Instrukcja obsługi

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fijol687
    Classic
    • 2010
    • 8

Instrukcja obsługi

Witam.
    Niedługo odbieram autko.
    1999 r L&K ciemno zielona w HB.
    Mam pytanko jakie można poczynic zmiany by autko wygladalo na bardziej atrakcyjne.
    Mowie tu o takich zmianach jak wymiana lamp tylnych - jakie pasuja do tego modelu?
    wymiana oswietlenia w srodku - podobno pasuje od Superba
    Zakup felg alu 16"
    Prosze o porade.
    Wiem ze odeslecie mnie do wyszukiwarki ale naprawde jest tego za duzo by szukac.
    Jesli uwazacie ze temat jest zbyteczny to przepraszam :>
  • barmanek
    Classic
    • 2008
    • 17

Instrukcja obsługi

Witam.
    Od trzech tygodni jestem użytkownikiem Octavii 1,9 TDI, 110 KM rocznik 1999 przebieg 200 tyś km. Przedtem jeździłem Vectrą 2.5 v 6 - silnik benzynowy z LPG. Moje doświadczenia z TDI są równe zeru. Nie wiem jak często robic przeglądy eksploatacyjne, na jakim paliwie jeździc itp, dlatego w pierwszej kolejności chciałbym przeczytac instrukcję obsługi. Czy ktoś może dysponuje wersją elektroniczną takowej byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich serdeczbie i szerokości życzę.
    Zbychu z Gliwic

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

barmanek,

Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• barmanek
        Classic
        • 2008
        • 17

Bardzo dziękuję!
        A może ktoś dysponuje książką serwisową, bo z instrukcji niewiele wynika. Chcę znać terminy wymiany oleju silnikowego, rozrządu, filtru paliwa , producentów części i płynów zalecanych przez producenta oraz przez użytkowników itp.
        Zbychu z Gliwic

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

barmanek,
          mówisz i masz.A na przyszłość korzystaj z szukajki.To taki przycisk na górze strony :P

Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kolega przyzwyczajony, że ma wszystko na tacy podane...
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• barmanek
              Classic
              • 2008
              • 17

Jakie na tacy? Pytałem o przeglądy eksploatacyjne – pierwszy link do zrób to sam zero informacji o które pytałem, drugi link sfotografowana książka – życzę powodzenia w przeglądaniu i drukowaniu. A ty Kolego zamiast pomóc, to beznadziejny i nic nie wnoszący komentarz.
              Zbychu z Gliwic

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

barmanek, beznadziejna to jest twoja odpowiedź. Jesteś kolejną osobą w tym tygodniu, która pyta o to samo, bo jej się nie chce wcisnąć przycisku Szukaj u góry tylko idą na łatwiznę. Założyłeś konto i od razu parę minut później założyłeś bezradnie nowy wątek. Zajmuje to 1-2 minuty i masz takie wyniki do instrukcji:

A jeśli liczysz, że ktoś Ci jeszcze będzie drukował książkę, bo ci się nie chce oglądać to lepiej jedź to ASO na kawkę, a oni zrobią resztę.

Co do reszty pytań to wszystkie odpowiedzi masz na forum. Skoro masz diesla to leje się do niego olej napędowy (na dystrybutorze jest napisane ON). Informacje o przeglądach i innych rzeczach masz także na forum w już istniejących wątkach (nawet o paliwie).

Komentarz

• barmanek
                  Classic
                  • 2008
                  • 17

I cóż z tego, że jestem osobą która pyta o to samo. Forum ma chyba pomagać, a skoro nie chcesz pomóc to po co twoje wywody. Skoro wszystkie tematy na forum zostały już poruszone to według Ciebie najlepiej je zamknąć bo nie ma już o czym rozmawiać. I tak mnie nie obrazisz bo wiem co to znaczy ON, a ty jak widzę od ponad roku pomogłeś 8 razy brawo za wynik, ja nie chcę pomocy od Ciebie, myślę że inni użytkownicy są normalni i chętnie odpowiedzą na moje pytania.
                  Zbychu z Gliwic

Komentarz

• Guguś
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1212

barmanek, forum jest po to aby pomagać i zrzesza ludzi inteligentnych, potrafiących czytać a skoro zapoznałeś się z regulaminem tego działu i zaznaczyłes opcję akceptuje to nie bardzo wiem po co taka beznadziejna dyzkusja,

Każdy tego typu wątek poprostu zaśmieca fora, a chodzi o to aby był ład i porządek.

NIkt nikomu nie zamierza, jeżeli jest jeden wątek dotyczący jednego tematu jest super, a jeżeli takich userów jest kilka tysięcy to odpowiedz Sobie Sam na pytanie ile takich beznadziejnych powtarzających wątków pojawia się na forum.

i tyle w tym temacie.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

barmanek, zobaczymy ile "pomógł" zbierzesz Ty za rok obecności tutaj. Jeśli uważasz, że któreś twoje pytanie zostało bez odpowiedzi możesz je kontynuować zadać w wątku, który już istnieje. Tygodniowo przybywa na tym forum kilkanaście-kilkadziesiąt osób. Wyobraź sobie jaki byłby bajzel na forum, gdyby każda z nich założyła wątek z pytaniem o instrukcję obsługi, albo o to jakie paliwo ma wlać do swojego auta.

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Obie te rzeczy sa do nabycia w ASO. Ich rozpowszechnianie w formie elektronicznej jest nielegalne w Polsce, tak wiec nie widze sensu kontynuowania tej dyskusji.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...