Zjeżdżanie z chodnika a uszkodzenie podwozia.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polokij
    Classic
    • 2007
    • 19

Witam.Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
    Zakupiłem niedawno OCTAVIE 99rok,mam problem iż jak wkładam kluczyk do zamka to w ogóle nie mogę go przekręcić aby otworzyć drzwi(mam centralny z pilota)ale jeden sprawny zamek By się przydał...
    Miał ktoś taki problem??Da się go w miarę rozwiązać??
  • arturv3
    Ambiente
    • 2006
    • 100

Dzisiaj zjeżdzałem z chodnika obydwoma przednimi kołami na raz i zachaczyłem "brzuchem" o krawęznik. Huk był dość spory i zastanawiam się czy mogłem coś uszkodzić, czym mogłem przywalić? Przypuszczam, że mógł to być wachacz albo karoseria, nie mam teraz dostępu do kanału i nie mogę tego sprawdzić a trochę się niepokoję. Czy ktoś z Was miał coś takiego?
    Samochód to Octavia I, TDI 110 KM.

Komentarz

• zgucio
      Rider
      • 2007
      • 691

mi sie ze 3 razy zdażyło i z tego co oglądalem później w kanale to zachaczałem taką osłona na tłumik w okolicach katalizatora przykręconą 4 wystajacymi śrubami czyli nic sie nie stało chcociaz u ciebie nie musicło byc koniecznie to miejsce
      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• oculus
        Ambiente
        • 2008
        • 228

Niskie zawieszenie z przodu OI, to jej podstawowa wada. Jak kupiłem swoją pare lat temu, to urwałem dwa zderzaki i wygiąłem trochę rant wystający z progu od spodu zanim się przyzwyczaiłem.
        Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• satoot
          Rider
          • 2008
          • 525

Zamieszczone przez oculus
          Niskie zawieszenie z przodu OI, to jej podstawowa wada.

Dlatego czy 'pakiet na bezdroża' za 900pln nie powinien być standardem w O1?

I zamaist za dopłatą go montować na życzenie zamawiającego, powinien być za opłątą na życzenie demontowany z wozu seryjnego.

Komentarz

• ryhO
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1302

satoot, i tutaj się z tobą nie zgodzę. Ja swoją czesię jeszcze posadziłem bardziej. Na sportowych sprężynkach niżej o 4,5 cm wyglądała bossssssko. Niestety żona w ciąży wybiła mi z głowy wygląd i trzeba było wrócić do seryjnych sprężyn. Taniej niż pakiet na bezdroża wychodzi płyta pod silnik firmy MROV (można poczytać na forum o niej) Wg mnie bardziej się przyda niż pakiet na bezdroża ale to tylko moja subiektywna opinia

Komentarz

• arturv3
              Ambiente
              • 2006
              • 100

Czy miska olejowa jest za czy przed przednią osią?
              W ogóle to co może być najniższym punktem w podwoziu za przednią osią?
              Po tym uderzeniu przejechalem jeszcze ok 35 km i nic się złego nie działo.

Komentarz

• zgucio
                Rider
                • 2007
                • 691

u mnie miska jest przed przednia osią w dieslu tez powinna być przed

za przednią osią najniżej mam rure od kolektora wydechowego łączącą sie z tłumikiem
                u mnie jest troche porysowana
                ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• rogoz
                  Rider
                  • 2006
                  • 397

Zamieszczone przez satoot
                  Dlatego czy 'pakiet na bezdroża' za 900pln nie powinien być standardem w O1?
                  I zamaist za dopłatą go montować na życzenie zamawiającego, powinien być za opłątą na życzenie demontowany z wozu seryjnego.
                  Tak też jest za wschodnią granicą, np: http://www.skoda-avto.ru/resource_3893.pdf
                  Każda Octa Tour posiada w standarcie pozycję: • Пакет для плохих дорог

Komentarz

• pablo_doctor
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 791

pewnie dlatego ze u nich drogi sa jeszcze lepsze niz u nas...
                    pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• satoot
                      Rider
                      • 2008
                      • 525

Zamieszczone przez ryhO
                      satoot, i tutaj się z tobą nie zgodzę. Ja swoją czesię jeszcze posadziłem bardziej. Na sportowych sprężynkach niżej o 4,5 cm wyglądała bossssssko. Niestety żona w ciąży wybiła mi z głowy wygląd i trzeba było wrócić do seryjnych sprężyn. Taniej niż pakiet na bezdroża wychodzi płyta pod silnik firmy MROV (można poczytać na forum o niej) Wg mnie bardziej się przyda niż pakiet na bezdroża ale to tylko moja subiektywna opinia
                      Tu nie ma się z czym nie zgadzać, bo ja nie twierdzę, że powinien być, tylko pytam.
                      A nawet jakby był w standardzie, co wydaje mi się zdrowe i lepsze dla tego auta, to byś obniżał - zamiast o 4,5 to o 6,5cm - dla osoby chcącej obniżyć i tak bez różnicy ile obniża, a dla pozostałych - lepsze/wyższe auto na koleiny i krawężniki.

Komentarz

Pracuję...