A nikt z was nie ma wykresu bądź ilustracji graficznej jaka rzeczywista jest różnica pomiędzy tarczami fabrycznymi : ASV vs ASZ vs BEMBO lub Zimermann ??? Ciekawy jestem bo odczucie podczas hamowania na pewno jest pytanie tylko jaka jest prawdziwa różnica...? :roll:
Tarcze Brembo MAX. Wasze opinie
Zwiń
X
-
Ciezko bedzie namierzyc odpowiedni artykul w prasie dopasowany do naszych aut.
Jedyne co moglbym polecic to:
Jest to calkiem porzadny artukulik z GT sprzed 2 lat, gdzie na przykladzie Seicento przetestowano kombinacje 3 roznych tarcz i 7 roznych klockow.
Oprocz tego z tego samego zrodla troche podstaw:
Postaram sie poszukac czegos wiecej, ale moze byc ciezko.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Aktualnie mam u siebie tarcze Brembo Max oraz klocki Ferodo Premier, zrobiłem na nich na razie niewiele km, ale jestem zadowolony, dużo lepiej sie spisują niż fabryczne.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luky8Aktualnie mam u siebie tarcze Brembo Max oraz klocki Ferodo Premier, zrobiłem na nich na razie niewiele km, ale jestem zadowolony, dużo lepiej sie spisują niż fabryczne.
i ja równierz , zrobiłe 10 tys i jest na razie ok chociaż nie widzę wielkiej różnicy , niestety mam z tyłu bębenki . nie sa za głośne przy normalnym chamowaniu ale miałem teraz sytuację awaryjną w górach i wcisnąłem pedał do oporu to było słychac mocne uderzenia o nacięcia
zahmowały dobrze całe szczęście i abs się nie włączył to chyba ok?.
rozmawiałem z gosciem który zajmuje sie tylko hamulcami i jest chyba najlepszy mieście / zresztą też ma octę110km / to powiedział że tylko ebc nawiercane ale trzeba robić przód i tył , u niego około 1 tyś. leszekO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz