Co do rodzaju silnika to nie jestem pewien bo jest jeszcze druga wersja A... ale nie wiem w jaki sposób odróżnić jedną od drugiej może coś podpowiesz samochód z 2007 roku. Co do silnika to ja przesiadlem sie z 211km vectry wiec troche mocy mi brakuje ale jak skonczy sie gwarancja to napewno rozejrze się z jakims CHIPEM. Co do silnika i ekspluatacji to wiem ze turbo trzeba studzic ale moze jakies ogolne uwagi na temat olejów ich wymiany pasków itp. Tak z ciekawości to ile Ci Twój pali?
"Ochrona" auta, dodatki...
Zwiń
X
-
"Ochrona" auta, dodatki...
1. NAKŁADKI NA PROGI
Wydaje mi się, że kiedyś było takie coś w konfiguratorze, a teraz nie ma.
Używacie nakładek na progi?
Czy faktycznie w Octaviach progi szybko ulegają zniszczeniu/porysowaniu podczas użytkowania wozu?
2. POKROWCE NA SIEDZENIA.
NA ile trwałe są materiały obiciowe w Skodach? Kupujecie lub dajecie do uszycia pokrowce na siedzenia?
Jak wyglądają tapicerki siedzenia kierowcy, czyli najbardziej używanego, po np. 5 latach użytkowania?
Widać zużycie, przetarcia?
3. LISTWY BOCZNE
Do O1 standard. Do O2 jako opcja za 250pln - pewnie zamawia każdy, szkoda mieć drzwi obite, zawsze coś uchronią na parkingach.
CZy są listwy szersze, tzn. bardziej "schodzące" w dól drzwi, chroniące więcej?
4. DYWANIKI GUMOWE
Dealer zazwyczaj daje lub je proponuje.
A normalnie nie ma dywaników? Czy są materialowe? Materiałowe są pewnie chłonne, mają sens w ogóle?
Czy są też wykładziny gumowe na podłogę bagażnika?
5. BRA
NA przód - wygląda koszmarnie, auto jest zeszpecone. Używa ktoś tego?
-
-
Re: "Ochrona" auta, dodatki...
Zamieszczone przez satoot2. POKROWCE NA SIEDZENIA.
NA ile trwałe są materiały obiciowe w Skodach? Kupujecie lub dajecie do uszycia pokrowce na siedzenia?
Jak wyglądają tapicerki siedzenia kierowcy, czyli najbardziej używanego, po np. 5 latach użytkowania?
Komentarz
-
-
Progi sie szybko rysuja polecam nakladki
Siedzenia jak dla mnie niezniszczalne chyba ze ktos ma d...e jak szafa 3dzwiowa.
Dywaniki gumowe mam od nowosci, nie poprzecierane, calkiem spoko, na materialowe nie zamienie, bo w zimie masakra by byla... ewentualnie materialowe w lecie, a w zimie guma.
Listwy bocznych to chyba tylko w mincie nie ma, wiec nie mam porownania jakby wygladaly moje drzwi bez/z listw/ami.
Bra jak dla mnie oblechAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Do pokrowców na siedzenia, i gumowych dywaników, dodałbym jeszcze chlapacze gumowe przy przednich kołach. Szczególnie przydają się w zimie, gdyż nie gromadzą się przy kołach, pod podwoziem, pod progami, bryły lodu. Jeżeli taka bryła się pojawi przed chlapaczem, to szybko odpada. Nie zawsze te chlapacze są montowane fabrycznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozaProgi sie szybko rysuja polecam nakladki
Nie wiem co dają w salonie, natomiast widziałem tez na allegro folie, mniej się rzuca w oczy niż nakładka, i łatwiej (częściej) można wymienić na nową.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satoot1. NAKŁADKI NA PROGI
Wydaje mi się, że kiedyś było takie coś w konfiguratorze, a teraz nie ma.
Używacie nakładek na progi?
Czy faktycznie w Octaviach progi szybko ulegają zniszczeniu/porysowaniu podczas użytkowania wozu?
Zamieszczone przez satoot2. POKROWCE NA SIEDZENIA.
Zamieszczone przez satoot3. LISTWY BOCZNE
Do O1 standard. Do O2 jako opcja za 250pln - pewnie zamawia każdy, szkoda mieć drzwi obite, zawsze coś uchronią na parkingach.
CZy są listwy szersze, tzn. bardziej "schodzące" w dól drzwi, chroniące więcej?
Zamieszczone przez satoot4. DYWANIKI GUMOWE
Dealer zazwyczaj daje lub je proponuje.
A normalnie nie ma dywaników? Czy są materialowe? Materiałowe są pewnie chłonne, mają sens w ogóle?
Czy są też wykładziny gumowe na podłogę bagażnika?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Re: "Ochrona" auta, dodatki...
Zamieszczone przez oculusZamieszczone przez satootCzy są też wykładziny gumowe na podłogę bagażnika?
był bym zainteresowany takim 'wynalazkiem'.©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
:arrow: zdjęcia
Komentarz
-
-
satoot, Akurat te nakladki na progi jak sa dobrze zalozone w OII jak i w OI to mozna je zalozyc i nie sciagac do konca zycia auta. No chyba ze w gumiakach bedzie sie jezdzic autem i buty z blota czyscic o progi :lol:
Te dywaniki do bagaznika to na alledrogo sprzedawali za ok 100-150zl z tego co pamietam.
Komentarz
-
-
Komentarz