum (moze nie doszedl do niego moj mail?).
pozdro :-)
ps. kusi ten 1.6 ale to nie jest rakieta. przy 1.4 to bedzie strach cokolwiek wyprzedzic (nawet dynamiczne Seicento...;-) ale to moze nie bede wyprzedzal ;-) Bede jezdzil po chrzescijansku... (czyli wlasciwie jak?!) ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108halogeny
Zamieszczone przez marlej108system siatek w komorze bagaznika (2)
Zamieszczone przez marlej108siatka pod tylna polka (tylko ze nie wiem zupelnie o co z tym chodzi i jak to wyglada i czy sie przydaje...).
Zamieszczone przez marlej108skladany kluczyksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Kto wie gdzie klepią oktavie? Mają przecież fabryki w Bośni, Ukrainie, Rosji, Chinach, Słowacji nie licząc tych w Czechach.
A w ogóle to się za bardzo nie nakręcaj na następny samochód - masz dwa używane + chyba kredyty Ja dopóki nie sprzedam starego zgnilaka to nawet nie zamówię nowego - najwyżej 2 miechy będę chodził piechotą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamarlej108 napisał/a:
halogeny
bez sensu
Zamieszczone przez szkodamarlej108 napisał/a:
system siatek w komorze bagaznika (2)
to kosztuje 76PLN na allegro
Polceałbym ci za to tę regulację pod lędzwie w fotelach - ja nie wyobrażam sobie jazdy bez tego elementu wyposazenia.
Polecam także central ze składanym kluczykiem. Poza tym co napisał Szkoda jest jeszcze jedn plus - masz schowany grot klucz wiec swobodnie mozesz taki "kluczyk" schowac np. w kieszen koszuli czy spodni.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob*Bo u mnie w Polmocie chcieli się wykręcić dywanikami !©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
:arrow: zdjęcia
Komentarz
-
Komentarz