Zwrot akcyzy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robercikpl
    Classic
    • 2010
    • 23

Zwrot akcyzy

ropuch, jak sobie wyobrażasz punkt 1 ? Kto by prowadził cos takiego ? kto by wyłożył kasę na materiały ? Klubowicze ? :roll:
    Nowa Octavia już wkrótce
  • petras
    Ambiente
    • 2008
    • 171
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zwrot akcyzy

Przepraszam jeśli mnie w szukajce coś omineło ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
    Otóż trzy tygodnie temu sprowadziłem z zachodu samochód, zarejestrowany i opłacony przezemnie.
    Akcyza zapłacona wg nowych zasad czyli wg ceny z eurotaxu (dla mnie bez różnicy bo zbliżoną cenę mam na umowie).
    Szukałem w googlach ale nie znalazłem.....pytanie....w jaki sposób mogę i czy wogóle mogę zwrócić się do UC o zwrot akcyzy.
    Znalazłem jakieś wzory na obliczenie zwrotu nadpłaconego podatku akcyzowego ale podali jakieś dziwne dane dot. roku sprowadzenia auta.
    Czy ktoś jest mi w stanie sensownie wytłumaczyć czy i jak mam to załatwić? Jakieś gotowe formularze.....

Akcyzy zapłaciełem z wartości 5500eur czyli 621zł (w przybliżeniu). Ile z tego do zwrotu....

za pomoc z góry dzięksy wielkie

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

nic nie wskurasz - zwrot jest dla tych ktorzy placili 65 % akcyzy po starych stawkach i nie krecili na papierach

Komentarz

Pracuję...