Problem z Alarmem firmy Mobitel

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamilgt
    Classic
    • 2010
    • 4

No to klęska. 700 zł to kompletnie nie ma sensu.
    civic
  • artur_jak
    Classic
    • 2008
    • 21

Witam zamontowałem alarm firmy Mobitel, pracujacy na liniach Can. Moje auto nie posiada jeszcze rozbudowanego cana bo to Octavia 2000 rok jest pełny komfort ale brak cana. Więc dołożyłem piloty sterowanie w drzwiach kierowcy 2przewodowe, sterowanie kierunków przy komforcie, drzwi z lampki(alarm spr zamknięte drzwi po zamknięciu, a wtedy lampka się nie świeci brak masy...) fakt nie wyłączona jest funkcja komfortu mrugnięcia świateł kierunkowskazów, bo kluczyki2 z dwoma przyciskami otwórz/zamknij, przy uzbrajaniu alarmu generują się tak jakby 2 impulsy masy na zamknięcie zamków, jeżeli szybko odłacze przeówd podczas włączania alarmu tak zeby zamek nie widział 2impulsu jest okej ale jeśli zobaczy alarm przechodzi w jakiś dziwny stan. Druga spr zamykając drzwi z oryginalnego pilota dostaje sygnał syrena takie zawycie... nie mam pojęcia co się dzieje nawet jeśli odłącze krańcówki dzieje sie tak samo. Może ktoś miał taki problem... Alarm Mobitel teoretycznie może działać po analogu tak stwierdził technik Mobitela.

[ Dodano: Nie 31 Sie, 08 23:21 ]
    i jak tak myślę ze może działać w analogu...

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Mobitel dziala troche inaczej masz dwa przyciski ale jeden z nich uzbraja alarm i centralny zamek ,natomiast drugi pelni ta sama funkcje ale bez zazbrojenia alarmu.
      Jesli zalaczysz alarm i szybko go wylaczysz bez otwierania drzwi naciskujac znow zazbrojenie alarmu wowczas uruchamia sie on bez czujnikow wewnatrz auta .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...