spuszczanie wody z filtra w 1.9 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skibol21
    Classic
    • 2009
    • 8

:szeroki_usmiech
  • 4yaro2
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 22

Witam wszystkich na forum ,
    Jestem świeżym użytkownikiem O1 1.9 TDI rok 2007 . Przez przypadek dowiedziałem się ,że dieselach może wykraplać się woda w układzie zasilania . Czy to jest prawda ? Czy układ sam filtruje i separuje wodę usuwając jej nadmiar ? Czy tylko przez serwis w ASO można to kontrolować - czy jest jakiś zwór do spuszczania i można samemu usuwać problem ?

Pozdrawiam,
    4yaro 2

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: spuszczanie wody z filtra w 1.9 TDI

Zamieszczone przez 4yaro2
      J Przez przypadek dowiedziałem się ,że dieselach może wykraplać się woda w układzie zasilania . Czy to jest prawda ? Czy układ sam filtruje i separuje wodę usuwając jej nadmiar ? Czy tylko przez serwis w ASO można to kontrolować - czy jest jakiś zwór do spuszczania i można samemu usuwać problem ?
      Woda moze sie zbierac w filtrze paliwa, wywalam go u siebie co 15kkm i za duzo wody tam nie widze, ale jezdze na markowym paliwie. Wymiany filtra paliwowego wedlug ks. serwiowej sa zalecane co 60kkm, wiec moze dlatego u siebie tez nic w nim nie widze. Pod filtrem masz korek do spuszczania wody/ropy. W ASO niby powinni co 15/30kkm spuszczac wode, ale jakos tego nigdy nie robili :?
      Ogolnie bym sie nie przejmowal, lal dobry ON i zmienial co 30kkm filtr lub co roku.
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• speedy1953
        Ambiente
        • 2008
        • 105

Wyczytałem w książce , że wymiana filtra po 60kkm ale przy każdorazoewj wymianie oleju spuścić wodę przez korek pod filtrem .
        0 mandatów za prędkość

Komentarz

Pracuję...