Ja bym się tam wcale tak nie pchał w nowy silnik... :diabelski_usmiech
Dylemat!
Zwiń
X
-
Dylemat!
Witam i nisko sie klaniam. Panowie.. I Panie oczywiscie. Sprawa wyglada następująco. Obecnie śmigam Audi 80 TDI, no i zlego slowa powiedziec nie moge! Może nic nowego i żadna rewelacja ale chcem zmienic auto. Przeznaczona kwota to 4-6tys.euro. Samochod na pewno sprowadze z zagranicy (mino podupadającej zlotówki). I teraz pytanie. Zastanawiem sie nad Paskiem B5, Audi A4,A6,Octavia, ewentualnie Oplem Vectra wszystkie auta oczywiscie w dislu, bo zawsze jest rynek "wtórny", i w ogóle tak chcem. Zastanawiam sie nad Octavia! Z plusow to wyglad!! 10pkt.ale srodek, czy aby nie jest na zbyt plastikowy? No chodzi mi o to co przekona mnie za tym samochodem w tej cenie o prucz rocznikowo mlodszym. Dodam ze interesuje mnie tylko sam.combi. Powiedzcie czemu Octavia? I bardzo prosze o merytoryczne odpowiedzi...
Z podziekowaniem
-
-
zoz, użyj szukaj, był ten temat już poruszany
na tak) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...aczego+octavia
na nie) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19192
Komentarz
-
-
Passat - problematyczne przednie zawieszenie (drogo) i nr 1 u zlodzieju
Vectra - karton na kolach wg Clarksona z Top Gear, i tu akurat sie z nim zgadzam - nie wywoluje to auto zadnych emocji, nic...
A4 - fajny srodek, ale buda troche a la mydelniczka (jesli mowimy o takiej za 4-6 k euro) i tez chyba czesci drozsze
Octavia - malo miejsca z tylu, troche pustawe wnetrze - jedni powiedza ze tandetne, a inni ze spartanskie - a wiadomo z filmu 300 , ze Spartianie to 100 % mezczyzni :-)
Ja bym bral albo A4 albo OI, chyba ze A4 ma to samo skomplikowane zawieszenie przednie co Passat, to chyba wtedy OI.
Na korzysc Octavi:
1. mlodszy rocznik
2. ladny wyglad zewnetrzny
3. poprawny wyglad wewnetrzny
4. ladne zegary
5. w porownaniu z vw i audi mniej kradna (na czesci chyba?) - wiec mniej problemow
6. tansze (?) czesci i serwis
7. nie wzbudza nie zdrowych emocji (zawisc sasiadow, etc. - "a skad on ma tyle pieniedzy ze jezdzi VOLKSWAGENEM???? - wow ;-) )
8. Prostrze zawieszenie = lepsze na nasze drogi (a wlasciwie "prawie drogi")
Komentarz
-
Komentarz