klikanie w okolicy konsoli centralnej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robuś
    Drive
    • 2010
    • 75

nie podzielam Waszych opini o x-boxie 360 :hehe , ale o gustach sie nie dyskutuje ....
  • momo05
    Rider
    • 2008
    • 395

octavia 131 km 2004r ASZ
    ostatni zaobservowalem klikanie jak zegarek w okolicy konsolo centralne dosc glosne i natarczywe a mianowicie przekrecamu kluczyk bez zapalania auta klika jak glosnawy zegarek jedziemy klika czasem te klikanie samo z siebie zanika pojawia sie kiedy chce czasem niknie podczas jazdy potem znowu jest bylem z tym w aso popatrzyli i stwierdzili ze nie jestem 1 z tym objawem i takmusi byc dobre sobie (napewno nie jest to wylacznik awaryjnych sprawdzalem na 2 nowych) notabene wypowiedz aso wielce irytujaca dzwiek na sluch jak by dochodzil gdzies z okolic na wysokosci gdzie jest montowane radyjko
    .................................................. ..............
    O SERCE SZKODNIKA dba
    Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• chevidan
      Drive
      • 2008
      • 80

u mnie słychać głośną pracę przekaźników np. od grzania foteli(włącza się i wyłącza non stop-zależnie od zadanej temp.)słychać też różne przekaźniki po przekręcenu kluczyka pewnie od zasilania silnika.w czasie jazdy słychać też stukanie jakiegoś przekaźnika lub zaworka gdy przyspieszam "cyk" i jak spadają obroty przy np.zmianie biegów "cyk"możliwe że to n75 i dzwięk się przenosi przez gródź.tak więc jest cała orkiestra w niedorobionej skodzie.grzebałem w wielu autach i takie rzeczy jak zestawy przekaźników były montowane na gumowych amortyzatorach aby właśnie ograniczyć hałas. w skodzie jednak nie uznali tego za potrzebne.cykanie rytmiczne może też świadczyć o np.przegrzewaniu się przekaźnika.musisz zlokalizować skąd dokładnie dochodzi ten dźwięk.

[ Dodano: Sro 03 Wrz, 08 08:38 ]
      aaa,jeszcze coś może to być zablokowana jedna z klap w obudowie nagrzewnicy.klapa stoi a silniczek próbuje ją poruszyć i przeskakuje na zębatce.potestuj i zmieniaj ustawienia nawiewów i temperatury -zobacz czy coś się będzie zmieniać.

Komentarz

• momo05
        Rider
        • 2008
        • 395

N 75 wykluczam bo orginal nowy poszperam moze cos wyniucham ???????????
        O SERCE SZKODNIKA dba
        Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• eltar
          Drive
          S_OCP Member
          • 2005
          • 50

Miałem dokładnie takie same objawy...
          Mi wymienili chyba wszystkie z silniczków od climatronika (z 6 ich chyba jest) - wymienili na gwarancji w ASO na Felińskiego - pomogło - już jest po gwarancji i znów zaczęło :-(

Komentarz

Pracuję...