bzyq_74, przypomnij sie to Ci przywiozę
RATUNKU drzwi tylne zablokowane
Zwiń
X
-
RATUNKU drzwi tylne zablokowane
A więc był tak......
Zablokowałem tylne drzwi blokada przed otwarciem od srodka np. przez dziecko
mozna było otwierać od zewnątrz.....
dwa dni tamu zauwarzyłem że grzybek w tych drzwiach nie chowa sie jak zamykam centralnym z pilota więc go głupi wcisnąłem i się zaczeło
drzwi nie można otworzyć!!!!!
nie reaguja na otwieranie z pilota grzybek cały czas schowany!!!!!
od środka nie idzie!!!! zabezpieczone przed otawrciem
z zewnątrz tez ni jak nie daje rady
tapicerki nie mam jak zdjąć wkręty schowane w dolnej krawędzi drzwi((((
szyba w dzrzwiach elektryczna sie opuszcza wiąc jakieś prądy dochodzą, choć to działa
ma ktoś jakiś pomysł???????elgance 1,9 Tdi + dodatki )
-
-
robiłem to u siebie padł centralny kiedy drzwi były zamknięte "safe"
wyciągnij kratkę z przełącznikiem do podnoszenia szyby z tych drzwi oczywiście.jest tam jedna śrubka,następnie zdejmij maskownicę z rączki do zamykania drzwi pod nią są dwie śrubki.dalej potrzeba trochę wyczucia.śrubki które są w około drzwi nie dadzą się odkręcić bo nie ma do nich dostępu ale jeżeli pociągniesz z czuciem tapicerkę na dole to zaczną wyskakiwać plastiki z drzwi(śrubki są wkręcone w plastikowe mocowanie tapicerki a one na wcisk przymocowane do drzwi).jak już sobie z tapicerką poradzisz(nie będzie uszkodzeń i można z powrotem wszystko zmontować tak jak ma być)to musisz znaleść przyczynę niedziałającego centralnego w tych drzwiach.u mnie była zalana płytka przy silniczku od szyby(dużą biała wtyczkę wpina się we właśnie tą płytkę)silniczek można rozebrać bez wyciągania go z drzwi.druga możliwość to padł siłownik centralnego.próbwałem też pokombinować aby odryglować drzwi żeby było wygodniej coś tam robić ale to zabezpieczenie przed otwarciem jest naprawdę skuteczne.
u mnie po osuszeniu płytki central zadziałał,ale gdyby nie zadziałał to wyjął bym tą płytkę z przednich drzwi(jest różnica między prawymi drzwiami a lewymi).
jaK padł siłownik centralnego to kiepsko to widzę.nie da się go zdemontować przy zamkniętych drzwiach a ich nie otworzysz wiadomo czemu.
Komentarz
-
-
otwórz drzwi kierowcy i na łączeniu drzwi tylnych ze słupkiem masz taką gume odejmij ją od drzwi i sprawdź kable pewnie sie przetarły i nie łączy drzwi się zamkneły z centralki i teraz nie chcą odpuścić. Jak będą popekane to połącz je i zaizoluj powinno być wszystko dobrze.
Miałem tak u siebie i to pomogło.
Komentarz
-
Komentarz