Zamieszczone przez twin
Octavia II
Zwiń
X
-
Ja to rozumiem tak:
"....wersja Ambiente 1.9 TDI + alarm + ubezpieczenie = 76.000
- upust 9500
- dodatkowy rabat
wyszło 62.000 ..."
i tyle by za te wersje zaplacil, czyli 74 tys AMB + 1,8 tys kolor + 2 tys Ubezp + 1 tys Alarm = 78,8 - 9,5 tys rabat wychodzi 69,3 tys - x Rabat i wychodzi 62 tys.
"....z dodatkowych rzeczy(płatnych) biorę radio za 1600, klimatronic 1600 plus głośniki 400 zł ...."
Wyglada, ze rabat masakryczny bo 7,3 tys, ale do tych 62 tys trzeba doplacic:
1,6 tys radio + 1,6 tys klimatronik + 0,4 tys glosniki = 3,6 tys, czyli finalnie wychodzi:
62 tys + 3,6 tys = 65,6 tys
Co daje lacznie 69,3 tys (po rabacie 9,5 tys) - 65,6 tys = 3,7 tys rabatu realnie.
Ja tak to widze, bo nie jest to napisane, ze za AMB z tym, tym, tym i tamtym place tyle .... tylko za AMB z ubezp i alarmem palce tyle, a dodatkowo za to i to place tyle.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hondarPanowie, macie rację i nie macie racji, cena jest ok zresztą jak każda nawet czasami i cennikowa ale ja nie o tym.
Obecne upusty są po części odziaływaniem rynku na obniżajace się ceny samochodów nowych przede wszystkim spowodowane umacniajacą się złotówką a i również końcem roku.
Chciałbym, aby ceny spadały cały czas, ale z doświadczenia ceny czasami i rosną.
powodem są np:
- bardzo dobra sprzedaż danego modelu jakim jest napewno O2
- kończeniem się kwot produkcyjnych danego modelu w danym roku (takie miejsce było w 2007 r. kiedy to w grudniu praktycznie nie było żadnych O2)
Dodatkowo jeśłi zamówisz teraz samochów produkcyjny to:
- masz gwarancję ceny, że nie wzrośnie
- jeśli spadnie przed odbiorem faktury i pojazdu zawsze możesz otrzymać dodatkowy upust wiec nic straconego.
pragnę również poinformowac że pod koniec roku wejdzie O2 FL a w tym przypadku nie sądzę aby ceny FL były takie same. Może wóczas nastąpić dylemat, bo nie będzie już takiej ceny, takiego modelu czy takiego wyposażenia i będzie trzeba się zastanowić czy brać po FL czy to co zostało na magazynach przed FL. To zawsze stanowi problem.
Z doswiadczenia pragnę przekazać żę skodzinek na kolejny rok zostaje bardzo mało a przeważnie to co zostaje to czasami tzw "wynalazki".
p.s. od kogo otrzymałeś taką cenę ? jeśli oczywiscie można wiedzieć ponieważ coś mi nei gra.
cena cennikowa to 75800 zł + 1990 ubezpieczenie Ty napisałeś ze 76 000 z ubezpieczeniem
napisałeś że dodatkowo bierzesz climatronic, radio i dodatkowe głośniki co daje cenę finalną 79400 zł wg cennika + ubezpieczenie
i teraz jeśli dostałęś 62 000 zł już z ubezpieczeniem od kwoty 79 400 zł to bierz i nawet się nei pytaj o nic bo ktoś ostro dołożył do interesu i mam nadzieje że nie ja.
jeśli kwota 62 000 zł wychodzi od kwoty bazowej z metalikiem + ubezpieczenie to u mnie taki samochód Ambiente lim 1.9 TDI z metalikiem masz za 61500 z alarmem + bon serwisowy na 500 zł gratis i srebrna karta + osobno płatne ubezpieczenie za 1990 na rok lub ok 4000 na dwa lata.
Jeśłi mozesz ro
Zaisz dokładniej ofertę wówczas precyzyjnie będę mógł CI podać jaą masz ofertę.
Panowie,
To jeszcze raz rozpiszę jak wyglada moja konfiguracja:
O2 Ambiente liftback 1,9 TDI Manual
Cena podstawowa 74000 +alarm 700 + dywaniki + lakier metalik 1800 = 76500
- upust 9500 = 67000
- rabat 5000 = 62000
Wyposażenie dodatkowe płatne:
Radio skoda stream 1600
Głośniki tył 400
Climatronic 1600
62.000 + 3600 = 65600 cena samochodu do odbioru
Przepraszam za wczesniejszy błąd - w tej cenie nie ma ubezpieczenia
Komentarz
-
-
Cena chyba niezła, tylko tak się zastanawiam na co Ci Radio Skoda Stream za 1600 i głośniki tylne za 400 :?:
Zainwestuj lepiej w jakiś dobry patefon, a jeśli chcesz żeby porządnie grało bez przeróbek się nie obejdzie więc 400 zł wyrzucisz w błoto.
Ale to tylko moje zdanieNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez twinRadio Stream nie jest takie zle
natomiast co do jakości muzyki i trzymania zasięgu, gubienia fal itp. to klasyfikuję się gdzieś pomiędzy Safari 2 a 3Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
a ja powiem tak - wal do mnie po nową lepszą cenę - jak pisałem powyżej.
dodatkowo co do radia powiem tak. fabrycznie masz za 1600 + AUX, na allegro kupisz za jakieś pieniądze typu 500 czy 600 zł czy wiecej lub mniej, kradzione czy nie, z kodem czy bez, stary model czy nowy model - to wszystko trzeba sprawdzić, ale cena niższa, jednakze jak nie kupisz fabrycznego radia to nie bedzie AUX - jeśli nie podłączasz IPODA czy cóś to nie ma strat jak podłączasz to już wiesz.
Jak kupujesz na allegro niech CI poda kod SKZ i sprawdż go u dealera czy nie kradziony - chyba że świerzynka i jeszcze nie zgłoszony
Jeśli zrezygnujesz z fabrycznego radia bez znaczenia jak kupione to nie masz wizualizacji czujników cofania, jak CI to nie potrzebne i jedziesz na dzwięk to spok. Dodatkowo fabrycznego tak nie kradną jak inne standardowe bo jasne jest że za 1600 można kupić dużo lepsze zwykłe radio ale....
Co do głośników uważam że dodatkowe 4 szt są jak najbardziej wskazane wówczas tworzy się dźwięk bez tych z tyłu czegoś brakuje. Jeśli będą fabryczne wszystkie są o tych samych parametrach jeśli kupisz z przednimi a z tyłu wsadzisz coś innego wówczas zmień i przód tylko wtedy możesz uzyskać ładny dookólny dzwięk. Jeśli będziesz miał przód inny i tył inny nie dopasowany do przodu to nic poprawnie nie zagra.
Ja osobiście mam fabryczny komplet radia i 8 głośników i nie widzę w tym temacie problemów - jak nie jesteś audiofilem to CI styknie
mniej więcej wiem co piszę bo w drugim autku mam hi fi za ponad 23 tyś zł.
Co do uciekających fal - tak bywało ale nowe softy załatwiły sprawę w 95% ja mam w drugim autku Alpine za większe pieniądze i mam podobne problemy więc uważam że nie jest źle, co do MP3 - gra dobrze ale zdecydowanie łądniej na oryginałach CD - ale to już nie dotyczy radia lecz nagrania.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftnie na kazde auto ze Skody czeka sie 4 tygodnie, bardziej pokombinowane to jest 6-8 tygodni. Nie mowimy o OI Tour ktore zazwyczaj stoja gdzies na placu, bo tam juz malo kto domawia cos dziwnego.
Może naiwnie myślę, ale zawsze wydawało mi się, że auta są robione, i czekają na transport do salonów. Robi się Octavię z klimą, octavię bez klimy, albo z klimą i ze skórą - w dużym uproszczeniu. I teraz klient prosi o dołożenie czujników cofania (u dealera), 8 głośników (u dealera), nakłdki na progi i chlapacze (u dealera). To co zamówił jest zakładane do gotowego wozu i idzie do klienta.
Więc co tu ma trwać 6 tygodni?
Jak pisałem - może myślę naiwnie, ale dla mnie to trwa za długo.
Ja zamówiłem O1 z gazem, klimą, bezdrożami i komputerem - i też muszę czekać 6 tygodni - czy oni tak powoli montują ten komputer? Czy przez 6 tygodni wymieniają teleskopy pod pakiet na bezdroża?
Nie wiem, ale wg mnie trwa to za długo. No i już bym chciał mieć auto...
Komentarz
-
-
Ja się zastanwiam, dlaczego się tyle czeka.
Może naiwnie myślę, ale zawsze wydawało mi się, że auta są robione, i czekają na transport do salonów. Robi się Octavię z klimą, octavię bez klimy, albo z klimą i ze skórą - w dużym uproszczeniu. I teraz klient prosi o dołożenie czujników cofania (u dealera), 8 głośników (u dealera), nakłdki na progi i chlapacze (u dealera). To co zamówił jest zakładane do gotowego wozu i idzie do klienta.
Więc co tu ma trwać 6 tygodni?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
satoot, Jesli uwazasz ze 6-8 tygodni to duzo, zachecam do wycieczki do salonu Hondy w celu zamowienia Civica 2.2 i-CTDi, mozesz sie zdziwic. Tak ten to rodzynek, to taki samochod dla ludu VW Tiguan, tu czas oczekiwania jest godny Maybaha i inne takie auta, ktore niby sa na placu :twisted:
Gaz bedziesz mial zalozony w ASO. Masz do golasa dolozona klime, czy masz pakiet np Ice+?? Pakiet na bezdroza to wlasnie auto produkcyjne.
Nie robi sie takich aut na plac, na plac robi sie auta gole, bo prawdopodobieństwo, ze przyjdzie klient ktory zamowi dodatki a,b,c,t,y,z jest duzo mniejsze niz na klienta z pakietem 1
Komentarz
-
-
[quote="satoot"]Zamieszczone przez Maicroft
Ja zamówiłem O1 z gazem, klimą, bezdrożami i komputerem - i też muszę czekać 6 tygodni - czy oni tak powoli montują ten komputer? No i już bym chciał mieć auto...+ LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGaz bedziesz mial zalozony w ASO. Masz do golasa dolozona klime, czy masz pakiet np Ice+??
- tego co chciałem (najzwyklejsza klimatyzacja)
- do niskiej ceny - 2600 pakiet moore (a 1700 pakiet uboższy z klimą, 4500 sama klima, 5800 pakiet ICE z klimą)
- do tego co może być przydatne (el. szyby przód oraz centralny zamek)
- do tego co może się przydać (el. lustreka)
- do tego co ucieszy oczy, choć mi na tym najmniej zależało (lakierowane lusterka i klamki)
Ponadto pwoiązania z jakimś pakietem wymagał w konfiguratorze najzwyklejszy alarm i komputer pokładowy, więc wybrałem MOORE z klimatyzacją.
Nie wiem czy wybrałem dobrze, ale tak wydawało mi się najkorzystniej przy moim zapotrzebowaniu na chłodzenie wnętrza
Komentarz
-
-
6 tyg to nie dużo w porównaniu do konkurencji.
na magazynie SAP i u dealerów znajdują sie specyfikacje różnej maści ale przewaga to specyfikacje któe są najczęściej rotujace czyli np Ambiente z radiem CD. W celu zapewnienia pełnego asortymentu na magazynie SAP musaiłaby mieć plac dla samej Octavii mieszczący ponad 40 tyś egzemplarzy - bo tyle jest możliwych konfiguracji pojazdu - z punktu ekonomicznego jest to nierealne.
Co do montowania różnych elementów do samochodu gotowego to jest jak najbardziej możliwe ale nie wszystko. Głośniki z tyłu można zlecić i mogą być to fabryczne głośniki montowane w ASO ale koszt głośników + instalacja = wiecej niż 400 zł za fabrykę, chlapacze tylko w ASO ale komp pokłądowy jest integralną częscią elektroniki pojazdu i nie moze być dołożony od tak do modelu gotowego. WIaże się to z dodatkowymi czujnikami, czasami inną instalacją elektryczną, komp sterujacym, inne zegary z wyświetlaczem itp. - nie mówie ze się nie da bo jak ktoś się uprze i ma dużo kasy to nie ma sprawy ale jest to wóczas tak niewspółmiernie drogie do czasu produkcji ze się tego nie robi. Dodatkowo w kodzie VIN zapisane są wszystkie wyposażenia dodatkowe zamontowane w pojedździe i po identyfikacji w ASO widać jak pojazd jest skonfigurowany.
Dlatego dokładajac np komp pokładowy jest tworzona nowa specyfikacja po przez którą następuje rezerwacja części pod dany pojazd i trafia na taśmę produkcyjną.
mam nadzieje że chociaz trochę rozwiałem pytania i watpliwosci związane z produkcją i dodatkami.
p.s. jeśli kolor nie stanowi problemu dojeżdża do mnie taka wersja w kolorze czarnym z climatronic i radiem bez głośników (to można załozyć w ASO) wówczas nei czekasz 6 tyg a może 1 tydz. co do ceny się zgadamy ale będzie lepsza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez p690Panowie,
To jeszcze raz rozpiszę jak wyglada moja konfiguracja:
O2 Ambiente liftback 1,9 TDI Manual
Cena podstawowa 74000 +alarm 700 + dywaniki + lakier metalik 1800 = 76500
- upust 9500 = 67000
- rabat 5000 = 62000
Wyposażenie dodatkowe płatne:
Radio skoda stream 1600
Głośniki tył 400
Climatronic 1600
62.000 + 3600 = 65600 cena samochodu do odbioru
Przepraszam za wczesniejszy błąd - w tej cenie nie ma ubezpieczenia
Witam!
Jestem tu nowy ale też szukam takiej wersji jak kolega... dostałem dokładnie tą samą ofertę, ale mam wrażenie że jeszcze troszkę uskubię
Kiedy kolega zamierza kupić autko??
Komentarz
-
Komentarz