Nie wiem czy TTTM ale niepokoi mnie jeden fakt, otóż po przekręcenia kluczyka w pozycję zapłon oświecają mi się wszystkie kontrolki a po chwili gasną, co jest dla mnie ok ale niepokoi mnie to że gaśnie również kontrolka z ciśnienia oleju....
czy tak ma być?
jeśli nie to za czym się rozglądać czujnik,elektronika?
Może niedokładnie opisałem mój dylemat za co przepraszam.
Jak włączam zapłon to zapalają się wszystkie kontroli łącznie z kontrolką ciśnienia oleju, po chwili wszystkie gasną oprócz chyba ładowania i hamulca ręcznego. po zapaleniu silnika gasną i one (w tym nie widzę problemu) ale nie wiem czy powinno być tak że zanim zapali się silnik gaśnie kontrolka od oleju świadcząca o jego ciśnieniu (przecież niemożliwym jest to aby ciśnienie było prawidłowe kiedy silnik nie pracuje).
Przeglądam książę i instrukcję ale na ten temat nie znalazłem informacji, dlatego pytam się Was.
Opisalem powyzej procedure, najpierw sprawdzenie polaczen z czujnikami i ew. jakis blad, a potem po odpaleniu i w czasie jazdy kontrola cisnienia i zgloszenie ew. bledu.
upewnię Cie, mam tak samo i to jest normalne no może oprócz tego, że jak mam zaciągnięty ręczny to kontrolka od niego mi nie gaśnie po włączeniu silnika
Przy okazji, wyprzedzając ewentualne pytanie... gdy lampka będzie świeciła na żółto/pomarańczowo oznacza to za niski poziom oleju, nie zaś jego nieodpowiednie ciśnienie - tak pro forma.
Przy okazji, wyprzedzając ewentualne pytanie... gdy lampka będzie świeciła na żółto/pomarańczowo oznacza to za niski poziom oleju, nie zaś jego nieodpowiednie ciśnienie - tak pro forma.
Z pomarańczową ciągle zapaloną miałem problem. W ubiegły piątek jechałem rano - usłyszałem sygnał jak przy paliwie poniżej 100km i zapaliła się lampka oleju. Po dolaniu na maxa jakieś 600 ml nadal się paliła – wczoraj byłem w serwisie Skody i miałem do wyboru – wymiana czujnika lub wyłączenie w komputerze. Dodam, że komputer nie wykazał żadnego błędu a przecież był wlany olej świeży Mobil 1 5W-50 . Elektryk powiedział, że to może mieć jakieś znaczenie przy olejach „long life”. Czy ktoś miał podobne problemy?.Pytam, bo czujnik podobno kosztuje 300.
Komentarz