alfee, wlasnie ustalam sprawe z kolega "KUBAŃCZYK" i od niego wezme ten czujnik cene juz znam ale ma jeszcze sprawdzic nr czesci czy faktycznie sa 2 takie same nr czesci czy 2 rozne ma mi dac znac pod koniec tygodnia a z wyjmowaniem tego czujnika to sa takie jaja .... sporo trzeba rozerbac wlacznie z calym zawieszeniem skrzyni aby sie do niego dostac ale juz teraz przy wymianie bedzie prosciej
Octavia II
Zwiń
X
-
Octavia II
Witam,
Jestem na etapie zamawiania wymarzonego autka.
Jak myslicie dostałem dobrą cenę czy jeszcze się targować ?
wersja Ambiente 1.9 TDI + alarm + ubezpieczenie = 76.000
- upust 9500
- dodatkowy rabat
wyszło 62.000
z dodatkowych rzeczy(płatnych) biorę radio za 1600, klimatronic 1600 plus głośniki 400 zł
Pozdrawiam,
P690
-
-
Zamieszczone przez gebekTo tym bardziej super cena.Ja za taka specyfikacje plus blokada skrzyni zaplacilem
72500..w czerwcu 2007
Ale gebek musisz pamiętać że od tamtej pory ceny spadły oficjalnie w cenniku o 4 tyś i teraz rabat 9500zł dokładają.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, to prawda co piszesz..ale
Ambiente 1,9TDI plus metalic,plus ubezpieczenie,plus alarm=
74000+1800+2000+alarm okolo 1000=78800
78800-62000 do zaplacenia=16200 rabatu ,a nie 9500 wiec jest super .
Sam chetnie bym tyle zaplacilTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
twin, To zalezy co zamowisz dzis, nie na kazde auto ze Skody czeka sie 4 tygodnie, bardziej pokombinowane to jest 6-8 tygodni. Nie mowimy o OI Tour ktore zazwyczaj stoja gdzies na placu, bo tam juz malo kto domawia cos dziwnego.
Bo ten rabat to jest pic na wode. Zamiast obnizyc cene mamia wszystkich takim rabatem (oczywiscie tylko jak auto nie jest kredytowane przez VW Bank).
Listopad to jest juz jednak koniec roku, zobaczysz jaka wojna cenowa zacznie sie za miesiac - poltora :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Jesli bedzie tak jak piszecie,to po nowym roku bedzie mozna kupic 1.9 tdi Ambiente
w lakierze metalic ponizej 60.000pln :shock: .
AdamB, grafika twojego nicku sie zmienila :idea: ...dlaczego :?: jesli moge
spytacTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Panowie, macie rację i nie macie racji, cena jest ok zresztą jak każda nawet czasami i cennikowa ale ja nie o tym.
Obecne upusty są po części odziaływaniem rynku na obniżajace się ceny samochodów nowych przede wszystkim spowodowane umacniajacą się złotówką a i również końcem roku.
Chciałbym, aby ceny spadały cały czas, ale z doświadczenia ceny czasami i rosną.
powodem są np:
- bardzo dobra sprzedaż danego modelu jakim jest napewno O2
- kończeniem się kwot produkcyjnych danego modelu w danym roku (takie miejsce było w 2007 r. kiedy to w grudniu praktycznie nie było żadnych O2)
Dodatkowo jeśłi zamówisz teraz samochów produkcyjny to:
- masz gwarancję ceny, że nie wzrośnie
- jeśli spadnie przed odbiorem faktury i pojazdu zawsze możesz otrzymać dodatkowy upust wiec nic straconego.
pragnę również poinformowac że pod koniec roku wejdzie O2 FL a w tym przypadku nie sądzę aby ceny FL były takie same. Może wóczas nastąpić dylemat, bo nie będzie już takiej ceny, takiego modelu czy takiego wyposażenia i będzie trzeba się zastanowić czy brać po FL czy to co zostało na magazynach przed FL. To zawsze stanowi problem.
Z doswiadczenia pragnę przekazać żę skodzinek na kolejny rok zostaje bardzo mało a przeważnie to co zostaje to czasami tzw "wynalazki".
p.s. od kogo otrzymałeś taką cenę ? jeśli oczywiscie można wiedzieć ponieważ coś mi nei gra.
cena cennikowa to 75800 zł + 1990 ubezpieczenie Ty napisałeś ze 76 000 z ubezpieczeniem
napisałeś że dodatkowo bierzesz climatronic, radio i dodatkowe głośniki co daje cenę finalną 79400 zł wg cennika + ubezpieczenie
i teraz jeśli dostałęś 62 000 zł już z ubezpieczeniem od kwoty 79 400 zł to bierz i nawet się nei pytaj o nic bo ktoś ostro dołożył do interesu i mam nadzieje że nie ja.
jeśli kwota 62 000 zł wychodzi od kwoty bazowej z metalikiem + ubezpieczenie to u mnie taki samochód Ambiente lim 1.9 TDI z metalikiem masz za 61500 z alarmem + bon serwisowy na 500 zł gratis i srebrna karta + osobno płatne ubezpieczenie za 1990 na rok lub ok 4000 na dwa lata.
Jeśłi mozesz rozpisz dokładniej ofertę wówczas precyzyjnie będę mógł CI podać jaą masz ofertę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hondarpragnę również poinformowac że pod koniec roku wejdzie O2 FL a w tym przypadku nie sądzę aby ceny FL były takie same. Może wóczas nastąpić dylemat, bo nie będzie już takiej ceny, takiego modelu czy takiego wyposażenia i będzie trzeba się zastanowić czy brać po FL czy to co zostało na magazynach przed FL. To zawsze stanowi problem.
Poza O II obecnie nawet z upustem nie ma zbyt niskiej ceny.
Czyżby aż takie zmiany miały zajść w wyposażeniu?
Komentarz
-
-
Na max wypasiona wersje czeka sie w tym momencie ok 6 tyg. wiec dlatego napisalem koniec pazdziernika a nie listopada.
Ponadto moze upusty beda nieco wieksze pod koniec roku ale na to co zostalo na placu a nie na zamowienie produkcyjne bo takiego nikt wam pod koniec roku nie przyjmie juz wktrotce ze wzgledu na zmiane modelu.
Komentarz
-
Komentarz