A czy ktoś może ma plik dzwiękowy z nagraniem wydechu TDI po modyfikacji albo gdzie w necie można tego posłuchać ?
Poduszki silnika
Zwiń
X
-
Sebol napisał:W zakresie prędkości 100-110 km/h czuć na kierownicy wibracje. Koła wyważałem dwa razy w różnych zakładach i jest to samo.
pozdrawiam i wracam do roboty :!:aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Ja cwiczyłem ten temat wielokrotnie i wedlug mnie najczesciej przyczyna sa opony matador oraz jesli jezdzisz na aluminiowych felgach to one maja tendencje do pozostawiania (utleniania sie) aluminium na tarczy hamulcowej i po zdjeciu kola i ponownym zalozeniu felga nie przylega rowno do tarczy. Ponadto uklad kierowniczy w octavce jest piekielnie czuły i nawet roznice 5g sa wyczuwalne na kierownicy. Jesli masz matadory to je wymien, jesli nie to oczysc tarcze hamulcowa na styku z felga lub wywaz kola naprawde w dobrym zakladzie.1,9 TDI Octavia II DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gimaJa cwiczyłem ten temat wielokrotnie i wedlug mnie najczesciej przyczyna sa opony matador oraz jesli jezdzisz na aluminiowych felgach to one maja tendencje do pozostawiania (utleniania sie) aluminium na tarczy hamulcowej i po zdjeciu kola i ponownym zalozeniu felga nie przylega rowno do tarczy. Ponadto uklad kierowniczy w octavce jest piekielnie czuły i nawet roznice 5g sa wyczuwalne na kierownicy. Jesli masz matadory to je wymien, jesli nie to oczysc tarcze hamulcowa na styku z felga lub wywaz kola naprawde w dobrym zakladzie.sebol Octavia TDI/ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebolMatadory już dawno zmieniłem na Goodyear Excellence. Pojadę jeszcze raz wywarzyć koła.
Sa jakies preparaty zeby sie to nie utlenialo ? i czym to usunac ,bo ten otwor trzeba bylo czyscic papierem sciernym :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez sebolMatadory już dawno zmieniłem na Goodyear Excellence. Pojadę jeszcze raz wywarzyć koła.
Sa jakies preparaty zeby sie to nie utlenialo ? i czym to usunac ,bo ten otwor trzeba bylo czyscic papierem sciernym :roll:sebol Octavia TDI/ALH
Komentarz
-
-
Felgi mam stalowe. Kierownica drży też przy lekkim hamowaniu. Podejżewam tarcze, ale byłem na diagnostyce owalizacji tarcz i bicie jest jeszcze w normie. Narazie nie mam funduszy na wymianę tarcz. Czy jazda ze zwichrowanymi tarczami ma negatywny wpływ na zawieszenie i cały układ jezdny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez henioFelgi mam stalowe. Kierownica drży też przy lekkim hamowaniu. Podejżewam tarcze, ale byłem na diagnostyce owalizacji tarcz i bicie jest jeszcze w normie. Narazie nie mam funduszy na wymianę tarcz. Czy jazda ze zwichrowanymi tarczami ma negatywny wpływ na zawieszenie i cały układ jezdny.sebol Octavia TDI/ALH
Komentarz
-
-
[quote="sebol"
Felgi mam stalowe. Kierownica drży też przy lekkim hamowaniu. Podejżewam tarcze, ale byłem na diagnostyce owalizacji tarcz i bicie jest jeszcze w normie. Narazie nie mam funduszy na wymianę tarcz. Czy jazda ze zwichrowanymi tarczami ma negatywny wpływ na zawieszenie i cały układ jezdny.[/quote]
Też mam taki efekt. Nasila się, gdy lekko skręcę kierownicę i lekko hamuję. Wtedy drży mi kierownica.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Jakie są efekty po wymianie?
Komentarz
-
Komentarz