no mam zalozone 225/40 a ta tabelka to co to??:P co przedstawiaja te procenty
Dwa odczuwalne"stopnie" doładowania turbiny.
Zwiń
X
-
Dwa odczuwalne"stopnie" doładowania turbiny.
Cześć Wszystkim.
ostatnio szukałem kilku koników w mojej skodzince, była po prostu przymulona. Doszedłem że winą były wężyki podciśnienia które były w niektórych miejscach poprzecierane. Teraz jest dużo lepiej, autko ładnie zbiera się z dołu i nieźle radzi sobie w górnym zakresie obrotów.
Mam tylko jedno pytanie, na pierwszym biegu czuje wyraźne kopniecie powyżej 2500 obr/min, natomiast na kolejnych biegach już ciągnie równo i nie ma tego wyraźnego przyspieszenia.
Powiedzcie proszę jak jest u was (chodzi mi o turbiny o zmiennej geometrii).Tak ma być czy może dalej powinienem szukać? Wydaje mi sie ze kiedys bylo troche lepiej i ten przeskok był odczuwalny przynajmniej na 2 i 3 biegu.
-
-
U mnie w 1.9TDI AGR największego kopa odczuwam na 2 biegu powyżej 2100-2200 obrotów. Na trójeczce i czwórce też się ładnie zbiera na tym poziomie obrotów, ale oczywiście jest to już mniej wyczuwalne. Natomiast jedynka to chyba od samego dołu do góry wygląda podobnie, nie zauważyłem żeby powyżej 2000 było jakoś specjalnie mocniej niż powyżej 1000.
Komentarz
-
Komentarz