[O1] felgi stalowe + oponki zimowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mksi
    Drive
    • 2009
    • 45

Witaj
  • Ths
    Rider
    • 2007
    • 317

Zakupiłem ostatnimi dniami felgi stalowe plus oponki zimowe

Chciałem założyć już ogumienie na felgi i napompować koła a nastepnie odłożyć do garażu.
    Czy nie ma jakiś przeciwskazań, że nowe opony i felgi nie bedą od razu zamontowane do samochodu?

PS
    Jak ktoś planuje kupić oponki to proponuję sie pośpieszyć bo na moim przykładzie widzę że ceny opon zimowych idą w górę. Kupiłem Nokian WR G2 za 205 pln w chwili obecnej juz kosztują 214 pln. (opony.com) 8)

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Ths, Pomysł dobry,będziesz przygotowany do zimy .Gotowe koła powieś na ścianie,na hakach,lub w gorszym przypadku połóż jedno na drugim na płask.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

proponuje kupić stojaczek, wtedy oponki magą "zimować" do zimy.
        odradzam STAWIANIA opon na ziemi, prawidłowo jest, położyć jedną na drugą / z felgami czy bez, nie ma różnicy/... :wink:

Komentarz

• andriu21tg
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1499

Ja jak miałem felgi stalowe i zmieniałem w fabci to własnie kładłem jedne na drugie i po 2 sezonie , jak przekłądali z zimowych na letnie byl problem z napompowaniem ich zapadły sie poprostu...teraz mam alusy i zimowki mam na stalowych i kłade je sobie na strychu na pleckach....kolega stawiał opony i niestety ale jak przyszedl sezon zrobilo sie jajko i niebyly juz do jazdy zdatne ;]

Komentarz

Pracuję...