Podsumowanie jazdy 5 lat octavia ...
Zwiń
X
-
Podsumowanie jazdy 5 lat octavia ...
Po dlugich negocjacjach sprzedalem octavie 1.6 LPG biala 2000r 300kkm
cena 10tys zl:shock:
Nie moglem czekac bo termin przegladu i oplaty haraczu na ubezpieczenie sie zblizal ....
Podsumaowanie:
Elementy wymienione:
-skrzynia biegow
- altrnator
- rozrusznik
- parownik w inst. LPG
-komplet amortyzatorow
-akumulator
- remont silnika maly
- wszystkie gumy w zawieszeniu
- sonda lambda (nowa) dwa razy
- przepustnica
- mechanizm wycieraczek
no i oczywiscie oleje smary filtry co 15 tys kkm
dodam;
ze cale te 200 tys km przejechalem na Lotosie 5w40;
filtry stosowalem filtrona.
Milo sie nia jezdzilo, ale jeszcze nie mialem auta tak awaryjnego.... :roll: :shock:Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez dyniaale jeszcze nie mialem auta tak awaryjnego.
co następne?
przepustnica
sonda lambda rozrusznik
alternator
[ Dodano: Sro 27 Sie, 08 13:44 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez dyniaale jeszcze nie mialem auta tak awaryjnego.
co następne?Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dyniaMilo sie nia jezdzilo, ale jeszcze nie mialem auta tak awaryjnego.... :roll: :shock:
Ponadto amory sie wymienia w O1 - bo niestety ori amory to szmelc juz od nowosci :P
Gumy w zawieszeniu - jak na Polskie drogi uwierz mi, ze sa ok. Dla porownania w Citroenie Berlingo 2 letnim prawie moj tato robil juz sprzeglo, skrzynie, zamach, wysprzeglik + calutenka zawieche i wtryski ...
A mechanizm wycieraczek wystarczylo wyjac i przesmarowac, jak dawal awaryjne machniecia w "slow motion" :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusNo popatrz. W mojej O1 1.9tdi przez 5 lat i 150kkm nieplanowo wymienili jedynie coś gumowo-metalowego od stabilizatora poprzecznego z przodu, bo stukało. Poza tym oleje, filtry, klocki itp.
Zamieszczone przez oculus150kkm nieplanowo wymienili jedynie coś gumowo-metalowego od stabilizatora poprzecznego z przodu, bo stukało
przy jakim przebiegu?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Może i planowo, bo miała kilkadziesiąt kkm. Dla mnie wszytko o wymianie czego nie piszą w książce serwisowej jest nieplanowo
Do dynia to już mój ociec będzie dorównywał, bo "odziedziczył" pomnie auto. Ja odbieram we wrześniu to co w stopce i mam nadzieję, że nie będzie gorzej.Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Ja tam niewiem ale u mnie amorki seryjne wytrzymaly dosc dlugo i pewnie jeszcze by pojezdzily na silePoki co przez 8lat eksploatacji amory wymieniane byly raz a na blacie do 200kkm brakuje 400km.
Pod maska wymieniony czujnik temp. cieczy i raz przeplywomierz.
Silniczek wycieraczek jeszcze nigdy niebyl nawet ruszony.
Nawet tarcze hamulcowe z przodu mam seryjne tylko raz przetoczone, bebny tylnie rowniez seryjne. Pamietam, ze sryjne klocki hamulcowe bardzo duzo wytrzymaly.
Do zawiechy tez za czesto niezagladam.
Poza tym normalne eksploatacyjn sprawy
A najlepsze, ze ostatnio po numerze VIN dowiedzialem sie, ze moja Octa byla skladana w Poznaniu.
Tak mi dobrze Polacy zlozyli furaka :szeroki_usmiech Ale pewno jak sie zacznie sypac to wszystko naraz.
dynia, zalezy jak sie trafi auto. Z tego co napisales dziwi mnie jedynie ta wymiana skrzyni biegow.
Komentarz
-
-
Re: Podsumowanie jazdy 5 lat octavia ...
Zamieszczone przez dyniaPo dlugich negocjacjach sprzedalem octavie 1.6 LPG biala 2000r 300kkm
Zamieszczone przez dyniaPodsumowanie:
Elementy wymienione:
- alternator
- rozrusznik :?:
- parownik w inst. LPG :arrow: eksploatacja
- komplet amortyzatorow :arrow: eksploatacja
- akumulator :arrow: eksploatacja
- remont silnika maly :?: czy może coś wiecej? od LPG czy coś innego?
- wszystkie gumy w zawieszeniu :arrow: eksploatacja
- sonda lambda (nowa) dwa razy :arrow: eksploatacja LPG
- przepustnica :?: eksploatacja LPG?
- mechanizm wycieraczek :arrow: zdarza sie w Octaviach
Zamieszczone przez dyniaMilo sie nia jezdzilo, ale jeszcze nie mialem auta tak awaryjnego.... :roll: :shock:
Moge tylko dodać, ze byla Octavia I, którą sprzedaliśmy po 315kkm i z w.w zdarzeń nie bylo remontu silnika, skrzyni biegów, alternatora i rozrusznika. Było dodatkowo natomiast maglownica, oba łożyska z przodu i chyba panel szyb elektrycznych (w podlokietniku kierowcy).
Komentarz
-
-
Re: Podsumowanie jazdy 5 lat octavia ...
Zamieszczone przez alek_lcZamieszczone przez dyniaPo dlugich negocjacjach sprzedalem octavie 1.6 LPG biala 2000r 300kkm
Zamieszczone przez dyniaPodsumowanie:
Elementy wymienione:
zakleszczyla sie na 5 cala do wymiany
- alternator
- rozrusznik :?:
padl a ze skoda oszczedza to jest nienaprawialne Valeooo
- parownik w inst. LPG :arrow: eksploatacja
masz racje
- komplet amortyzatorow :arrow: eksploatacja
- akumulator :arrow: eksploatacja
- remont silnika maly :?:
uszczelniacze rozad pierscienie zawory
od czego niewiem
- wszystkie gumy w zawieszeniu :arrow: eksploatacja
- sonda lambda (nowa) dwa razy :arrow: eksploatacja LPG
- przepustnica :?: eksploatacja LPG?
- mechanizm wycieraczek :arrow: zdarza sie w Octaviach
- dodam jeszcze lozyska kol
Moge tylko dodać, ze byla Octavia I, którą sprzedaliśmy po 315kkm i z w.w zdarzeń nie bylo remontu silnika, skrzyni biegów, alternatora i rozrusznika. Było dodatkowo natomiast maglownica, oba łożyska z przodu i chyba panel szyb elektrycznych (w podlokietniku kierowcy).Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
dynia, wujas mial Lanosa przez 8lat i zawiodl go tylko raz na ironie chwile przed tym jak go sprzedawal ale to ze wzgledu, ze mial kiedys porzadna stluczke. Lanosy to b. dobre auta czego niemozna rzec o Nubirze :twisted:
alek_lc, co od porownania to wlasnie napisalem co mniej wiecej zrobilem w moim AGR przez 8lat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dyniaFocus po zmarlym ojcuO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez dyniaFocus po zmarlym ojcuKupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiekoctaviadynia, wujas mial Lanosa przez 8lat i zawiodl go tylko raz na ironie chwile przed tym jak go sprzedawal (...)
Komentarz
-
Komentarz