Dioda do alarmu jest?? Bo generalnie chyba kazdy alarm ma diode sygnalizacyjna.
Felgi - wyważanie
Zwiń
X
-
Felgi - wyważanie
Witam,
ostatni zakupiłem nowe opony Goodyear UG7+ w opony.com. Oprócz tego kupiłem felgi stalowe 15'' na allegro podobno nowe oryginale Vw (wyglądały jak nówki). Pojechał założyć gumy na felgi i okazało się że przy wyważaniu założono mi ciężarki do 25 g (wzależności od opony) czy to normalne ? Czy raczej te felgi nie były nowe - chociaż sam oponiarz spytał się ile dałem za te nówki
-
-
hadek, poza felgą to również może być wina opon... Co do ciężarków to 25g jest jeszcze spokojnie do przeżycia. Mi w zeszłym roku przy zakładaniu nowych oponek ( Toyo T1R ) na nówki alu ( Dezent Y ) gościu do jednej felgi przylepił ciężarek 95 gramów ( zauważyłem dopiero kilka dni później przy myciu felg) !!! Podjechałem do innego gumiarza i ten poprzez odpowiednie ułożenie opony na feldze ( znacznik względem maszynki ) zredukował ciężarek do 10 gramów. Niestety nie każdemu specowi chce się zakładać, zdejmować, i wyważać po 3 razy każdą oponę...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Witam
ja mam inne pytanie ale związane z tą tematyką. Mam teraz Octavie na fabrycznych 17'calowych Pegazusach i problem polega na tym czy śruby z tych oto felg podejdą do fabrycznych stalówek 15' które dostałem na zimę od dealera przy zakupie?. Na pytanie moje dlaczego nie dali drugiego kompletu śrub pan sprzedawca powiedział że te beda pasować a mi jakoś w to nie chce się wierzyć, bo cos mi sie zdaje ze sruby moga byc za długie i moze byc inny stożek, aczkolwiek jeszcze tego nie sprawdzałem. Co wy o tym sądzicie :?:
PozdrOctavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002hadek, poza felgą to również może być wina opon... Co do ciężarków to 25g jest jeszcze spokojnie do przeżycia. Mi w zeszłym roku przy zakładaniu nowych oponek ( Toyo T1R ) na nówki alu ( Dezent Y ) gościu do jednej felgi przylepił ciężarek 95 gramów ( zauważyłem dopiero kilka dni później przy myciu felg) !!! Podjechałem do innego gumiarza i ten poprzez odpowiednie ułożenie opony na feldze ( znacznik względem maszynki ) zredukował ciężarek do 10 gramów. Niestety nie każdemu specowi chce się zakładać, zdejmować, i wyważać po 3 razy każdą oponę...
[ Dodano: Pon 22 Wrz, 08 21:51 ]
voctawias, ja mam przy 16" Vegach te same śruby co przy 15" metalowych. Są wystarczająco długie i kształt przylgi śruby pasuje. Masz oryginalne skodowskie więc też powinno grać wszystko.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
sorki trochę nie w temacie ale jak czytam o tych odważnikach to się uśmiechnąłem.
moje drugie auto w stajni to explorer na 33"(305x70x15)oponach i kupiłem w tym roku opony bieżnikowane terenowe ze względu iż ori kosztują od 700zł wzwyż za sztukę.pojechałem je wyważyć i po kilku próbach po obracaniu opony na feldze na dwóch sztukach wychodziło 800gram na felgę(felgi chrom więc odważniki klejone w 3 rzędach).można by było cegłę przywiązać do felgi jako wyważenie.
pojeźdiłem trochę i i tak trzepało kierownicą.odważniki poodrywałem i jest o wiele lepiej.takie duże koła na tyle wolno się kręcą że czuć coś na kierownicy powyżej 120km/h a takie prędkości w aucie przygotowanym do terenu to już extrem.
rozbawiło mnie to 25gram z pierwszego postu,ale faktycznie taka waga jest ok.
Komentarz
-
Komentarz