klima kaput !!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• klima kaput !!!

Samiec, nienarzekaj słyszałem jak Ci gra i jak na same przody to jest niezle

prawie jak u mnie:-)

klima kaput !!!

Klima powiedziała papapa a raczej pssssssss :evil:
    Przetarł się przewód od osuszacza, taki przewodzik aluminiowo gumowy kosztujacy w serwisie, cena promocyjna dla zainteresowanych jedynie 1040 złociszy, nie mexykańskich ani boliwijskich pesos, tylko złociszy :evil:
    Chore!
    Sprawe załatwił mi gostek od klimek zaspawując aluminiowy przewodzik oraz napełniając układ za 2 stówki.
    Klima chłodzi i jest ok!!
    Sprawdźta u siebie czy taki aluminiowy cylinderek po prawej stronie klimy od strony silnika nie opadł na blache która jest pod nim. Jezeli jest luźny to opada na blache która z czasem przecina przewód i występuje temat jak powyżej.

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Dzieki Bond za rade - dzis sprawdzam.

Dobrze, ze nie polegles na tysiaczka... :twisted:
      TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Niezle. :evil:

Mi ostatnimi czasy w najwieksze upaly strasznie glosno zaczela pracowac chyba sprezarka od klimy. Warczy jak traktor, az slychac w srodku. Z tym, ze nie caly czas tylko momentami i na postoju.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• bendi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 465

Re: klima kaput !!!

Zamieszczone przez Bond
          Klima powiedziała papapa a raczej pssssssss :evil:
          Przetarł się przewód od osuszacza, taki przewodzik aluminiowo gumowy kosztujacy w serwisie, cena promocyjna dla zainteresowanych jedynie 1040 złociszy, nie mexykańskich ani boliwijskich pesos, tylko złociszy :evil:
          Chore!
          Sprawe załatwił mi gostek od klimek zaspawując aluminiowy przewodzik oraz napełniając układ za 2 stówki.
          Klima chłodzi i jest ok!!
          Sprawdźta u siebie czy taki aluminiowy cylinderek po prawej stronie klimy od strony silnika nie opadł na blache która jest pod nim. Jezeli jest luźny to opada na blache która z czasem przecina przewód i występuje temat jak powyżej.
          trochę nie do końca czaję gdzie to jest, możesz wkleić fotkę, będę zobowiązany
          Outlander
          była OII 4x4 BMM
          już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

Zamieszczone przez Purchawa

Mi ostatnimi czasy w najwieksze upaly strasznie glosno zaczela pracowac chyba sprezarka od klimy. Warczy jak traktor, az slychac w srodku. Z tym, ze nie caly czas tylko momentami i na postoju.
            Moze być za mało czynnika, gościu twierdził że jak go brak, to sprezarka musi nadrobić to wiekszym nakładem pracy.
            Sprawdź, nawet serwisy dają spore rabaciki jeżeli chodzi o sprawdzenie klimy http://www.skoda.pl/promocje/klimatyzacja/
            No i chyba trzeba bedzie sie wybrać na grzyby do gościa.
            A, twierdził że odgrzybianie w serwisie trwa 1,5 godziny ( 70 zł)a u niego cały dzień (150 zł). Powodowane jest to nie jego ślemazarnością lecz tym że on "zbiera" grzyby ładując chemię przez 8 godzin we wszystkie przewody, a serwis spryskuje jakimś prostackim preparatem ktory mozna zakupić w detalicznych sklepach.
            Ale niewiadomo jaka prawda

Komentarz

• pantol
              Elegance
              • 2004
              • 754

[quote="Bond"]
              Zamieszczone przez Purchawa
              Powodowane jest to nie jego ślemazarnością lecz tym że on "zbiera" grzyby ładując chemię przez 8 godzin we wszystkie przewody, a serwis spryskuje jakimś prostackim preparatem ktory mozna zakupić w detalicznych sklepach.
              Ale niewiadomo jaka prawda
              Widziałem jak to robi serwis ASO! Zdejmują podszybie, potem filtr ppyłkowy, włączają nawiew, psikają trochę preparatu, czekają z 10 minut i składają wszystko do (za przeproszeniem) kupy! Dlatego zamiast w ASO lepiej qpić sobie specyfik i samemu to zrobić w równie "profesjonalny" co ASO sposób.

[ Dodano: Wto 12 Lip, 05 18:13 ]
              Zamieszczone przez Bond
              Właduj jakąś fotkę żebym połowy przewodów w aucie nie powyginał :szeroki_usmiech
              Jarek "Vinci"

Komentarz

Wedle życzenia panowie.

i następne

Mam nadzieje że wszystko teraz bedzie jasne.

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

dzięki za fotki - bo też nie bardzo kumałem gdzie to jest :wink:

Komentarz

• Masmo
                    L&K
                    • 2005
                    • 1145

Zamieszczone przez arci9
                    dzięki za fotki - bo też nie bardzo kumałem gdzie to jest :wink:
                    qrcze ja też nie kumam. Z której strony ta fota zrobina i co jest na pierwszym planie na focie poniżej?? Z góry dzięki za łopatologię.
                    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Ok panowie. Jutro zdjęcie łopatologiczne.
                      A może tego cuda nie ma przy zwykłej klimie?
                      Zdjęcie było robione stojac przed samochodem, po prawej stronne widać wiatrak od chłodnicy.

[ Dodano: Pią Lip 15, 2005 1:16 pm ]
                      I oto ono!
                      Fotka rozjaśniająca

Komentarz

Pracuję...