problem z komputerem pokładowym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morgoth
    L&K
    • 2010
    • 1116

Tak ale w sobote mam imprezke i za wczesnie nie chce jechac)
    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
    G.B.Show
  • krzysiek_1958
    Classic
    • 2008
    • 1

Czesc jestem nowym uzytkownikiem forum Mam maly problem z komputerem pokładowym w aucie Skoda Octavia 1.9TDI 110KM.

Wyswietacz pokazuje spalanie i przebieg odpowiednio w galonach i milach. Czy mozna to przerobic na kilometry i litry?

Pozdrawiam

Komentarz

• GEDAW
      Classic
      S_OCP Member
      • 2008
      • 12

Poczytaj myślę, że znajdziesz tam odpowiedź.

Komentarz

• Lucky24
        Ambiente
        • 2010
        • 102

Na wstępie witam wszystkich forumowiczów. Noszę się z zamiarem zakupu Skody Octavia II 1.9 TDI z 2005 roku i już mam jedną taką upatrzoną. Wydaje się być OK ale mam jedno pytanko do użytkowników takiego auta.
        Posiada ona komputer pokladowy z dużym wyświetlaczem pomiędzy zegarami i jeśli chodzi o pokazywanie spalania chwilowego to chyba coś jest nie tak bo podczas ustabilizowanej jazdy pokazuje on bardzo wysokie spalanie (na poziomie 20-30L/100km) a gdy przyspieszam to pokazuje 5-10 litrów. I w związku z tym prosze o podpowiedź dlaczego tak się dzieje-czy to jakaś usterka,a może należy go jakoś skalibrować/poustawiać. Jechałem autem zaledwie 2-3km więc nie wiem jak jest na dłuższą metę z tymi wskazaniami. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Komentarz

• golibroda
          Rider
          • 2009
          • 530

W komputerze są opcje do ustawiania jak ma wyświetlać spalanie:

np: l/100 km lub ile km na jednym litrze i jeszcze inne także w milach. Trzeba ustawić w module komputera odpowiednie czyli l/100km.
          Pozdrawiam
          Piotr

Komentarz

Pracuję...