marlej108, jak bierzesz blokadę to najlepiej "bezbolcową" - jest droższa o 100PLN, ale nie będziesz się musiał bujać z bolcem zabezpieczającym, a jedynie przekręcać kluczyk w blokadzie.
Nowe ceny Skody.
Zwiń
X
-
czesc,
dzis bylem w jednym salonie w 3miescie, z ktorego nie chcieli mnie wypuscic....
ps. Big - wyslalem Ci priv, ale nie wiem czy doszedl...
pozdrawiam i dalsze rewelacje na temat ewentualnego zakupu wkrotce
ps. biore pod uwage dwa lakiery - czarny , albo wersja tansza - czerwony ... - dzis widzialem dwie w Gdansku, w tym jedna czarna pod Ikea zakupiona jak wskazywala w Krakowie w Emidzie - czyzby znak? ;-)
Komentarz
-
-
jako ze tydzien temu sprzedalem jeden ze swoich pojazdow i wlasnie jestem na etapie sprzedawania drugiego i wszystko wskazuje powoli na to, ze jednak powozic bede Octavianem, mam taka niesmiala prosbe (wiem ze tego typu pytania pewnie juz byly) - mianowicie uwidzialem sobie czarny lakier (nie wiem w sumie czemu - moze dlatego ze jak mawia moj przyjaciel "bo czarny to taki dumny kolor" ;-) , ale dzis jakos tak zaczalem tez z pewnym niepokojacym mnie pożądaniem spogladac na Octavke w kolorze feldgrau czyli szarym polowym uzywajac terminologii armii cesarza Wilhelma (nie wiem jak to sie nazywa formalnie). I mam taka prosbe - jaki byscie polecili lakier do O2? Mi sie podobaja w kolejnosci:
1. czarny
2. szary
3. jasny niebieski (choc on chyba oryginalnie to nie ma "niebieski" w nazwie) - jest taki filmik na roadlook.pl gdzie testuja O2 1.8 TSI wlasnie w takim kolorze
4. bialy (ale w wersji MINT to troche kiepsko bo czarne lusterka, czarne klamki i czarne listwy...)
5. czerwony (ale z 1.4 to chyba wstyd, bo to ani ferrari (a moze bedzie prowokowal ;-) "kolegow" w starych golfach lub civicach...., ani strazak w sumie...)
Na czarny troche osob narzekalo, ze sie przeciera i widac rysy, ze jakis slabszy, ze ciagle brudny itp.
moze macie jakies porady w tej kwestii, bo choc jestem pewien ze na 90 % czarny, to z drugiej strony kto wie....
dzieki za porady z gory,
pozdrawiam
Komentarz
-
-
ja mam czarny i jestem bardzo zadowolony - grunt aby nie myć go na słońcu tylko w cieniu no i potem elegancko wycierać lub przejechac się ze 130 żeby wysuszyć dokładnie. Ja myję cały czas na ręcznej na BP i nie mam żadnych rys przetarć itp itd- a kolor jest boski no i do tego jeszcze ciemne szybki 8)Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108jaki byscie polecili lakier do O2?
co do rys - moja czerna O II ma juz rok i żadnych rys na lakierze Tyle ze ja myje ja tylko recznie i za pomocą kosmetyków Mequiers które zreszta bardzo polecam.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootIle kosztuje taka blokada bezbolcowa?NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootGdzie jest wtedy 'staycyjka' tej blokady?
I czy klucz jest bardzo duży, "kieszeńurywający"?
klucz do blokady nie jest szczególnie okazały - w długość w granicach długości składanego klucza z pilotem, tzw. "scyzoryka"
EDIT: oczywiście piszę o O2 1.6Pb
Komentarz
-
-
"Stacyjka" blokady jest w mieszku koło lewarka - myślę, że rzut oka na zdjęcie będzie najlepszym wytłumaczeniem (niestety z OII zdjęć nie ma, a do auta lecieć mi się nie chce :-) - w OII rygiel jest bliżej nazwijmy to podłokietnika, czyli na przeciw tego pokazanego na zdjęciu):
P.S. Cytuję opis ze strony producenta:
Kolejną grupą zabezpieczeń są nowoczesne i estetyczne blokady ryglowe. Element blokujący został wyposażony w zamek, i stał się jedną częścią z blokadą, co do minimum ograniczyło ilość ruchów niezbędnych do zabezpieczenia samochodu. Blokowanie odbywa się przez ręczne okręcenie i wciśnięcie zamka, bądź też przez samo pokręcenie zamka. Taka konstrukcja sprawia że nasza blokada jest wygodna w obsłudze i bardzo ergonomiczna. Odbezpieczenie natomiast wymaga tylko przekręcenia kluczyka w zamku. Grupa tych blokad jest podzielona na cztery odrębne rodzaje. W zależności od budowy mechanizmu drążka zmiany biegów stosujemy różne konstrukcje zabezpieczające. W skład tej grupy wchodzą blokady typu "W", "R", "Z", oraz "K".
Literka "Z" oznacza blokadę zasuwową, czyli konstrukcję w której drążek jest blokowany przez specjalny rygiel.
Komentarz
-
-
tomekjmopl, moi rodzice mają bearlocka bezbolcowego instalowanego z boku - a Ty masz wersję zupełnie inną - w ich przypadku montaż odbył się w ASO i nie spodziewałem się innych wersji, a tu proszę
BTW. w mojej O1 też mam wersję "bezbolcową", z tym, że po odryglowaniu zamek wysuwa się w kierunku nogi pasażera, natomiast w O2 wersja bezbolcowa, którą widziałem i opisuję, działa tak, że tylko przekręca się kluczyk, słychać klik, ale nic się nie wysuwa
Komentarz
-
-
czesc,
ostatnio mam malo czasu na przegladanie forum - ale udalo mi sie w ciagu tygodnia sprzedac dwa moje uzywane pojazdy.
no i teraz dumam nad nowa karocą - idealem bylo to O2 1.4 Mint ale tylu ludzi smeci ze ten silnik nie jedzie i ze minimum 1.6, ze juz nie wiem. Troche brak pieniedzy na 1.6 (nie biore kredytu).
poza tym odezwalo sie do mnie kilka osob proponujac uzywany.... no i jak ogladam te uzywane, to jeszcze wiekszy metlik w glowie.... bo za te kwote wychodzi silnik lepszy i lepsze wyposazenie....
na dodatek ciagle sa info o tym faceliftingu O2.... i troche glupio kupic model "przestarzaly" - moze lepiej poczekac? albo poczekac na promocje styczniowo-lutowe?
szkoda tez ze skoda nie daje fotek tego modelu po FL - bo jesli maja tak wygladac jak te fotki tu zamieszczane - to sorry ale chyba O2 zbrzydnie (choc na nich niewiele widac....) ale moze bedzie wygladac inaczej?
WIEC - NIE WIEM.
Nie wiem czy czekac, na FL i nowe promocje - czy kupic teraz.
Nie wiem czy kupic nowy czy inny uzywany (wybor teoretycznie kosmiczny - praktycznie morze badziewia i latwo trafic na trupa). wole chyba jednak nowy...
Moze ktos ma rade jakowąś?
Czy osoby co pracuja w skodzie nie maja jakis przeciekow w tym wzgledzie ktorymi moglyby sie podzielic?
ps. jechalem przedwczoraj Caddy 1.4 - Boze z gazem do dechy ledwo jedzie - czy to ten sam silnik co w O2????
pozdrawiam
ps2. w salonie twierdza ze promocje sie juz koncza, czy to prawda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Nie wiem czy kupic nowy czy inny uzywany
W nowym masz DOKŁADNIE to co chcesz, w takim kolorze jaki chcesz + gwarancję na 2 lata. Nie do przecenienia.©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
:arrow: zdjęcia
Komentarz
-
-
Stary nie kupij O2 z silnikem 1.4. Ta karoca trochę waży i to nie będzie jechało. Ten 1.6 MPI (102KM) to absolutne minimum. Zresztą do normalnej jazdy to całkiem fajna, sprawdzona i bezawaryjna jednostka. Pożycz trochę kaski dołóż do tego fabryczną instalację gazową i nie będziesz żałował. W kwestii lepszych cen zapytaj kolegów na forum np. djczas. Możesz się zdzwiwić że stać się na coś więcej.
Jeśli chodzi o promocje to nie słuchaj. Wzrostowa dynamika sprzedaży na rynku właśnie się zakończyła i dobre promocje dopiero się zaczynają. Tym bardziej, że podobne w tym roku szczególnie wcześnie importerzy ogłaszają wyprzedaże roczników. Moim zdaniem zakup używanego można rozważać tylko jak masz dwa auta w rodzinie i możesz się obyć bez karocy przez jakiś czas kiedy stoi w warsztacie. Ewentualnie kiedy musisz mieć duże auto a brak środków to wyklucza.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
Komentarz