Montaż nowych aut i inne OT
Zwiń
X
-
szkoda, Co się tak dziwisz? Nie pamiętam teraz dokładnie, ale od sierpnia albo od września auta schodzące z taśmy produkcyjnej już mają w VIN-ie następny rocznik zakodowany. Więc te co teraz się robią, to mają rocznik 2009.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Do opon pewnie niewiele, ale kolega satoot, zakłada, że jego auto jest teraz montowane.
[ Dodano: Czw 18 Wrz, 08 20:39 ]
Zamieszczone przez twinChyba rok modelowy a nie rocznik
Poza tym grupa VAG właśnie podaje rok modelowy. Więc auto produkowane teraz ma już zakodowaną datę 2009.Alfee
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeno bo jak zamawiał wersje do produkcji a nie wziął tego co stoi na placu, to jest.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
twin, A skąd wiesz, czy już nie zjeżdżają z taśmy poliftowe? Firma musi mieć czas dla marketingu na przygotowanie akcji i wypromowanie modelu, żeby od 1 stycznia zaoferować klientom towar a nie tylko fotografie w ulotkach z obietnicą, że za 3 miesiące dostaną swój samochód. IMO Auta poliftowe już są w produkcji i będą oferowane od pierwszych dni roku 2009. A nie z poślizgiem.Alfee
Komentarz
-
-
szkoda, Kolor owszem, bo nie przelakierują auta na życzenie klienta. Ale wyposażenie to inna bajka. Taniej jest domontować wyposażenie, które chce klient i za które zapłaci, niż to samo auto sprzedać na wyprzedaży rocznika i stracić na nim kilka tysi. Tak patrzy na to fabryka/dealer.Alfee
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeszkoda, Kolor owszem, bo nie przelakierują auta na życzenie klienta. Ale wyposażenie to inna bajka. Taniej jest domontować wyposażenie, które chce klient i za które zapłaci, niż to samo auto sprzedać na wyprzedaży rocznika i stracić na nim kilka tysi. Tak patrzy na to fabryka/dealer.
przynajmniej 3 i 2 lata temu była taka mozliwość.
zresztą, hu kers.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ja się nie znam za bardzo, ale wątpię żeby w mojej OII wymieniali manuala na automat itd dokładali, wyciągali, zamieniali.
Z tego co się dowiedzieliśmy w salonie przy zamawianiu to mówiła nam Pani,który ma numer, i że auto będzie gotowe na ten i ten termin. Dzwoniąc później mówiła, że już zjechało z produkcji.
Jak się komuś uda zamówić to co im stoi na placu to pewnie to dają, ale indywidualne zamówienia są produkowane na bieżąco.
Aha....bo będąc w salonie w BB mieli zamówioną Octe taką jak chcieliśmy (wcześniej bez DSG) dlatego czas oczekiwania wynosił już tylko 2 tygodnie. Ale zmieniając już coś w wyposażeniu auto jest produkowane na zamówienie.
Przynajmniej tak było...
I KONIEC
Chodziło przecież o OPONY podobno
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez alfeeno bo jak zamawiał wersje do produkcji a nie wziął tego co stoi na placu, to jest.
jezu co za uparty człowiek, zalezy co domówił,
Bez tych dwóch elemantów na O1 z pakietem MOORE miałem czekać 4 tygodnie.
Czyli skoro domówiłem bezdroża i komputer (i spowolniłem tym samym odbiór/wytwarzanie auta) to będzie to samochód robiony teraz czy tylko teraz modyfikowany (a więc "placowy" z lata)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez twinalfee :
Ja nic nie pisałem że FL jeszcze nie robią. Wątek jest o wersji obecnej a nie FL.
Gość napisał że odbiera auto ok. 20 pażdziernika więc napwno nie wersję FL więc myślę że MY 2008 a nie 2009 no bo takowego nie będzie w 2009.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez twinalfee :
Ja nic nie pisałem że FL jeszcze nie robią. Wątek jest o wersji obecnej a nie FL.
Gość napisał że odbiera auto ok. 20 pażdziernika więc napwno nie wersję FL więc myślę że MY 2008 a nie 2009 no bo takowego nie będzie w 2009.
Pewnie dziwicie się, po co ktoś dziś kupuje starocie...
Nie stać mnie na O2. Nie podoba mi się O2. Strasznie od zawsze podobała mi się O1. Skusił mnie gaz za darmo do 1.6Pb. Przekonują mnie niższe ceny części i obsługi (np. przeglądów) względem O2. Zachęca mnie też "kowalska" konstrukcja ośmiozaworowego silnika.
Wiem, że O2 to inna generacja i wyższa klasa niż O1, ale ja dotąd jeździłem Polonezem albo Felicją, więc i tak będę osiągał orgazm siadając w MOJEJ NOWEJ O1.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miodzikZamieszczone przez satootJa domówił komputer i pakiet na bezdroża - to spowodowało, że mam czekać łącznie od zamówienia 6 tygodni.
Felgi, reflektory i tapicerka bez udziwnień i dopłat, standardowe/zwykłe.
Do końca zastanawiałem się nad czujnikiem cofania, fajna rzecz, ale szkoda mi było 1000pln. Do teraz nie wiem, czy zrobiłem dobrze, czy może będę żałował.
Komentarz
-
Komentarz