Jaki olej jest w nowym aucie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mokart
    Drive
    • 2005
    • 40

hmmm mówilismy o wygladzie a nie komforcie jazdy :szeroki_usmiech ,jezdzi sie kiepsko bo sam na takich jezdziłem...
    235/40/18koszmar na nasze drogi ale wyglad fajny

ile ludzi tyle gustów :szeroki_usmiech
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

Sam nie wiem, jakim olejem mam zalane nowe 1.8T ? Wie ktos ? Jaka marka i model ?
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• mario_op
      Ambiente
      • 2005
      • 112

Pewnie jakiś mineralny. Lepiej wymień po paru tys. lkm np. po 3000.
      COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• michu
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2004
        • 235

ja miałem mobil1 5w50 ale podobno jest za żadki do tego silnika i lepszy byłby jakiś 10w50 lub 10w60 ( po programie ). Ja się nie znam ale tak twierdzi mój tuner.
        pozdro
        - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• mario_op
          Ambiente
          • 2005
          • 112

10w ? no to masz niewielki wybór, bo większość nowych olejów jest 0w lub 5w. A wogóle to ten parametr określa gęstość w niskich temperaturach więc nie wiem w czym problem. co innego drugi parametr np 30 to faktycznie trochę mało a teraz coraz więcej takich olejów. Pozatym jak 5W50 to mało to co powiesz na 5w40 motula?
          Tak na zakończenie dodam, że w lepkości 10W60 do wyboru jest głów nie Castrol RS i Shell Helix. Z pierwszym kiedyś była wpadka z jakością więc ja już go nie zaleję.
          COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

u mnie od nowosci jest lany Castrol SLX, to jest chyba 0w-30 (lub 5w-30).
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

Pracuję...